Επίσκεψη Αντιπεριφερειαρχών Δυτικής Μακεδονίας στις εγκαταστάσεις του ΕΚΕΤΑ στην Πτολεμαΐδα

kali kyriakidou

 

Τις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Έρευνας & Τεχνολογικής Ανάπτυξης/ Ινστιτούτο Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων (ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ) στην Πτολεμαΐδα, επισκέφτηκαν οι Αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, κα Κάλι Κυριακίδου (Αντιπεριφερειάρχης  Ενέργειας Υποδομών και Περιβάλλοντος), κ. Νίκος Λυσσαρίδης (Αντιπεριφ. Ανάπτυξης) και κ. Στέργιος Κιάνας (Αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακής μετάβασης) την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020.

 

Τους Αντιπεριφερειάρχες καθώς και τον κ. Πασχάλη Οικονομίδη, Γενικό Διευθυντή Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Περιβάλλοντος και Υποδομών Δυτ. Μακεδονίας υποδέχθηκαν τα στελέχη του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ στην Πτολεμαΐδα καθώς και ο Υπεύθυνος Παραρτήματος στην Πτολεμαΐδα Δρ. Παναγιώτης Γραμμέλης.

 

imerologia calendars

 

Ο κ. Γραμμέλης παρουσίασε τις ερευνητικές δραστηριότητες και τους στόχους ανάπτυξης του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ στην Δυτική Μακεδονία, εστιάζοντας στους άξονες ενέργειας & περιβάλλοντος, ευφυών ενεργειακών συστημάτων καθώς και εξωστρέφειας και εκπαίδευσης.

 

Επίσης παρουσίασε έργα που μπορούν να υλοποιηθούν με την επιστημονική συμβολή του Ινστιτούτου σχετικά με

 

1) παραγωγή-αποθήκευση και αξιοποίηση Η2 ,

2) δέσμευση και αξιοποίηση του CO2,

3) αποκατάσταση εδαφών,

4) μονάδες διαχείρισης αποβλήτων

5) ευφυή κτίρια και δίκτυα

6) εκπαίδευση προσωπικού και ανάπτυξη νέων δεξιοτήτων.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Η Περιφέρεια σε συνεργασία με το ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ ως ισχυρό επιστημονικό και τεχνολογικό φορέα της περιοχής μπορεί να αξιοποιήσει την υφιστάμενη τεχνογνωσία και να εφαρμόσει τεχνολογίες αιχμής χαμηλού ανθρακικού αποτυπώματος, προωθώντας την καινοτομία και την απασχόληση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, σε αυτήν την απαιτητική και κρίσιμη περίοδο της απολιγνιτοποίησης και της ενεργειακής μετάβασης.

 

epistoloxarta timologia fakela

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
luxury baptism newage invitations
20% έκπτωση μέχρι 31/12/2020 σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης με τον κωδικό: its amazing

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

ΚΑΔ: Ξεκινά ο 3ος κύκλος της Επιστρεπτέας Προκαταβολής

Υπουργείο Οικονομικών | την Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙΙ το πεδίο των δικαιούχων είναι διευρυμένο και οι επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν στοιχεία για τα ακαθάριστα έσοδα της περιόδου Ιανουαρίου-Αυγούστου 2020.

Κοσμογονία μεταρρυθμίσεων για την ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης

Την αναγκαιότητα της μετάβασης της Δικαιοσύνης στην ψηφιακή εποχή προς όφελος των πολιτών, αλλά και για την παραγωγή καλύτερου δικαστικού έργου, υπογράμμισε το πάνελ «Ψηφιακή Δικαιοσύνη» του Thessaloniki Helexpo Forum, που διοργανώνεται από τη ΔΕΘ-Helexpo και βρίσκεται σε εξέλιξη στο Συνεδριακό Κέντρο «Ι.Βελλίδης».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ · 11/09/2020

5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες

Kινούμαι ηλεκτρικά: 5.000 αιτήσεις για επιδότηση αγοράς ηλεκτρικών οχημάτων σε 15 ημέρες | Απορροφήθηκε το 10% των διαθέσιμων πόρων για φέτος (4,5 εκατ. ευρώ) - Με εντατικούς ρυθμούς η αξιολόγηση των αιτήσεων - Ξεκινούν άμεσα οι πρώτες καταβολές στους δικαιούχους
Luxury wedding invitations
20% έκπτωση μέχρι 31/12/2020 σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης με τον κωδικό: its amazing

Αύξηση του εγκεκριμένου προϋπολογισμού για τα Σχέδια Βελτίωσης στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Οι Βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ ΠΕ Κοζάνης κ. Καλλιόπη Βέττα, ΠΕ Φλώρινας κ. Θεοπίστη (Πέτη) Πέρκα και ΠΕ Καστοριάς κ. Ολυμπία Τελιγιορίδου κατέθεσαν κοινοβουλευτική ερώτηση για την αναγκαιότητα αύξησης του προϋπολογισμού του ΥΠ.Α.Α.Τ ώστε να χρηματοδοτηθούν όλες οι αιτήσεις των αγροτών που αφορούν το πρόγραμμα για τα Σχέδια Βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Άνω των 5 δισ. ευρώ οι πόροι για την απολιγνιτοποίηση

Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών | Στο επίκεντρο του masterplan βρίσκονται 16 μεγάλες επενδύσεις, τις οποίες περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από αυτές και άλλα projects που θα ακολουθήσουν, θα υπερκαλύψουν αυτές που θα χαθούν λόγω του σβησίματος των λιγνιτικών μονάδων.

 


ΚΟΖΑΝΗ · 11/09/2020

Όταν οι ανακρίβειες γίνονται εργαλείο στο κυνήγι της ατομικής προβολής

Δήμος Κοζάνης | Την ώρα που οι κυβερνητικές αποφάσεις και η συγκυρία του κορωνοϊού για την περιοχή διαμορφώνουν τη χειρότερη για τον τόπο εξέλιξη, ορισμένοι επιλέγουν ενισχύοντας τις προσωπικές τους βλέψεις, να δηλώσουν μέσα από ανακρίβειες και ψεύδη, παρόντες στο κυνήγι της ατομικής προβολής.