· 

Σύσκεψη για την έγκαιρη και επαρκή διανομή των καυσόξυλων

tzigalagias

 

Σύσκεψη για την λήψη αποφάσεων για την έγκαιρη και επαρκή διανομή των καυσόξυλων για τις ατομικές τους ανάγκες των δικαιούχων κατοίκων των χωριών του Νομού Καστοριάς.

 

Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας γνωρίζει πως πέρυσι οι κάτοικοι ταλαιπωρήθηκαν και πήραν πολύ αργά τα ξύλα που δικαιούνται.

 

Το ίδιο φαινόμενο συνέβαινε και σε άλλους νομούς. Έτσι όλοι οι Βουλευτές της Ν.Δ της Δ.Μακεδονίας νωρίς πέρυσι προέβησαν στις απαιτούμενες ενέργειες.

 

Αποτέλεσμα των προσπαθειών τους προς την κυβέρνηση ήταν:

 

- πρώτη φορά να δοθούν ΟΛΑ τα χρήματα στα Δασαρχεία τόσο νωρίς (Ιούλιο’20) και

 

- τα ποσά να είναι αυξημένα κατά 50%,περίπου 320.000€. Επομένως δεν υφίσταται καμία δικαιολογία για την καθυστέρηση στην απόδοση των ξύλων. Μέχρι τώρα από την διασταύρωση πληροφοριών από όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές δημιουργούνται έντονοι προβληματισμοί για την πρόοδο όλων των απαιτούμενων διαδικασιών και εργασιών Γι’ αυτό ο Βουλευτής παίρνει την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου στις 12μ στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.

 

imerologia calendars

 

Στη σύσκεψη καλούνται να παραστούν:

 

- ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δ.Μακεδονίας κ.Β. Μιχελάκης

 

- η Διευθύντρια της Διεύθυνσης Δασών Καστοριάς κ. Αρ. Ζησοπούλου μαζί με τούς αρμόδιους υπαλλήλους της

 

- οι Πρόεδροι όλων των Τοπικών Κοινοτήτων Ν. Καστοριάς που δικαιούνται ξύλα και

 

- όλοι οι Πρόεδροι των Δασικών Συνεταιρισμών που υλοτομούν στις ανωτέρω Κοινότητες.

 

imerologia calendars

 

Από τον διάλογο που θα γίνει θα ξεδιαλύνουν όλες οι αμφιβολίες,θα επαναδιατυπωθούν ξεκάθαρα οι αρμοδιότητες και ευθύνες του κάθε μέρους και κυρίως θα ληφθούν όλες εκείνες οι αποφάσεις που δεν θα επιτρέπουν στο εξής αμφισβητήσεις, παλινωδίες και υπεκφυγές για την απρόσκοπτη έγκαιρη και επαρκή διάθεση των καυσόξυλων.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars

ΓΡΕΒΕΝΑ · 15/09/2020

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης των Γρεβενών καθώς υπογράφηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου κ.Γιώργου Δασταμάνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 15/09/2020

Ομόφωνο «ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”

Υπερψηφίστηκε ομοφώνως το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της 19ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, το πλούσιο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” η οποία ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 του μηνός.

Φόρουμ Νεολαίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» | Πλέον, η Δυτική Μακεδονία εισέρχεται σε μια νέα εποχή, καθώς αποτελεί μία από τις τρεις περιφέρειες-πιλότους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Coal Regions in Transition Platform».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/09/2020

Covid 19: Ο χάρτης με τα 310 κρούσματα - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο | Αναλυτική ενημέρωση για την κατανομή των νέων φορέων της νόσου. - Ακόμη 3 θανάτους και 310 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

ΕΕ - Κίνα: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τα ελληνικά ΠΟΠ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ορόσημο για την προστασία των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων που συνήφθη αρχικά και με τη συμβολή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τον Νοέμβριο του 2019 ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της βιομηχανίας την επόμενη μέρα της πανδημίας

Thessaloniki Helexpo Forum | Ο ρόλος που καλείται να παίξει η βιομηχανία την επόμενη μέρα της πανδημίας και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολυπόθητη ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεματικής «Ανάπτυξη και βιομηχανία» του Thessaloniki Helexpo Forum, που είναι σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Μεγάλες οι προκλήσεις από την πανδημία για τις μικρές επιχειρήσεις

Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία από τους ξένους επενδυτές | Οι προοπτικές δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν το 3ο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

Τι κερδίζουν οι μισθωτοί και οι εργοδότες από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εισφοράς αλληλεγγύης

Παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες με την ωφέλεια σε μηνιαία, αλλά και σε ετήσια βάση που θα έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.