· 

Σε ετοιμότητα τα Σχολεία στο Δήμο Καστοριάς.

dimos kasotrias

 

Τη Δευτέρα ξεκινά η νέα σχολική χρονιά και οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς έχουν μεριμνήσει ώστε να μη λείψει τίποτε από τις σχολικές μονάδες σε κάθε δημοτική ενότητα.

 

Ο Δήμαρχος Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, ο οποίος βρίσκεται σε διαρκή επικοινωνία με τον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Μαρδίρη, πραγματοποίησε συνάντηση με τους νέους Διευθυντές Εκπαίδευσης Καστοριάς, συζητώντας για όλα τα σχετικά ζητήματα, ενόψει μίας ιδιαίτερης σχολικής χρονιάς, όπου απαιτείται απ’ όλους αυξημένη προσοχή και τήρηση των μέτρων προστασίας.

 

Ο Δήμος Καστοριάς, όλο το προηγούμενο διάστημα, έχει φροντίσει, μέσω των αρμόδιων Αντιδημαρχιών και των Σχολικών Επιτροπών για να γίνουν κάθε είδους παρεμβάσεις και εργασίες σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους σχολικών μονάδων, εφοδιασμός με αναγκαίο και χρήσιμο υγειονομικό υλικό, καθώς επίσης να δοθούν οι απαραίτητες οδηγίες στο προσωπικό καθαριότητας και στους σχολικούς τροχονόμους.

 

imerologia calendars

 

Σημειώνεται ότι μόλις χθες το μεσημέρι έφτασαν από την ΚΕΔΕ οι πρώτες ποσότητες από τις προστατευτικές μάσκες και τα ειδικά παγουράκια, γεγονός που αναγκάζει το υπαλληλικό προσωπικό να εργάζεται πυρετωδώς, ακόμη κι αυτή τη στιγμή, για τη διαλογή και κατανομή τους, ώστε να παραληφθούν εγκαίρως απ’ όλα τα σχολεία του Δήμου Καστοριάς.

 

Η δημοτική αρχή θα κάνει ότι είναι δυνατόν, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της, όπως ακριβώς συνέβη με την επανέναρξη των σχολείων τον περασμένο Μάιο, έτσι ώστε η εκπαιδευτική κοινότητα στο Δήμο Καστοριάς να βρίσκεται και να λειτουργεί σε ποιοτικό και ασφαλές περιβάλλον.

 

Ευχές για καλή και ασφαλή σχολική χρονιά!

 

entypa a5 a4 brochures
epistoloxarta timologia fakela

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΚΟΖΑΝΗ · 12/09/2020

Διευθέτηση της νομιμοποίησης του ακινήτου και του Αρχαιολογικού Μουσείου Αιανής

Σύσσωμη η αυτοδιοίκηση της περιοχής ενημερώθηκε για την πορεία και τις εργασίες που γίνονται για την διευθέτηση του ιδιοκτησιακού ζητήματος που ταλανίζει εδώ και πολλά χρόνια το Αρχαιολογικό Μουσείου της Αιανής.

Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας | Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ) στην Πτολεμαΐδα, επισκέφτηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΖΑΝΗ · 12/09/2020

Ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας απαντά στον πρώην βουλευτή Μίμη Δημητριάδη

Αγαπητέ Μίμη, διάβασα προσεκτικά την ανοιχτή επιστολή σου, στην οποία αποτυπώνεται η έκκλησή σου προς εμένα, ως Δήμαρχο και προς τους Δημοτικούς Συμβούλους, να μην παραχωρηθούν δημοτικές εκτάσεις για φωτοβολταϊκά έργα σε μη τοπική εταιρεία και παρότι σέβομαι τις διαφορετικές απόψεις, δεν μπορώ να μην διατυπώσω κάποια ερωτήματα.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

ΚΑΔ: Ξεκινά ο 3ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Υπουργείο Οικονομικών | την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ το πεδίο των δικαιούχων είναι διευρυμένο και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Κοσμογονία μεταρρυθμίσεων για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Την αναγκαιότητα της μετάβασης της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή προς όφελος των πολιτών, αλλά και για την παραγωγή καλύτερου δικαστικού έργου, υπογράμμισε το πάνελ «Ψηφιακή Δικαιοσύνη» του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες

Kινούμαι ηλεκτρικά: 5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες | Απορροφήθηκε το 10% των διαθέσιμων πόρων για φέτος (4,5 εκατ. ευρώ) - Με εντατικούς ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων - Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες καταβολές στους δικαιούχους