3η Συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

perifereia dytikis makedonias

 

Συνεδρίασε την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 η Εκτελεστική Επιτροπή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με τα εξής θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

- Έγκριση πρακτικού προηγούμενης συνεδρίασης.

 

- Έγκριση του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το Οικονομικό Έτος 2021, εισηγητής κ. Κωτούλας Βασίλειος, Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού (έδρας).

 

- Έγκριση του σχεδίου αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων, εισηγητής κ. Πρόδρομος Ασλανίδης, Αναπληρωτής Προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας.

 

- Ενημερώσεις – Διάφορα θέματα.

 

Μετά την έγκριση των πρακτικών της προηγούμενης συνεδρίασης, ο Προϊστάμενος Διεύθυνσης Οικονομικού κ. Κωτούλας Βασίλειος, ανέλυσε τον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2021 (θέμα 2ο), ο οποίος ξεπερνά τα 90.000.000 ευρώ. Όπως αναφέρθηκε, ο προϋπολογισμός για πρώτη φορά έχει τόσο έντονο αναπτυξιακό χαρακτήρα με προβλέψεις δαπανών για έργα ουσίας και επενδύσεις στην πραγματική οικονομία. Επίσης, τονίστηκε η έμφαση στη διαφάνεια των συναλλαγών, οι οποίες, πλέον, πραγματοποιούνται ηλεκτρονικά στο σύνολο των Περιφερειακών Ενοτήτων.

 

imerologia calendars

 

Στη συνέχεια η κα. Καλπάκη, στέλεχος της Διεύθυνσης Οικονομικού, ανάλυσε με λεπτομέρεια το σύνολο των κωδικών που διέπουν τον προϋπολογισμό για την πληρέστερη ενημέρωση του σώματος.

 

Τέλος ,η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης κα. Γατζαβέλη Παναγιώτα, επεσήμανε την ανάγκη της πλήρους εφαρμογής του διπλογραφικού συστήματος στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ενώ ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης Γεώργιος επεσήμανε την ανάγκη της επίσπευσης της εκτίμησης της αγοραίας αξίας της ακίνητης περιουσίας της Περιφέρειας, ώστε να καταρτιστεί, για πρώτη φορά μετά από χρόνια, ο ισολογισμός της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

Μετά από τεχνική συζήτηση που ακολούθησε και τις διευκρινήσεις που δόθηκαν, ο προϋπολογισμός εγκρίθηκε ομόφωνα από την Εκτελεστική Επιτροπή.

 

Εισηγητής του 3ου θέματος ήταν ο κ.Ασλανίδης Πρόδρομος, Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Δ/νσης Πολιτικής Προστασίας, ο οποίος παρουσίασε αναλυτικά το σχέδιο Εκτάκτων Αναγκών και διαχείρισης των συνεπειών από την εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων.

 

Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης, ζήτησε τη δημιουργία των προβλεπόμενων συντονιστικών οργάνων ανά Περιφερειακή Ενότητα, την επιθεώρηση για την καλή λειτουργία των μηχανημάτων σε κάθε Π.Ε., την άμεση διάνοιξη των επικίνδυνων ρεμάτων και τη συνεργασία μεταξύ των Χωρικών Αντιπεριφερειαρχών για την από κοινού δράση σε έργα που αφορούν περισσότερες από μια Π.Ε.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Το σχέδιο εγκρίθηκε ομόφωνα από την Επιτροπή ενώ στη συνέχεια θα παρουσιαστεί στο Περιφερειακό Συμβούλιο και θα ζητηθεί η έγκριση αυτού.

 

Επιπλέον, ο κ. Κασαπίδης, ζήτησε τη συνεργασία των Αντιπεριφερειαρχών για:

 

- Τον εντοπισμό και την ωρίμανση εμβληματικών έργων για την ένταξή τους στο Ταμείο Ανάκαμψης.

 

- Την συγκέντρωση των προτάσεων τους για τη θέσπιση νέων ζωνών επενδύσεων στο Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης το οποίο βαίνει προς οριστικοποίηση και θεσμοθέτηση έτσι ώστε να καλυφθεί μια εκκρεμότητα που υφίσταται από το 2012.

 

- Την καταγραφή των κτιρίων της Περιφέρειας που απαιτούν νομιμοποίηση και αναβάθμιση καθώς και την προτροπή προς τους Δήμους για την υπόδειξη αντίστοιχων κτιρίων που χρήζουν αναβάθμισης, όπως τα Δημοτικά Αθλητικά Κέντρα.

 

- Την επιτάχυνση των έργων του ΠΕΠ ανά Περιφερειακή Ενότητα μέσω και της βοήθειας της ΜΟΔ, η οποία βρίσκεται ήδη στη Δυτική Μακεδονία για την δωρεάν Τεχνική Υποστήριξη των Δήμων.

 

- Την πρόσκληση σε συνάντηση εργασίας και το συντονισμό όλων των Δήμων με την Περιφέρεια για την καταγραφή των αναγκών για την αγορά μηχανημάτων έργων που θα συμμετέχουν και στις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, με στόχο τη συμπληρωματικότητα και την αποτελεσματικότητα σε περιφερειακό επίπεδο.

 

- Την αυξημένη παρακολούθηση των χώρων συγκέντρωσης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων και την καθημερινή αναφορά από τον αρμόδιο Αντιπεριφερειάρχη σχετικά με την εξέλιξη του Covid – 19.

 

Κλείνοντας, ο κ. Κασαπίδης προέτρεψε τους Αντιπεριφερειάρχες και τον Εκτελεστικό Γραμματέα σε διαρκή εγρήγορση και συνεργασία με τους εργαζόμενους και τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας για την επίτευξη των στόχων που θα τίθενται από την Περιφερειακή Αρχή προς όφελος των πολιτών και της περιοχής.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 04/09/2020

Οι σπουδές σε μεγαλύτερη ηλικία, είναι σπουδαιότερη εμπειρία

Οι σπουδές είναι από τις σπουδαιότερες και κοινωνικά αναγκαίες πλέον εμπειρίες στη ζωή ενός ατόμου. Η εξειδίκευση στο Πανεπιστήμιο είναι η εμβάθυνση σε έναν συγκεκριμένο επαγγελματικό τομέα η οποία θα βοηθήσει τον άνθρωπο να αντέξει και να αναρριχηθεί στο δύσκολο δρόμο της εύρεσης εργασίας. Τα φοιτητικά χρόνια κατά παραδοχή των περισσότερων, ανήκουν στα ωραιότερα της ζωής, ξεπερνώντας ακόμα και την ανεμελιά των σχολικών χρόνων.

ΚΟΖΑΝΗ · 04/09/2020

Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Συνελήφθη 32χρονος στην Κοζάνη για κατοχή ναρκωτικών ουσιών. Συνελήφθησαν δύο ημεδαποί στην Πτολεμαΐδα για κατοχή ναρκωτικών ουσιών και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

ΚΟΖΑΝΗ · 04/09/2020

Εξιχνιάστηκαν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από οικίες

Εξιχνιάστηκαν από το Τμήμα Ασφάλειας Κοζάνης έντεκα διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και οχτώ απόπειρες κλοπών από οικίες στην Κοζάνη, ενώ συνελήφθησαν άμεσα δύο ημεδαποί. Σε βάρος των συλληφθέντων σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας με σκοπό τη διάπραξη διακεκριμένων κλοπών

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 04/09/2020

Γιατί πρέπει να υπάρχει ηλικιακή διάκριση σε ορισμένα πράγματα;

Οι ηλικιακές διακρίσεις αφορούν τις διακρίσεις που αντιμετωπίζει ένα άτομο εξαιτίας της ηλικίας του. Οι διακρίσεις αυτές μπορούν να ξεκινάνε από το πόσο ερωτεύσιμος είναι ένας άνθρωπος μία συγκεκριμένης ηλικίας, μέχρι το πόσο όμορφη μπορεί να είναι μία γυναίκα και πώς πρέπει να συμπεριφέρεται στην ερωτική της ζωή.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 01/09/2020

Για ποια πράγματα αξίζει να θαυμάζεις τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό

Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός διαφώτισε την ανθρωπότητα και εγκαθίδρυσε τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τη Φιλοσοφία. Υπήρξε η βάση της Δημοκρατίας στην πραγματική της διάσταση, απέχοντας παρασάγγας από την πολιτική εκμετάλλευση και καταπίεση που βαπτίζεται Δημοκρατία σήμερα, με νόμους οι οποίοι δεν έχουν καν την έγκριση των πολιτών και τους επιβαρύνουν ασφυκτικά.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 29/08/2020

"Η κουλτούρα του βιασμού.." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Ο βιασμός είναι ο εξαναγκασμός ενός ανθρώπου σε σεξουαλική δραστηριότητα, παρά τη θέλησή του. Αποτελεί μία πράξη η οποία παραβιάζει το σώμα και τη βούληση του ανθρώπου που τη δέχεται και είναι ικανή να σημαδέψει ανεξίτηλα και τραυματικά την ψυχή του θύματος.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεστε για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγωνιστή στο δικό του παραμύθι.