· 

Η ευθύνη δεν ανήκει στην ΚΕΔΕ. Είδαμε ότι οι μάσκες είναι μεγάλες και ενημερώσαμε γιαυτό.

papastergiou

 

Δημήτρης Παπαστεργίου, Πρόεδρος Κ.Ε.Δ.Ε.:

Η ΚΕΔΕ έκανε όσα όφειλε για να ανοίξουν με ασφάλεια τα σχολεία σε όλη τη χώρα.

 

Στη σημερινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της Κ.Ε.Δ.Ε, ο Πρόεδρος Δημήτρης Παπαστεργίου προχώρησε σε ενημέρωση των μελών του για τις ενέργειες που έγιναν το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να ολοκληρωθεί με επιτυχία ο διαγωνισμός για την προμήθεια και διανομή των μασκών στα σχολεία.

 

Θετικό ότι η αρμόδια επιτροπή του Υπ. Υγείας αναγνώρισε το λάθος της.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ αναφερόμενος στο γεγονός ότι έγινε τις προηγούμενες μέρες «μεγάλη κουβέντα για το αν έπρεπε να αναλάβουμε την ευθύνη για τις μάσκες», τόνισε ότι « Μόνο η ΚΕΔΕ μπορούσε να φέρει εις πέρας το δύσκολο αυτό έργο. Καταφέραμε αυτό που κάποιοι χαρακτήριζαν ως ακατόρθωτο και υποστήριζαν ότι δεν έπρεπε να το αναλάβουμε. Πετύχαμε να τρέξουμε με απόλυτη διαφάνεια και νομιμότητα έναν «καθαρό» διαγωνισμό σε μόλις δύο εβδομάδες, χωρίς ενστάσεις και προμηθεύσαμε όλα τα σχολεία με μάσκες ώστε ανοίξουν με ασφάλεια. Πραγματικά πιστεύω ότι δεν θα μπορούσε να γίνει αυτό με άλλο τρόπο. Αυτό που ήρθε να χαλάσει την εικόνα της όλης μας προσπάθειας είναι το λάθος με το μέγεθος των μασκών, για συγκεκριμένες ηλικίες μαθητών. Χθες η αρμόδια Επιτροπή του Υπουργείου Υγείας αναγνώρισε το λάθος της και παραδέχτηκε ότι ο τρόπος με τον οποίο είχε περιγράψει τις προδιαγραφές των μασκών δεν ήταν σωστός, με αποτέλεσμα η μεγάλη διάσταση της μάσκας να μην είναι κατάλληλη ως προς το μέγεθός της, για τα παιδιά. Όμως το λάθος αυτό δεν ακυρώνει την προσπάθεια που έγινε από την ΚΕΔΕ και τις υπηρεσίες της.

 

imerologia calendars

 

Πότε ολοκληρώνεται η παράδοση των μασκών.

 

Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ ενημέρωσε τα μέλη του Δ.Σ. για την εξέλιξη της διαδικασίας παράδοσης, τονίζοντας ότι «έχουμε ήδη παραδώσει όλες τις μικρές μάσκες που ήταν κατάλληλες για τα μικρότερα παιδιά και δεν υπήρχαν καθόλου παράπονα γι’ αυτές, έχουμε παραδώσει τις μεγάλες μάσκες που είναι κατάλληλες για διδακτικό προσωπικό και τους μεγαλύτερους μαθητές. Αντικειμενικά υπάρχει πρόβλημα με τις ενδιάμεσες ηλικίες. Αυτό το οποίο περιμένουμε να γίνει είναι να μας δοθούν άμεσα οι νέες προδιαγραφές από την αρμόδια επιτροπή του Υπ. Υγείας προκειμένου να δούμε πώς θα καλύψουμε τις ελλείψεις.

 

Πέρα από την αβλεψία και το σφάλμα του Υπουργείου Υγείας θέλω να ομολογήσω ότι η ΚΕΔΕ ανέλαβε ένα τεράστιο φορτίο. Όμως έπρεπε να βοηθήσουμε και να βάλουμε πλάτη στην προσπάθεια να στηρίξουμε τα σχολεία, ώστε να ανοίξουν με ασφάλεια.

 

Πέραν όμως της διαδικασίας με την προμήθεια των μασκών, η ΚΕΔΕ και οι Δήμοι έκαναν ότι χρειάζεται για να διασφαλιστεί ο καθαρισμός των σχολείων σύμφωνα με τα νέα πρωτόκολλα καθαριότητας για τον κορονοιό, με την πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας, καθαρίστριες και καθαριστές, παρότι οι διαγωνισμοί ξεκίνησαν στις 20 Αυγούστου. Ενώ φροντίσαμε να προμηθευτούμε γρήγορα και την απαραίτητη ποσότητα αντισηπτικών.

 

imerologia calendars

Κάναμε ό,τι έπρεπε

 

Κλείνοντας την ενημέρωσή του ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ επισήμανε ότι « Δεν είναι εύκολες οι στιγμές αλλά νιώθω ότι όλη η ΚΕΔΕ και η Επιτροπή του Διαγωνισμού, όλο το προσωπικό της ΚΕΔΕ και οι Δήμαρχοι σε όλη τη χώρα κάναμε ακριβώς αυτό που έπρεπε και δουλέψαμε ακόμη και Σαββατοκύριακα, για να φτάσουν οι μάσκες παντού.

 

Την ώρα αυτή, δυστυχώς, προκύπτει μια στρεβλή εικόνα, η ευθύνη όμως δεν ανήκει στην ΚΕΔΕ. Είδαμε ότι οι μάσκες είναι μεγάλες και ενημερώσαμε γιαυτό. Παρόλα αυτά αυτές τις προδιαγραφές πήραμε και με αυτές τις προδιαγραφές έπρεπε να εκτελέσουμε το διαγωνισμό. Δε θα μπορούσαμε να κάνουμε άλλο διαγωνισμό πέραν αυτού που είχε τις προδιαγραφές που μας δόθηκαν. Τώρα θα περιμένουμε τις νέες προδιαγραφές ώστε να ετοιμαστούν και να δοθούν οι μάσκες όπου έχουμε κενά.

 

imerologia calendars

 

Αυτό είναι το κεφάλαιο που έχει να κάνει με την εμπλοκή της Αυτοδιοίκησης με το άνοιγμα των σχολείων. Ένα άνοιγμα δύσκολο σε μια ακόμη πιο δύσκολη εποχή.

 

Δεν είμαι από τους ανθρώπους που μου αρέσει να αποποιούμαι των ευθυνών μου. Στη συγκεκριμένη φάση όμως δεν ήταν ευθύνη της ΚΕΔΕ οι προδιαγραφές των μασκών. Θα ήταν ευθύνη της ΚΕΔΕ αν δεν κάναμε τον διαγωνισμό, αν κάναμε λάθη στη διαδικασία του διαγωνισμού, θα ήταν ευθύνημας αν δεν προλαβαίναμε την έγκαιρη παράδοση.Όμως είμασταν συνεπέστατοι αφού οι μάσκες πήγαν στα σχολεία. Θα ήθελα πραγματικά να μην είχε γίνει αυτό το λάθος στις διαστάσεις και να μην υπήρχε κανένα πρόβλημα.

 

Δεν θριαμβολογώ, θα ήταν πρόκληση για την κοινωνία, αλλά η ΚΕΔΕ έκανε ό,τι έπρεπε σε ένα πιεστικό χρονοδιάγραμμα για να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια. Κι αυτό το πετύχαμε, Κι είμαστε εδώ ως αυτοδιοίκηση, στην πρώτη γραμμή, για να διασφαλίσουμε πως αυτή τη δύσκολη χρονιά, τα σχολεία μας θα λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα».


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

ΕΕ - Κίνα: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τα ελληνικά ΠΟΠ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ορόσημο για την προστασία των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων που συνήφθη αρχικά και με τη συμβολή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τον Νοέμβριο του 2019 ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της βιομηχανίας την επόμενη μέρα της πανδημίας

Thessaloniki Helexpo Forum | Ο ρόλος που καλείται να παίξει η βιομηχανία την επόμενη μέρα της πανδημίας και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολυπόθητη ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεματικής «Ανάπτυξη και βιομηχανία» του Thessaloniki Helexpo Forum, που είναι σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Μεγάλες οι προκλήσεις από την πανδημία για τις μικρές επιχειρήσεις

Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία από τους ξένους επενδυτές | Οι προοπτικές δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν το 3ο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 15/09/2020

Υπάλληλος Δήμου εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί

Καταστηματάρχες πλήρωναν ετήσια τέλη για έναν νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια! Μοιάζει απίστευτο, όμως αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός: Υπάλληλος εισέπραττε από τα καταστήματα χρήματα για τέλη μουσικής και επέκταση ωραρίου με τα λεφτά να μπαίνουν στον προσωπικό του λογαριασμό!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

Τι κερδίζουν οι μισθωτοί και οι εργοδότες από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εισφοράς αλληλεγγύης

Παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες με την ωφέλεια σε μηνιαία, αλλά και σε ετήσια βάση που θα έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 15/09/2020

"Τελικά, γιατί έχουμε όλοι οι άνρθωποι αξία;" της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Μία φράση που ανακυκλώνεται διαρκώς, από όλους εμάς, από ψυχολόγους και εκπαιδευτές, κυρίως. Μία φράση που υπενθυμίζει πως κάθε ανθρώπινη οντότητα έχει τη δική της μοναδικότητα και τη δική της μοναδική προσφορά στη ζωή. Πώς όμως, ορίζεται αυτή η αυταξία μας; Τι είναι αυτό που καθιστά τον άνθρωπο ένα ον με αξία;