Επίσκεψη του Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δ. Μακεδονίας στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου

theodoros theodoulidis

 

Ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Καθηγητής Θεόδωρος Θεοδουλίδης συνοδευόμενος από τον Καθηγητή του Τμήματος Μηχανικών Ορυκτών Πόρων κ. Βατάλη Κωνσταντίνο, επισκέφθηκε το Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο του Λαυρίου (Τ.Π.Π.Λ.).

 

Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο των επαφών για την προετοιμασία του Πεδίου Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας (ΠΕΝΕΤ) στη Δυτική Μακεδονία το οποίο έχει ανακοινωθεί ως μία από τις εμβληματικές δράσεις του master plan που αφορούν το Πανεπιστήμιο.

 

Οι κ.κ. Θεοδουλίδης και Βατάλης αφού ξεναγήθηκαν στους χώρους του Πάρκου, συμμετείχαν σε συνάντηση εργασίας με τον Πρόεδρο του Τ.Π.Π.Λ. Καθηγητή του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνίου κ. Δημήτριο Καλιαμπάκο και το Διευθυντή του Πάρκου κ. Χαδουμέλη.

 

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι σχεδιαζόμενες ενέργειες από την πλευρά του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση του εγχειρήματος και μεταφέρθηκε η τεχνογνωσία και η εμπειρία του Τ.Π.Π.Λ., το οποίο λειτουργεί υπό την αιγίδα του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου.

 

imerologia calendars

 

 

Το Πεδίο Ενεργειακής Έρευνας και Τεχνολογίας, που πρόκειται να δημιουργηθεί στη Δυτική Μακεδονία θα αποτελεί χώρο συνεργασίας και διασύνδεσης των ερευνητικών φορέων της Δυτικής Μακεδονίας (Πανεπιστήμιο και ΕΚΕΤΑ) με ερευνητικές ομάδες μεγάλων επιχειρήσεων για την ανάπτυξη καινοτόμων τεχνολογιών όπως ηλεκτροκίνηση, εναλλακτικά καύσιμα και υδρογόνο, τεχνολογίες αποθήκευσης κ.α. Παράλληλα, θα λειτουργεί ως θερμοκοιτίδα για νεοφυείς επιχειρήσεις μέσω των οποίων θα αξιοποιούνται τα ερευνητικά αποτελέσματα που παράγονται στο Πανεπιστήμιο.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Με τη λειτουργία του ΠΕΝΕΤ αναμένεται η διεθνής αναβάθμιση του Πανεπιστημίου με την προσέλκυση νέων ερευνητών και φοιτητών από το εξωτερικό καθώς και η ενίσχυση του επιστημονικού τουρισμού στην περιοχή με τη φιλοξενία διεθνών συνεδρίων και συναντήσεων.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
Newage luxury baptism invitations
20% έκπτωση σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης με τον κωδικό: its amazing

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 14/09/2020

Η δημοπρασία της Saga Furs ξεκίνησε με θετικά μηνύματα

Η δημοπρασία Σεπτεμβρίου της Saga Furs ξεκίνησε με την προσφορά 734,000 White Pearl mink γουνοδερμάτων. Παρά την δύσκολη συγκυρία της αγοράς, υπήρχαν περισσότεροι από 60 ενεργά συμμετέχοντες αγοραστές στην αίθουσα δημοπράτησης, γεγονός που δεν έχουμε δει σε καμμιά ζωντανή δημοπρασία από την αρχή ακόμη της πανδημίας του κορονοιού.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 12/09/2020

Επίσκεψη στην Έκθεση Φωτογραφίας της Φωτογραφικής Λέσχης Καστοριάς

Επίσκεψη στο αρχοντικό Μπασάρα, στην παραδοσιακή περιοχή Ντολτσό Καστοριάς, πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, για να δει από κοντά την έκθεση φωτογραφίας με τίτλο: «Καστοριά 2020» που φιλοξενείται στο χώρο.

ΚΟΖΑΝΗ · 12/09/2020

Διευθέτηση της νομιμοποίησης του ακινήτου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση της περιοχής ενημερώθηκε για την πορεία και τις εργασίες που γίνονται για την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείου της Αιανής.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας | Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ) στην Πτολεμαΐδα, επισκέφτηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΖΑΝΗ · 12/09/2020

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας απαντά στον πρώην βουλευτή Μίμη Δημητριάδη

Αγαπητέ Μίμη, διάβασα προσεκτικά την ανοιχτή επιστολή σου, στην οποία αποτυπώνεται η έκκλησή σου προς εμένα, ως Δήμαρχο και προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, να μην παραχωρηθούν δημοτικές εκτάσεις για φωτοβολταϊκά έργα σε μη τοπική εταιρεία και παρότι σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, δεν μπορώ να μην διατυπώσω κάποια ερωτήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

ΚΑΔ: Ξεκινά ο 3ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Υπουργείο Οικονομικών | την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ το πεδίο των δικαιούχων είναι διευρυμένο και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Κοσμογονία μεταρρυθμίσεων για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Την αναγκαιότητα της μετάβασης της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή προς όφελος των πολιτών, αλλά και για την παραγωγή καλύτερου δικαστικού έργου, υπογράμμισε το πάνελ «Ψηφιακή Δικαιοσύνη» του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες

Kινούμαι ηλεκτρικά: 5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες | Απορροφήθηκε το 10% των διαθέσιμων πόρων για φέτος (4,5 εκατ. ευρώ) - Με εντατικούς ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων - Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες καταβολές στους δικαιούχους