· 

Σε ετοιμότητα για την έναρξη της σχολικής χρονιάς

dimos kozanis

 

Συνάντηση με τους νέους διευθυντές εκπαίδευσης είχε το πρωί της Τετάρτης 9 Σεπτεμβρίου 2020, στο γραφείο του, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος Μαλούτας.

 

Ημερολόγια Α4 και Α3 plus!

0,40€/τεμ: Ημερολόγιο διάστασης 25x35εκ

0,80€/τεμ: Ημερολόγιο διάστασης 35x50εκ

 

Ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρόνιας ο κ. Μαλούτας συζήτησε για μείζονα ζητήματα με τον διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Αθανάσιο Παπαευαγγέλου, καθώς και την διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, Δέσποινα Παπαδοπούλου, ώστε η έναρξη των μαθημάτων να γίνει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα.

 

Το «παρών» στη συνάντηση έδωσαν η εντεταλμένη σύμβουλος για θέματα Παιδείας Τάνια Βεντούλη, ο πρόεδρος της Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δήμου Κοζάνης Αθανάσιος Δερμιτζάκης, καθώς και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Κοζάνης Νίκος Νικολάου.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Το βασικά ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν η τοποθέτηση των σχολικών καθαριστών-τριών, έπειτα και από την πρόσφατη αλλαγή των διαδικασιών πρόσληψής τους, αλλά και η προμήθεια και ο εφοδιασμός των σχολικών μονάδων με μάσκες προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Αναλυτικά, σε ταχείες ενέργειες προέβη ο Δήμος για την τοποθέτηση του προσωπικού καθαριότητας στα σχολεία, ώστε μέχρι και την Παρασκευή να βρίσκεται στη θέση του. Επίσης, ο Δήμος Κοζάνης έχει υλοποιήσει κάθε διαδικασία αναφορικά με την κατανομή και διανομή μασκών στις σχολικές μονάδες, αφού η κυβέρνηση ανέθεσε το ζήτημα της προμήθειας στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας. Όπως υπογράμμισε εμφατικά ο κ. Μαλούτας «Μέχρι και σήμερα δεν είναι γνωστό πως θα πάνε οι μάσκες στους δήμους όλης της χώρας. Εμείς έχουμε κάνει την οργάνωση και θα είμαστε έτοιμοι για τη διανομή τους ακόμη και το σαββατοκύριακο».

 

epistoloxarta timologia fakela

 

 

Επιπλέον, τέθηκαν υπό συζήτηση:

 

Οι δράσεις που θα υλοποιήσει Δήμος Κοζάνης για την ενημέρωση των μαθητών σχετικά με τον covid-19.

 

Το πρόγραμμα ενεργειακής αναβάθμισης σχολικών μονάδων που υλοποιεί ο δήμος.

 

Η λειτουργία και οι αρμοδιότητες των σχολικών επιτροπών, της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας, καθώς και της Τεχνικής Υπηρεσίας στη συντήρηση σχολικών μονάδων.

 

Το πρόγραμμα αντισεισμικής προστασίας σε σχολικές μονάδες.

 

Τέλος, προγραμματίστηκε συνάντηση εργασίας μέσα στον Οκτώβριο, όπου θα παραστούν στελέχη της Τεχνικής Υπηρεσίας, για να συζητηθούν ζητήματα σχολικής στέγης.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 09/09/2020

Στους δρόμους οι υδροφόρες του Δήμου - Ξεκίνησαν εντατικές εργασίες καθαρισμού όλης της πόλης

Στους δρόμους των Γρεβενών βρίσκονται, από την Τετάρτη 9 Σεπτεμβρίου 2020, οι υδροφόρες του Δήμου στο πλαίσιο εκτεταμένων εργασιών καθαρισμού που ξεκίνησαν σήμερα και αναμένεται να επεκταθούν τις επόμενες ημέρες σε ολόκληρη την πόλη.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/09/2020

Έρχεται ο προσωπικός αριθμός πολιτών

Η διάταξη περιέχεται στο ν/σ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης», που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) είναι αριθμητικά. Χορηγείται, δε, άπαξ στο φυσικό πρόσωπο. Ο Π.Α. δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

Την ένταξη 62 πράξεων συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 14.214.201,13 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας

Ενισχύονται παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας αξίας του αγροδιατροφικού τοµέα, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, τη δημιουργία και εκσυγχρονισµό ΜΜΕ.


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/09/2020

Έως 24.000 ευρώ τον μήνα σε κάθε Έλληνα αλιέα που επλήγη από τον κορωνοϊό

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης και ο Υφυπουργός, Κώστας Σκρέκας αντιλαμβανόμενοι πλήρως τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στον κλάδο της Αλιείας η πανδημία του κορωνοϊού, υπέγραψαν απόφαση στην οποία προβλέπεται σημαντική ενίσχυση των Ελλήνων αλιέων με ποσά τα οποία φτάνουν ακόμη και τα 24.000 ευρώ μηνιαίως.

ΚΟΖΑΝΗ · 09/09/2020

Επίσκεψη του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη στη Μακεδονική Δύναμη Κοζάνης

Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη χαρά και ικανοποίηση από την επίσκεψή μου στη Μακεδονική Δύναμη, ένα σύλλογο με μεγάλη ιστορία στο άθλημα του Taekwondo. Ευχαριστώ θερμά τη διοίκηση, τους προπονητές, τους φίλους του συλλόγου και τους αθλητές για τη σπουδαία δουλειά.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 09/09/2020

Συνελήφθη 51χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης

Συνελήφθη σε περιοχή της Καστοριάς, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καστοριάς, σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πάταξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Μεσοποταμίας, 51χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 08/09/2020

Προσφυγή του Δημάρχου Γρεβενών μετά το κρούσμα κορονοϊού σε δομή φιλοξενίας προσφύγων στην Ορεινή Ζώνη

H κ.Εισαγγελέας τόνισε στον κ.Δασταμάνη ότι η καταγγελία του είναι σοβαρή και θα προχωρήσει άμεσα στη διενέργεια επείγουσας προκαταρκτικής εξέτασης. Επιπλέον, ο Δήμαρχος Γρεβενών απαίτησε επίσημη ενημέρωση από τους αρμόδιους φορείς για το περιστατικό που εκθέτει σε μεγάλο κίνδυνο τη Δημόσια Υγεία, μεσούσης της πανδημίας


Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεσται για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγωνιστή στο δικό του παραμύθι.