· 

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020

 

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020» με δράσεις και παρεμβάσεις που θα “δοκιμάσουν” το ΣΒΑΚ στην πράξη

 

dimos grevenon

 

Με βασικό άξονα το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας (ΣΒΑΚ), ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει για 7η συνεχή χρονιά στην “Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας” που θα λάβει χώρα από τις 16 έως τις 22 Σεπτεμβρίου 2020. Το πρόγραμμα των φετινών δράσεων του σημαντικού αυτού ευρωπαϊκού θεσμού, όπου ο Δήμος μας έχει βραβευθεί δύο φορές, έχει να κάνει με την «Πράσινη Μετακίνηση χωρίς ρύπους για όλους» ενώ κεντρικό σύνθημα είναι το «Μετακινήσου Υπεύθυνα!».

 

imerologia calendars

 

Ειδικότερα, ο Δήμος μας θα λάβει μέρος στη διοργάνωση του 2020 με ένα πλέγμα ενημερωτικών εκδηλώσεων και δράσεων που θα στηρίζονται στον στρατηγικό σχεδιασμό που έχει εκπονήσει η Δημοτική Αρχή για το ΣΒΑΚ Γρεβενών. Ένας σχεδιασμός ο οποίος περιλαμβάνει μια σειρά έργων και παρεμβάσεων που θα αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης και των χωριών μας, με γνώμονα την προαγωγή βιώσιμων προτύπων κινητικότητας που αποτελούν και τον πυρήνα της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας».

 

entypa a5 a4 brochures

 

Η προτεινόμενη πεζοδρόμηση των κεντρικών οδών Μακεδονομάχων και Φαρδυκάμπου που θα δώσουν περισσότερο δημόσιο χώρο και θα συνδέσουν τις δυο κεντρικές μας πλατείες αλλά και η δημιουργία της μεγάλης περιπατητικής διαδρομής κατά μήκος του Γρεβενίτη Ποταμού που θα αναδείξει το υδάτινο στοιχείο της περιοχής μας και θα σχηματίσει έναν νέο πνεύμονα πρασίνου, αποτελούν μερικά από τα πολλά κομβικά σημεία που προβλέπονται στο ΣΒΑΚ. Σημεία τα οποία επί της ουσίας θα “δοκιμαστούν” στην πράξη την ερχόμενη εβδομάδα με την παράλληλη ενθάρρυνση της πεζοπορίας, της ποδηλασίας, της ηλεκτροκίνησης και της διάδοσης της ιδέας της κυκλοφοριακής αγωγής και της προσβασιμότητας.

 

Newage Wedding invitations
20% έκπτωση μέχρι 31/12/2020 σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης με τον κωδικό: its amazing

 

Σε επόμενο δελτίο τύπου ο Δήμος Γρεβενών θα δημοσιοποιήσει το αναλυτικό πρόγραμμα των φετινών εκδηλώσεων και δράσεων οι οποίες θα πραγματοποιηθούν σύμφωνα με τις έκτακτες υγειονομικές συνθήκες που επικρατούν στη χώρα μας εξαιτίας της πανδημίας.

 

Επιπλέον, γίνεται γνωστό ότι το οριστικό σχέδιο του ΣΒΑΚ του Δήμου Γρεβενών που προέκυψε από την πολύμηνη διαβούλευση με πολίτες και φορείς έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας που είναι το www.dimosgrevenon.gr και πιο συγκεκριμένα μπορείτε να το βρείτε εδώ.

 

luxury baptism newage invitations
20% έκπτωση μέχρι 31/12/2020 σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης με τον κωδικό: its amazing

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
epistoloxarta timologia fakela

Άνω των 5 δισ. ευρώ οι πόροι για την απολιγνιτοποίηση

Εγκρίθηκε από την Κυβερνητική Επιτροπή το σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης των λιγνιτικών περιοχών | Στο επίκεντρο του masterplan βρίσκονται 16 μεγάλες επενδύσεις, τις οποίες περιέγραψε ο κ. Χατζηδάκης, υπογραμμίζοντας ότι οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν από αυτές και άλλα projects που θα ακολουθήσουν, θα υπερκαλύψουν αυτές που θα χαθούν λόγω του σβησίματος των λιγνιτικών μονάδων.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 10/09/2020

Δεν αίρεται η ασυλία του Παύλου Πολάκη

Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στην Ολομέλεια, στην οποία καταμετρήθηκαν 84 ψήφοι κατά της άρσης ασυλίας, 80 "υπέρ" και 2 "παρών", ο Παύλος Πολάκης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης τα εξής: ΔΕΝ ΑΡΘΗΚΕ Η ΑΣΥΛΙΑ!!! (84 ΚΑΤΑ, 80 ΥΠΕΡ και 2 ΠΑΡΩΝ) Ειλικρινά ΣΥΓΚΙΝΗΘΗΚΑ!!

ΕΥΡΩΠΗ · 10/09/2020

Εντάσεις στην Ανατολική Μεσόγειο: Οι ευρωβουλευτές ζητούν επείγουσα αποκλιμάκωση και διάλογο

Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο | Τα μέλη της επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων δηλώνουν ότι η Τουρκία πρέπει να τερματίσει τις παράνομες ερευνητικές δραστηριότητες για φυσικό αέριο στην Ανατολική Μεσόγειο. - «Δεν μπορούμε να δεχτούμε στρατιωτικές πιέσεις ή απειλές»

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 09/09/2020

"Λίγα λόγια για την παραίτηση του Πάτερ Ανδρέα Κονάνου.." γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Άνθρωπος με αλληλεγγύη και πραότητα, μεστός παρηγορητικών, ανθρώπινων και αγαπητικών λόγων που ενέπνευσαν και ξύπνησαν από το αδιέξοδο της απελπισίας πολλούς ανθρώπους, συγκέντρωσε την αγάπη του κόσμου. Μέχρι να δηλώσει ο ίδιος την παραίτησή του από την Εκκλησία και να γίνει σκέτος ‘’Ανδρέας Κονάνος’’.