· 

Ενδοεπιχειρησιακή επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις και ανάπτυξη νέων προιόντων και υπηρεσιών

AFISA

 

Την προσεχή Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 18:00 μ.μ. στο κτίριο της Εταιρίας Προστασίας Περιβάλλοντος, Λεωφόρος Κύκνων - Καστοριά, η Εταιρία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας θα διοργανώσει ημερίδα στο πλαίσιο του έργου με τίτλο "Ενδοεπιχειρησιακή επιτάχυνση για υφιστάμενες επιχειρήσεις και ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών" με ακρωνύμιο ACCEL που εντάσσεται στο πρόγραμμα Διασυνοριακής Συνεργασίας INTERREG IPA II "Ελλάδα-Αλβανία 2014-2020"

 

imerologia calendars
AFISA
imerologia calendars
AFISA

 

Θέμα: 2ο Info day στην Καστοριά

 

Την προσεχή Πέμπτη 17 Σεπτεμβρίου 2020 ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του ξενοδοχείου “CALMA” θα διοργανωθεί εκδήλωση της εταιρίας Τουρισμού με σκοπό την γνωστοποίηση των αποτελεσμάτων του έργου Culture Plus.

 

Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν φορείς του Τουρισμού και του Πολιτισμού, οι οποίοι και θα συζητήσουν για την αξιοποίηση του εν λόγω εργαλείου. Ενδεικτικά οι ομιλητές θα είναι:

 

Εκπρόσωπος της Εταιρείας Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας «Αναφορά στην πορεία του έργου Culture Plus

 

Δρ. Τοπάλογλου Λευτέρης Οικονομολόγος, Διευθυντής ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Επιστημονικός Συνεργάτης Πανεπιστημίου Θεσσαλίας «Ξεκινώντας τη συζήτηση για ένα Στρατηγικό Σχέδιο Προώθησης της διασυνοριακής περιοχής»

 

Ταμουτσέλης Νικόλαος Εικαστικός, Ειδικό Διδακτικό Προσωπικό, Παιδαγωγικό Τμήμα Νηπιαγωγών, Πανεπιστήμιο Δυτ. Μακεδονίας «Οι νέες προοπτικές αξιοποίησης στην Δυτική Μακεδονία στην μεταλιγνιτική εποχή»

 

Ανδρομάχη Σκρέκα. Προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς «Αξιοποίηση του πολιτιστικού αποθέματος μέσα από συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα

 

Σχετικά με το πρόγραμμα:

 

Η Eταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο του προγράμματος INTERREG ΕΛΛΑΔΑ –ΑΛΒΑΝΙΑ 2014-2020, συμμετέχει στην υλοποίηση του έργου με τίτλο «Culture Branding – Strengthening Extroversion» με ακρωνύμιο Culture Plus.

 

Στο έργο συμμετέχουν εκτός της ΕΤΔΥΜΑ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας - Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας και από την πλευρά της Αλβανίας το Κέντρο Μελετών και Ανάπτυξης, ο Δήμος Αργυροκάστρου και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο των Τυράννων.

 

Μέσω της υλοποίησής του, το συγκεκριμένο έργο επιχειρεί να εισαγάγει το rebranding στη διασυνοριακή περιοχή μέσω της ενίσχυσης και επιδέξιας προώθησης των οικολογικών πολιτιστικών πόρων, με επίκεντρο την τουριστική ανάπτυξη. Η διασυνοριακή περιοχή της Ελλάδας-Αλβανίας φαίνεται να έχει αρνητική εικόνα και για τις δύο χώρες και γενικά για την Ευρώπη. Αυτή η κακή εικόνα υπονομεύεται περαιτέρω από τη συνεχιζόμενη οικονομική κρίση που καθορίζει σήμερα την περιοχή.

 

Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα ορατό, όταν συγκρίνεται η μεθοριακή περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας με άλλες ευρωπαϊκές διασυνοριακές περιοχές με παρόμοια γεωφυσικά χαρακτηριστικά. Η σημερινή, μάλλον υπονομευμένη, εικόνα της περιοχής δεν είναι συμβατή με τις πραγματικές ιδιότητες και τις δυνατότητες. Χαρακτηριστικό είναι ότι περιοχές με καθαρή φυσική ομορφιά, πολιτιστικούς πόρους ενσώματης και άυλης κληρονομιάς δεν έχουν ακόμη προωθηθεί ή αξιοποιηθεί. Ως αποτέλεσμα, η κοινή ευρωπαϊκή ταυτότητα δεν έχει ακόμη προωθηθεί επαρκώς

 

Για περισσότερες πληροφορίες :

ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ, ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟ /κ. Νίκη Γαργάλα 2467350229

Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
imerologia calendars

ΚΟΖΑΝΗ · 15/09/2020

Συνάντηση του Βουλευτή Γιώργου Αμανατίδη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα

Σε συνάντηση που είχε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης κ. Γιώργος Αμανατίδης με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ κ. Λυκουρέντζο Ανδρέα συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στον Οργανισμό του ΕΛΓΑ αλλά και στον προγραμματισμό των ενεργειών του ΕΛΓΑ Κοζάνης στα θέματα που αφορούν στην πληρωμή ΠΣΕΑ 2017 και στην αντιμετώπιση των συνεπειών από το χαλάζι στα αγροκτήματα του Βελβεντού και του Πλατανορέματος.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 15/09/2020

Σύσκεψη για την έγκαιρη και επαρκή διανομή των καυσόξυλων

Σύσκεψη για την λήψη αποφάσεων για την έγκαιρη και επαρκή διανομή των καυσόξυλων για τις ατομικές τους ανάγκες των δικαιούχων κατοίκων των χωριών του Νομού Καστοριάς. Ο Βουλευτής Καστοριάς της Ν.Δ κ.Ζήσης Τζηκαλάγιας γνωρίζει πως πέρυσι οι κάτοικοι ταλαιπωρήθηκαν και πήραν πολύ αργά τα ξύλα που δικαιούνται.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 15/09/2020

Έπεσαν οι υπογραφές για την ενεργειακή αναβάθμιση του Κλειστού Γυμναστηρίου

Πραγματικότητα αποτελεί πλέον η υλοποίηση της ενεργειακής αναβάθμισης του Κλειστού Γυμναστηρίου της πόλης των Γρεβενών καθώς υπογράφηκε, το μεσημέρι της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δημάρχου κ.Γιώργου Δασταμάνη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 15/09/2020

Ομόφωνο «ναι» του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020”

Υπερψηφίστηκε ομοφώνως το απόγευμα της Τρίτης 15 Σεπτεμβρίου 2020 στο πλαίσιο της 19ης τακτικής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών, το πλούσιο πρόγραμμα που έχει καταρτίσει ο Δήμος Γρεβενών για την “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” η οποία ξεκινά το απόγευμα της Τετάρτης 16 Σεπτεμβρίου και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη 22 του μηνός.

Φόρουμ Νεολαίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

«Οι Νέοι στις Περιφέρειες της Ευρώπης - Μεταλιγνιτική Εποχή και Ανάπτυξη - Διάλογος, Καινοτομία και Δράσεις» | Πλέον, η Δυτική Μακεδονία εισέρχεται σε μια νέα εποχή, καθώς αποτελεί μία από τις τρεις περιφέρειες-πιλότους, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής πρωτοβουλίας «Coal Regions in Transition Platform».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 15/09/2020

Covid 19: Ο χάρτης με τα 310 κρούσματα - Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο

Ποιες περιοχές είναι στο κόκκινο | Αναλυτική ενημέρωση για την κατανομή των νέων φορέων της νόσου. - Ακόμη 3 θανάτους και 310 νέα κρούσματα κορονοϊού ανακοινωσε την Τρίτη ο ΕΟΔΥ.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 15/09/2020

ΕΕ - Κίνα: Εξαιρετικές οι προοπτικές για τα ελληνικά ΠΟΠ

Οριστικοποιήθηκε η συμφωνία ορόσημο για την προστασία των ευρωπαϊκών γεωγραφικών ενδείξεων που συνήφθη αρχικά και με τη συμβολή της Κυβέρνησης και του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκη Βορίδη τον Νοέμβριο του 2019 ανάμεσα στην Ε.Ε. και την Κίνα.

Πρωταγωνιστικός ο ρόλος της βιομηχανίας την επόμενη μέρα της πανδημίας

Thessaloniki Helexpo Forum | Ο ρόλος που καλείται να παίξει η βιομηχανία την επόμενη μέρα της πανδημίας και τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία για την πολυπόθητη ανάπτυξη βρέθηκαν στο επίκεντρο της θεματικής «Ανάπτυξη και βιομηχανία» του Thessaloniki Helexpo Forum, που είναι σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι. Βελλίδης».