· 

Ολοκληρώθηκε η διεξαγωγή αιμοληψιών των συγγενών πεσόντων του ΄40

pe kastorias

 

Ολοκληρώθηκε σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου 2020 στην Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς η διαδικασία των αιμοληψιών, στο πλαίσιο αναζήτησης των συγγενών των 897 Δυτικομακεδόνων πεσόντων του ’40 στη Βόρεια Ήπειρο.

 

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας είναι η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα που με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη της Γιώργου Κασαπίδη, συνέβαλλε στη δράση για τον εντοπισμό των εν ζωή συγγενών, όπου υπεύθυνο είναι το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ).

 

imerologia calendars

 

Σύμφωνα με στοιχεία από τα Δημοτολόγια των Δήμων στην Π.Ε. Καστοριάς υπήρχαν εκατόν επτά (107) πεσόντες στρατιώτες, εκ των οποίων εντοπίστηκαν συνολικά εβδομήντα ένα (71) εν ζωή συγγενείς τους.

 

 

Οι πενήντα-πέντε (55) διαμένουν στην Καστοριά, έντεκα (11) εκτός Περιφέρειας και πέντε (5) εντός άλλων Περιφερειακών Ενοτήτων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Από νωρίς το πρωί, σήμερα Τρίτη 8 Σεπτεμβρίου, οι υπεύθυνοι των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι» με το νοσηλευτικό τους προσωπικό, ταυτόχρονα και στους 3 Δήμους πραγματοποίησαν συνολικά πενήντα πέντε (55) αιμοληψίες, λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος σε συνέντευξη που παραχώρησε μετά την ολοκλήρωση της δράσης, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει για άλλη μια φορά δημοσίως του Δήμους για την παραχώρηση των στοιχείων τους από τα Δημοτολόγια, τους προέδρους των Κοινωφελών Επιχειρήσεων των Δήμων, τους υπευθύνους των δομών «Βοήθεια στο Σπίτι», τους νοσηλευτές, τους κοινωνικούς λειτουργούς, τους εθελοντές ιατρούς που επέβλεπαν τη δράση και τους υπαλλήλους της ΠΕ Καστοριάς που συμμετείχαν από το Γραφείου του, από το Τμήμα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και από το Γραφείο ΠΑΜ-ΠΣΕΑ, καθώς χωρίς τη συνεργασία και πολύτιμη βοήθειά όλων δεν θα ήταν δυνατό να ολοκληρωθεί με επιτυχία η συγκεκριμένη δράση.

 

epistoloxarta timologia fakela

 

Παράλληλα τόνισε πως η συγκεκριμένη δράση ήταν μια υποχρέωση της πολιτείας απέναντι στους πεσόντες του ΄40 που αγωνίστηκαν ηρωικά για την ελευθερία μας, αλλά και στους εν ζωή συγγενείς τους, που για χρόνια αναζητούσαν στοιχεία για τα αγαπημένα τους πρόσωπα.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
epaggelmatikes kartes visit card

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 08/09/2020

Έργα αγροτικής οδοποιίας συνολικού μήκους 8,5 χιλιομέτρων

Δήμος Άργους Ορεστικού | Σε εξέλιξη είναι τα έργα αγροτικής οδοποιίας στην Κοινότητα Κωσταραζίου, προϋπολογισμού 240.000 € από το πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης του ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας.

Προκήρυξη 6Κ/2018 - Ανακοίνωση αποτελεσμάτων και πρόσκληση συμμετοχής

ΑΣΕΠ: Ανακοίνωση σχετική με την πρόσκληση σε αθλητικές δοκιμασίες, στο πλαίσιο της Προκήρυξης 6Κ/2018 του ΑΣΕΠ. και Ανακοίνωση σχετική με την έκδοση των αποτελεσμάτων της Ανακοίνωσης ΣΟΧ 1/2020 του ΑΣΕΠ.

Κατάρτιση και πιστοποίηση εργαζομένων στον κλάδο της Γούνας

Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας | Εγκρίθηκε από το Υπουργείο Ανάπτυξης η πρόταση που είχε υποβάλει στο πλαίσιο του Προγράμματος " «Κατάρτιση και πιστοποίηση γνώσεων και δεξιοτήτων εργαζομένων στον ιδιωτικό τομέα (Β' κύκλος)» με Κωδικό ΟΠΣ 5035145 στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία 2014-2020».

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 08/09/2020

"Η ίδρυση παραρτήματος της «Βυζαντινής Οικουμένης» δεν είναι απόφαση του κ. Κασαπίδη"

Ολυμπία Τελιγιορίδου | Η ίδρυση παραρτήματος της «Βυζαντινής Οικουμένης» στην Καστοριά αποφασίστηκε το 2017 στο Οικουμενικό Πατριαρχείο και δεν είναι απόφαση του κ. Κασαπίδη

"Το Πάρκο Εθνικής Συμφιλίωσης και η μετεξέλιξή του σε Κέντρο Μελέτης της Πρόσφατης Ιστορίας" Του Γιάννη Στρατάκη

Σε πείσμα των ελάχιστων νοσταλγών της μελανής αυτής σελίδας που εργαλιοποιείται με διχαστική λογική, και που δυστυχώς ο διχασμός αναβαθμίστηκε τόσο με την παρουσία για πρώτη φορά επίσημου εκπροσώπου της Ελληνικής κυβέρνησης ,όσο με αντίστοιχες εκδηλώσεις της άλλης πλευράς στο Γράμμο, άλλο είναι το μήνυμα που εκπέμπει, και έτσι πρέπει, το ΠΕΣ, που δημιουργήθηκε στο χώρο αυτό όπου παίχθηκε η τελευταία πράξη του εμφύλιου δράματος.

 

 

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεστε για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγω