· 

Μετά τα παγουρίνο και τις μάσκες…. έρχονται οι τσιρλίντερς!

TIGKAS

 

Θα ήταν πράγματι για γέλια, αν η κατάσταση δεν ήταν τόσο δραματική. Με την αρ. 107757/Δ5/20-08-2020 εγκύκλιο του, το Υπουργείο Παιδείας δίνει άδεια στην «Ελληνική Ομοσπονδία Τσιρλιντινγκ» (sic) να μπει στα σχολεία της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, για να γνωρίσουν οι μαθητές από κοντά τις….. μαζορέτες.

 

Την ώρα που η κυβέρνηση τζογάρει με την υγεία των εκπαιδευτικών, των μαθητών και την οικογενειών τους, για να κρύψει τις εγκληματικές της ευθύνες, τους προσφέρει πραγματικά «άρτο και θεάματα».

 

Ημερολόγια Α4 και Α3 plus!

0,40€/τεμ: Ημερολόγιο διάστασης 25x35εκ

0,80€/τεμ: Ημερολόγιο διάστασης 35x50εκ

 

Αφού, λοιπόν, «ξεμπέρδεψαν» με το άνοιγμα των σχολείων, με 25αρια και βάλε τμήματα, δίνοντας μάσκες και παγουρίνο, είπαν τα σαΐνια του Υπουργείου Παιδείας ν’ ασχοληθούν και με εκπαιδευτικά θέματα.

 

imerologia calendars

 

Πριν από λίγους μήνες, εξοβέλισαν από τα σχολεία ολόκληρα επιστημονικά αντικείμενα, όπως η Κοινωνιολογία, η Οικιακή Οικονομία και οι Τέχνες. Μάλιστα, οι μαθητές της Γ Λυκείου δε μπορούν να παρακολουθήσουν στο σχολείο τους τα μαθήματα ειδικότητας για να προετοιμαστούν για τις Πανελλαδικές, αφού καταργήθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Μόλις πριν από μερικές ημέρες, οι μαθηματικές σχολές καυτηρίαζαν το επίπεδο των μαθηματικών από το Δημοτικό μέχρι το Λύκειο.

 

Πώς απαντάει το Υπουργείο, λοιπόν, στη συνεχιζόμενη υποβάθμιση του περιεχομένου του σχολείου; Μα φυσικά με μαζορέτες και μαθήματα τσιρλιντινγκ! Αυτά μάλλον εννοούσε η κα. Κεραμέως, όταν νομοθετούσε τα εργαστήρια δεξιοτήτων στο τελευταίο νομοσχέδιο που έφερε στη Βουλή!

 

Στις 14/9 σε πλήρη λειτουργία οι Παιδικοί κι Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Άργους Ορεστικού

 

"10.000 εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι από λάθος του ΑΣΕΠ"

 

Φυσικά, η τραγική υποβάθμιση του περιεχομένου του σχολείου, η στροφή στις δεξιότητες στις αποσπασματικές γνώσεις δεν είναι επίτευγμα της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας. Διαχρονικά, όλες οι κυβερνήσεις συνειδητά απαξίωναν γνωστικά αντικείμενα και μαθήματα… το τσιρλίντνγκ, όμως, είναι η σταγόνα που ξεχειλίζει το ποτήρι. Έχουν ευθύνη όλα τα τελευταία χρόνια που από τη μία έχουν μετατρέψει τα σχολεία κυριολεκτικά σε "ξέφραγο αμπέλι", όπου μπαινοβγαίνει ελεύθερα ο κάθε τυχάρπαστος (θυμίζουμε την περιβόητη θεματική εβδομάδα), ενώ την ίδια στιγμή κλείνουν την πόρτα σε κοινωνικές οργανώσεις, σε καταξιωμένους συνανθρώπους (επιστήμονες – λογοτέχνες κλπ) μας ακόμα και σε αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης.

 

imerologia calendars

 

Αυτό που χρειάζονται τα σχολεία δεν είναι οι μαζορέτες! Είναι η αναβάθμιση τους μαθήματος της Φυσικής Αγωγής που τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί σε μεγάλο βαθμό. Η μείωση των ωρών διδασκαλίας, τα πολυπληθή τμήματα, η ανυπαρξία γυμναστηρίων και υλικοτεχνικής υποδομής, η αντιμετώπιση του μαθήματος ως ανάπαυλα από το φόρτο εργασίας του σχολείου, δυσχεραίνουν τις συνθήκες διεξαγωγής του μαθήματος και δεν καλύπτουν τις ανάγκες της νέας γενιάς, για άσκηση και προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας που προσφέρει η άθληση.

 

Ανακοίνωση για την προθεσμία υποβολής Αιτήσεων για χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

 

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου - Παρεμβάσεις στην πόλη και τις Κοινότητες

 

Καλούμε τους συλλόγους διδασκόντων, τους γονείς και τους μαθητές, σε όλα τα σχολεία να μη δεχθούν να υλοποιήσουν τέτοιες δραστηριότητες που αναπαράγουν τα πρότυπα του lifestyle και δεν προάγουν την υγιή διαπαιδαγώγηση των παιδιών μας. Έχουμε χρέος ως εκπαιδευτικοί να υπερασπιστούμε το παιδί και το κάθε παιδί.

 

Να διεκδικήσουμε ένα σχολείο που να μορφώνει, όλοι μαζί γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικοί. Έχουμε χρέος να διδάξουμε στους μαθητές μας να διεκδικούν, να διαβάζουν, να αθλούνται, να μαθαίνουν, να ρωτάνε, να αμφισβητούν… να σκέφτονται.

 

Να μάθουμε στους μαθητές μας ότι τους αξίζει και μας αξίζει ένα καλύτερο σχολείο, ένας καλύτερος κόσμος! Τότε μόνο υπάρχει ελπίδα!

 

Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών

Ο συνδιασμός που στηρίζει το ΠΑΜΕ

 


ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 03/09/2020

Ανακοίνωση για την προθεσμία υποβολής Αιτήσεων για χρήση των δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων

Τα Σωματεία που επιθυμούν να κάνουν χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων του Δήμου Καστοριάς, την αγωνιστική περίοδο 2020 – 2021 θα πρέπει άμεσα να απευθυνθούν εγγράφως με σχετική αίτηση στο Γραφείο Αθλητισμού του Τμήματος Παιδείας - Άθλησης του Δήμου Καστοριάς

ΚΟΖΑΝΗ · 03/09/2020

Επιμελητήριο Κοζάνης - «Νέο Πρόγραμμα “ΓΕΦΥΡΑ”»

Δικαιούχοι του προγράμματος “ΓΕΦΥΡΑ” είναι: Ελεύθεροι Επαγγελματίες, Φυσικά Πρόσωπα με Ατομική Επιχείρηση σε κλάδους που έχουν πληγεί από τον Covid-19, Εταίροι Προσωπικών ή Κεφαλαιουχικών Επιχειρήσεων των οποίων η λειτουργία έχει ανασταλεί υποχρεωτικά, κ.α.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 03/09/2020

Στο φυσικό τους χώρο οι υπηρεσίες της Αντιδημαρχίας Κοινωνικής Μέριμνας

Ο κ. Πέτρος Δοκόπουλος αναφέρθηκε στην επιτυχημένη λειτουργία όλων των σχετικών υπηρεσιών και δομών ενώ, ενόψει της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τόνισε την ανάγκη τήρησης όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορωνοϊού.

Αναβάλλεται το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γούνας

Το 1ο Παγκόσμιο Συνέδριο Γούνας, επρόκειτο να πραγματοποιηθεί από την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας, την Παγκόσμια Ομοσπονδία Γούνας και του Ευρωπαϊκού Τμήματός της, τον Οκτώβριο του 2020 στην Αθήνα.

Σχέδιο Έκτακτης Ανάγκης για την καταπολέμηση του Καταρροϊκού Πυρετού

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με αφορμή την ύπαρξη κρούσματος Καταρροϊκού Πυρετού που εντοπίστηκε σε κτηνοτροφική εκμετάλλευση της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης και με γνώμονα τη διασφάλιση της προστασίας του ζωικού κεφαλαίου προχώρησε στην άμεση ενεργοποίηση του Σχεδίου Εκτάκτου Ανάγκης για την καταπολέμηση της νόσου

Την ένταξη 14ων πράξεων ύψους 3.865.156,72€ υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας

Ενισχύονται παρεμβάσεις με στόχο την προώθηση της συνεργασίας και δικτύωσης, την αύξηση της προστιθέμενης αξίας των γεωργικών και δασοκομικών προϊόντων, τη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της αλυσίδας αξίας του αγροδιατροφικού τοµέα, την ενθάρρυνση τουριστικών δραστηριοτήτων, τη δημιουργία και εκσυγχρονισµό ΜΜΕ.

 

ΦΛΩΡΙΝΑ · 03/09/2020

Συνελήφθη 62χρονος για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Συνελήφθη την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου το πρωί σε περιοχή της Φλώρινας, από αστυνομικούς της Ομάδας Δίωξης Διασυνοριακού Εγκλήματος του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Κρυσταλλοπηγής, 62χρονος ημεδαπός, για καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης και κατοχή ναρκωτικών ουσιών.

Εύρεση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων, λήψη δειγμάτων αίματος και ταυτοποίηση οστών μέσω DNA

Πραγματοποιήθηκαν στις Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών οι συσκέψεις των εμπλεκομένων φορέων για τη διαδικασία αιμοληψιών των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων.

ΦΛΩΡΙΝΑ · 02/09/2020

Ενημερωτική ημερίδα για την παρουσίαση του έργου Complete και τον καταρροϊκό πυρετό

Παρουσιάστηκε το σχέδιο δράσης και τα μέτρα πρόληψης και αντιμετώπισης του καταρροϊκού και άλλων ζωονόσων, με την εφαρμογή ενός μοντέλου που προκύπτει από πρωτοποριακή έρευνα που αναπτύχθηκε το τελευταίο διάστημα στη Δυτική Μακεδονία.

Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα

Νέο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα 600 ωρών. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδίκευσης σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και υποψήφιους εκπαιδευτικούς που έχουν να διαχειριστούν διαπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 02/09/2020

Σεμινάριο: Δημιουργική & Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα

Θα αναλυθούν οι έννοιες: Επιχειρηματικότητα. Διαμόρφωση επιχειρηματικής ιδέας. Επιχειρηματική καινοτομία και δημιουργική οικονομία. Χρηματοδοτικά εργαλεία. Καλές πρακτικές και επιχειρηματικές δυνατότητες στη Δυτική Μακεδονία.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεστε για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγωνιστή στο δικό του παραμύθι.