· 

"Ήρθε Σεπτέμβριος και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι αλλά είμαστε διαλυμένοι.." γράφει ο Ι. Τσακιρίδης

tsakiridis ioannis

 

Γράφει o Ιωάννης Τσακιρίδης

 

Περί Φιλαρμονικής: "Ήρθε Σεπτέμβριος και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι αλλά είμαστε διαλυμένοι..."

 

Πέρσι τέτοιο καιρό αλλά και όλο το υπόλοιπο καλοκαίρι του 2019, το Σχολείο της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Καστοριάς δεν έπαυσε να λειτουργεί, πραγματοποιώντας εντατικές και συστηματικές προετοιμασίες για την συμμετοχή στις παρελάσεις της 28ης Οκτωβρίου και 11ης Νοεμβρίου αλλά και στην λιτανεία του Αγίου Μηνά, παρουσιάζοντας σε σύντομο χρονικό διάστημα ένα πολύ καλό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα με 25 μουσικούς. Δυστυχώς σήμερα είμαστε στο σημείο μηδέν. Ένα χρόνο χωρίς νέα σύμβαση ή επαναπροκήρυξη της θέσης του αρχιμουσικού, οι μουσικοί της Φιλαρμονικής απαξιωμένοι και χωρίς τα μουσικά όργανα και τις στολές τους, και μη πραγματοποίηση μαθημάτων.

 

Εγώ ακόμα περιμένω την αποπληρωμή των παρεχόμενων υπηρεσιών αρχιμουσικού του 2019... Όλα αυτά έδωσαν την χαριστική βολή σε ένα όραμα σημαντικό για τον τόπο μας με έμπρακτη κοινωνική και πολιτιστική προσφορά.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Πλέον ακόμα και να επαναλειτουργήσει η Φιλαρμονική θα χρειαστεί πολύς καιρός να επανέλθει στην πρότερη κατάστασή της μιας και όλα τα γεγονότα που προηγήθηκαν είχαν ως συνέπεια να αποχωρήσουν βασικά μέλη της που για να φθάσουν στον βαθμό καλής απόδοσής τους χρειάστηκαν τρία χρόνια....

 

Δυστυχώς εκεί στον Δήμο Καστοριάς, νόμιζαν ότι η Φιλαρμονική είναι μια ομάδα από ντουντούκες και ότι ένα γραφικός "αρχιμουσικός" κουνάει τα χέρια του και τα οικονομάει.

 

Δεν μπήκαν στον κόπο να ρωτήσουν τι κόπος χρειάζεται και πόσες ώρες μελέτης ένας από το μηδέν να ξεκινήσει να μαθαίνει μουσικό όργανο για να αποδώσει αλλά και να έχει συνέπεια μαζί με άλλους να κρατήσουν ένα ορχηστρικό μουσικό σύνολο σε συστηματική βάση.

 

Πόσες ώρες χρειάζεται ένας... "αρχιμουσικός" κατ' οίκον να προετοιμάζει διασκευές και ενορχηστρώσεις για ένα ανερχόμενο μουσικό σύνολο αλλά και να επιμελείται διαφορετικής και διαβαθμισμένης θεωρητικής και πρακτικής ύλης για 42 μαθητευόμενους μουσικούς, διαφορετικών μουσικών οργάνων και μουσικών επιπέδων.

 

epistoloxarta timologia fakela

 

Λυπάμαι πραγματικά τον κόπο μου που τόσα χρόνια δίδαξα εκατοντάδες άμισθες ώρες πέραν των συμβάσεων και μη συμβάσεων για να φθάσουμε σήμερα σε αυτό το σημείο. Λυπάμαι τον κόπο των 42 μαθητών μου και των κηδεμόνων τους που όλα αυτά τα χρόνια με συνέπεια υποστήριξαν το έργο της Φιλαρμονικής. Ήρθε Σεπτέμβριος και έπρεπε να είμαστε έτοιμοι αλλά είμαστε διαλυμένοι. Ευελπιστώ κάποιοι αιρετοί και άρχοντες να διδάχθηκαν από την ζημιά που προκάλεσαν στην Καστοριά και στους μαθητές μουσικούς και κηδεμόνες της Φιλαρμονικής και σύντομα να επανορθώσουν στον βέλτιστο βαθμό την αποκατάσταση της λειτουργίας της.

 

Ιωάννης - Κωνσταντίνος Τσακιρίδης

Πρώην Αρχιμουσικός Φιλαρμονικής Ορχήστρας Δήμου Καστοριάς


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 09/09/2020

"Λίγα λόγια για την παραίτηση του Πάτερ Ανδρέα Κονάνου.." γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη

Άνθρωπος με αλληλεγγύη και πραότητα, μεστός παρηγορητικών, ανθρώπινων και αγαπητικών λόγων που ενέπνευσαν και ξύπνησαν από το αδιέξοδο της απελπισίας πολλούς ανθρώπους, συγκέντρωσε την αγάπη του κόσμου. Μέχρι να δηλώσει ο ίδιος την παραίτησή του από την Εκκλησία και να γίνει σκέτος ‘’Ανδρέας Κονάνος’’.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 08/09/2020

"Το να μεγαλώνεις είναι δώρο ζωής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι περισσότεροι άνθρωποι αισθάνονται το χρόνο που περνά, όταν φτάσουν στην ηλικιακή περίοδο από τα 40 μέχρι τα 50. Μόλις ένας άνθρωπος διαβεί το κατώφλι των 40 ετών, είναι σύνηθες να κατακλυστεί από ένα υπαρξιακό άγχος το οποίο περιλαμβάνει τη μελαγχολία για το χρόνο που περνάει, όπως και τη μεγαλύτερη συνειδητοποίηση πως η ζωή αυτή κάποια στιγμή θα τελειώσει.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 09/09/2020

Έρχεται ο προσωπικός αριθμός πολιτών

Η διάταξη περιέχεται στο ν/σ του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης: «Κώδικας Ψηφιακής Διακυβέρνησης», που κατατέθηκε στη Βουλή. Ο Π.Α. αποτελείται από δώδεκα (12) αλφαριθμητικά στοιχεία, εκ των οποίων τουλάχιστον τα εννέα (9) είναι αριθμητικά. Χορηγείται, δε, άπαξ στο φυσικό πρόσωπο. Ο Π.Α. δεν μεταβάλλεται και απενεργοποιείται με τον θάνατο ή την κήρυξη σε αφάνεια του φυσικού προσώπου.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 04/09/2020

Οι σπουδές σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι σπουδαιότερη εμπειρία

Οι σπουδές είναι από τις σπουδαιότερες και κοινωνικά αναγκαίες πλέον εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου. Η εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο είναι η εμβάθυνση σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα η οποία θα βοηθήσει τον άνθρωπο να αντέξει και να αναρριχηθεί στο δύσκολο δρόμο της εύρεσης εργασίας. Τα φοιτητικά χρόνια κατά παραδοχή των περισσότερων, ανήκουν στα ωραιότερα της ζωής, ξεπερνώντας ακόμα και την ανεμελιά των σχολικών χρόνων.

Την ένταξη 62 πράξεων συνολικού εγκεκριμένου προϋπολογισμού 14.214.201,13 ευρώ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας

Ενισχύονται παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας αξίας του αγροδιατροφικού τοµέα, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, τη δημιουργία και εκσυγχρονισµό ΜΜΕ.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 04/09/2020

Γιατί πρέπει να υπάρχει ηλικιακή διάκριση σε ορισμένα πράγματα;

Οι ηλικιακές διακρίσεις αφορούν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει ένα άτομο εξαιτίας της ηλικίας του. Οι διακρίσεις αυτές μπορούν να ξεκινάνε από το πόσο ερωτεύσιμος είναι ένας άνθρωπος μία συγκεκριμένης ηλικίας, μέχρι το πόσο όμορφη μπορεί να είναι μία γυναίκα και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στην ερωτική της ζωή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 01/09/2020

Για ποια πράγματα αξίζει να θαυμάζεις τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό

Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός διαφώτισε την ανθρωπότητα και εγκαθίδρυσε τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τη Φιλοσοφία. Υπήρξε η βάση της Δημοκρατίας στην πραγματική της διάσταση, απέχοντας παρασάγγας από την πολιτική εκμετάλλευση και καταπίεση που βαπτίζεται Δημοκρατία σήμερα, με νόμους οι οποίοι δεν έχουν καν την έγκριση των πολιτών και τους επιβαρύνουν ασφυκτικά.

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεσται για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγωνιστή στο δικό του παραμύθι.