· 

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου

DIMOS GREVENON

 

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης των Γρεβενών καθώς υπογράφηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου κ.Γιώργου Δασταμάνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

 

Το παρών στη διαδικασία, που έλαβε χώρα στο Δημαρχείο, έδωσε επίσης ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης αλλά και ο πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Αθλητισμού του Δήμου Γρεβενών κ.Κωνσταντίνος Σιούλας.

 

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό, οι εργασίες ξεκινούν άμεσα και περιλαμβάνουν μια σειρά οικοδομικών και μηχανολογικών παρεμβάσεων οι οποίες θα συνδυαστούν με γεωθερμικές γεωτρήσεις.

 

Ο προϋπολογισμός του έργου είναι 1.075.000 ευρώ και η χρηματοδότησή του προέρχεται από κονδύλια του προγράμματος Φιλόδημος και ιδίους πόρους του Δήμου Γρεβενών.

 

imerologia calendars

 

«Με το νέο αυτό έργο, ερχόμαστε όλο και πιο κοντά στην πραγμάτωση του Στρατηγικού μας Στόχου που είναι η μετατροπή των Γρεβενών, σε μια πόλη πρότυπο σε Ελλάδα και εξωτερικό πάνω στη χρήση της αβαθούς γεωθερμίας» υπογράμμισε στις δηλώσεις του ο κ. Δασταμάνης και πρόσθεσε: “H ανανεώσιμη αυτή πηγή ενέργειας, που εφαρμόζεται ήδη με επιτυχία στις σχολικές εγκαταστάσεις του ΕΠΑΛ και επεκτείνεται πλέον και στο Κλειστό Γυμναστήριο, αναμένεται να συμβάλλει τόσο στην αποτελεσματική αντιμετώπιση της ενεργειακής φτώχειας όσο και στην καθοριστικό περιορισμό της περιβαλλοντικής ρύπανσης».

 

imerologia calendars

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι από τα μέσα του Καλοκαιριού έχει ξεκινήσει να «τρέχει» και το πρόγραμμα των ενεργειακών αναβαθμίσεων σε 13 σχολεία του Δήμου μας καθώς άρχισαν να εκτελούνται οι ανάλογες εργασίες ενώ η Δημοτική Αρχή έχει δρομολογήσει αντίστοιχες παρεμβάσεις στα κτίρια του Κλειστού Κολυμβητηρίου, του Δημαρχείου και του παλαιού Δασαρχείου.

 

imerologia calendars

 

«Επιπλέον, με όλους αυτούς τους σχεδιασμούς, που οι περισσότεροι ξεκίνησαν να γίνονται πράξη, αποδεικνύουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στους συνδημότες μας ότι η προσπάθεια μας για την ουσιαστική στήριξη των δομών παιδείας και αθλητισμού βρίσκεται για εμάς σε πρώτη προτεραιότητα γιατί έτσι βοηθάμε αληθινά το αύριο του κάθε τόπου που δεν είναι άλλο από τους νέους του ανθρώπους», επεσήμανε στο τέλος ο Δήμαρχος Γρεβενών.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 15/09/2020

Ομόφωνο «ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”

Υπερψηφίστηκε ομοφώνως το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της 19ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, το πλούσιο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” η οποία ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 του μηνός.

Φόρουμ Νεολαίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» | Πλέον, η Δυτική Μακεδονία εισέρχεται σε μια νέα εποχή, καθώς αποτελεί μία από τις τρεις περιφέρειες-πιλότους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Coal Regions in Transition Platform».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/09/2020

Covid 19: Ο χάρτης με τα 310 κρούσματα - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο | Αναλυτική ενημέρωση για την κατανομή των νέων φορέων της νόσου. - Ακόμη 3 θανάτους και 310 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

ΕΕ - Κίνα: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τα ελληνικά ΠΟΠ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ορόσημο για την προστασία των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων που συνήφθη αρχικά και με τη συμβολή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τον Νοέμβριο του 2019 ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της βιομηχανίας την επόμενη μέρα της πανδημίας

Thessaloniki Helexpo Forum | Ο ρόλος που καλείται να παίξει η βιομηχανία την επόμενη μέρα της πανδημίας και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολυπόθητη ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεματικής «Ανάπτυξη και βιομηχανία» του Thessaloniki Helexpo Forum, που είναι σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».

Μεγάλες οι προκλήσεις από την πανδημία για τις μικρές επιχειρήσεις

Εμπιστοσύνη στην ελληνική οικονομία από τους ξένους επενδυτές | Οι προοπτικές δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων στην ελληνική οικονομία απασχόλησαν το 3ο πάνελ του Thessaloniki Helexpo Forum, το οποίο πραγματοποιείται από την ΔΕΘ-Helexpo στο Συνεδριακό Κέντρο “Ι. Βελλίδης”.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 15/09/2020

Υπάλληλος Δήμου εισέπραττε τέλη για νόμο που έχει καταργηθεί

Καταστηματάρχες πλήρωναν ετήσια τέλη για έναν νόμο που έχει καταργηθεί εδώ και τέσσερα χρόνια! Μοιάζει απίστευτο, όμως αποτελεί πραγματικότητα το γεγονός: Υπάλληλος εισέπραττε από τα καταστήματα χρήματα για τέλη μουσικής και επέκταση ωραρίου με τα λεφτά να μπαίνουν στον προσωπικό του λογαριασμό!

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

Τι κερδίζουν οι μισθωτοί και οι εργοδότες από τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών και εισφοράς αλληλεγγύης

Παραθέτουμε αναλυτικούς πίνακες με την ωφέλεια σε μηνιαία, αλλά και σε ετήσια βάση που θα έχουν οι μισθωτοί του ιδιωτικού τομέα μετά τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες, καθώς και την κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.