· 

Τι συμβαίνει με τα κρούσματα Covid-19 σε «επώνυμες» αλυσίδες καταστημάτων;

mera25

 

Δελτίο Τύπου Μερα25

 

To σωματείο εμποροϋπαλλήλων της Αθήνας καταγγέλλει την απόκρυψη κρουσμάτων κορωνοϊού σε «επώνυμες αλυσίδες καταστημάτων» ώστε να μην υποχρεωθούν να κλείσουν σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα.

 

Το σωματείο έχει δεχτεί από πολλούς εργασιακούς χώρους καταγγελίες για ύπαρξη κρουσμάτων που οι εργοδότες εξαναγκάζουν τους εργαζόμενους να κρατήσουν κρυφά απειλώντας τους με απόλυση. Το αποτέλεσμα είναι μια πλασματική εικόνα της διασποράς της πανδημίας που εκθέτει σε κίνδυνο τόσο τους υπόλοιπους εργαζόμενους της επιχείρησης όσο και τους καταναλωτές.

 

epaggelmatikes kartes visit card

 

Δεν περιμένουμε να ευαισθητοποιηθεί για αυτό μια κυβέρνηση που θεωρεί ταυτοτικό στοιχείο της την προστασία της εργοδοτικής αυθαιρεσίας και το ξήλωμα κάθε προστασίας των εργαζομένων. (Πολύ πρόσφατο παράδειγμα η αδιανόητη ρύθμιση για τις 3ωρες απλήρωτες υπερωρίες όσων εργαζομένων αναγκάζονται να μπουν σε υποχρεωτική καραντίνα).

 

Υποσχόμαστε ωστόσο να μην την αφήνουμε σε χλωρό κλαρί μέχρι να ενεργοποιήσει επιτέλους τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους για να προστατέψει τους καταναλωτές και εργαζόμενους από επιτήδειους που από τα Πρωθυπουργικά κελεύσματα κρατήσανε μόνο το «ατομική» και πετάξανε την «ευθύνη».

 

logo

 

Δελτίο Τύπου:

 

Ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας κατέθεσε την Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2020 υπόμνημα προς την κυβέρνηση, το υπουργείο εργασίας και άλλους αρμόδιους φορείς, σχετικά με την εμφάνιση κρουσμάτων σε μεγάλους εργασιακούς χώρους και την εφαρμογή των μέτρων κατά το δοκούν από την εργοδοσία.

 

Παραθέτουμε το υπόμνημα:

 

Προς:

Κυβέρνηση

Υπουργείο Εργασίας

Πολιτική Προστασία

ΕΟΔΥ

ΚΕΝΤΡΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟΥ ΚΙΝΔΥΝΟΥ (ΚΕΠΕΚ)

Συναρμόδια Υπουργεία & φορείς

 

Στον κλάδο του εμπορίου καθημερινά παρουσιάζονται κρούσματα σε μεγάλους εργασιακούς χώρους, με την εργοδοσία επικαλούμενη επικοινωνία με τον ΕΟΔΥ να εφαρμόζει μέτρα κατά το δοκούν.

 

Σε αρκετές περιπτώσεις δεν υπάρχει καμία ενημέρωση σε εργαζόμενους και καταναλωτές, παρά μόνο μετά από παρέμβαση του σωματείου.

 

Όπως πολύ καλά γνωρίζετε, τα εμπορικά κέντρα, τα πολυκαταστήματα, τα μικρά καταστήματα και τα σουπερ μάρκετ είναι χώροι υψηλού υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί τα υγειονομικά πρωτόκολλα να γίνονται λάστιχο. Είναι εγκληματικό να αντιμετωπίζεται ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά τη δημόσια υγεία με αυτό τον τρόπο.

 

imerologia calendars

 

Χαρακτηριστικά αναφέρουμε:

 

·ΑΤΤΙΚΑ (Πανεπιστημίου) : Απέκρυψε την παρουσία κρούσματος για 10 ημέρες χωρίς να προβεί σε καμία ενημέρωση εργαζομένων και καταναλωτών και τη λήψη των απαιτούμενων υγειονομικών μέτρων.

 

· MY MARKET (Μεταξουργείου): Αρχικά ενημέρωσε τους εργαζόμενους για την ύπαρξη κρούσματος, τους έστειλε να κάνουν το τεστ, όσων τα τεστ βγουν αρνητικά επιστρέφουν κανονικά στην εργασία τους. Το κατάστημα έκλεισε για 2 ώρες και μετά λειτούργησε κανονικά με υπαλλήλους από άλλα καταστήματα. Αντίστοιχη τακτική ακολούθησε και το LIDL (Περιστέρι).

 

· JUMBO (Βριλησσίων, Αλίμου, Φαλήρου) :Οι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για την ύπαρξη κρούσματος ανά 2αδες – 3αδες για “να μην γίνει σούσουρο” όπως τους τόνισε η εργοδοσία και το μοναδικό μέτρο ήταν να μπει σε καραντίνα 14 ημερών το κρούσμα!

 

· McArthur Glen (Σπάτα): Υπάρχει κρούσμα σε συγκεκριμένο κατάστημα, δεν έχει υπάρξει καμία ενημέρωση.

 

Τα παραπάνω επιβεβαιώνουν τις καταγγελίες συναδέλφων και του σωματείου.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Το σωματείο έχει παρέμβει τόσο στον ΕΟΔΥ, την Πολιτική Προστασία, το ΚΕΠΕΚ, όσο και στην εργοδοσία ώστε να παρθούν άμεσα όλα τα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και καταναλωτών.

 

Απαιτούμε την άμεση παρέμβασή σας ώστε κανενός εργαζόμενου, καταναλωτή και κατ’ επέκταση η δημόσια υγεία να μην τίθεται σε κίνδυνο σε συνθήκες Πανδημίας. Δεν μπορεί ως μοναδικό μέτρο προστασίας να παρουσιάζεται η μάσκα, το αντισηπτικό και η καθαριότητα που και αυτά παρέχονται με το σταγονόμετρο.

 

Να γίνουν ΤΩΡΑ δωρεάν και επαναλαμβανόμενα τεστ με ευθύνη της εργοδοσίας και της κυβέρνησης σε όλους τους εμποροϋπάλληλους.

 

Να γίνεται τακτική απολύμανση όλων των χώρων των εμπορικών καταστημάτων, των αποθηκών και των γραφείων.

 

Να εξασφαλιστεί το εισόδημα όλων των εργαζομένων.

 

Εύρεση συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων, λήψη δειγμάτων αίματος και ταυτοποίηση οστών μέσω DNA

Πραγματοποιήθηκαν στις Περιφερειακές ενότητες Κοζάνης, Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών οι συσκέψεις των εμπλεκομένων φορέων για τη διαδικασία αιμοληψιών των συγγενών των Δυτικομακεδόνων πεσόντων.

Διδασκαλία της Ελληνικής ως Γ2/ΞΓ σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα

Νέο μοριοδοτούμενο πρόγραμμα 600 ωρών. Σκοπός του προγράμματος είναι η παροχή εξειδίκευσης σε εν ενεργεία εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων και υποψήφιους εκπαιδευτικούς που έχουν να διαχειριστούν διαπολιτισμικά περιβάλλοντα μάθησης.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 02/09/2020

Σεμινάριο: Δημιουργική & Καινοτόμα Επιχειρηματικότητα

Θα αναλυθούν οι έννοιες: Επιχειρηματικότητα. Διαμόρφωση επιχειρηματικής ιδέας. Επιχειρηματική καινοτομία και δημιουργική οικονομία. Χρηματοδοτικά εργαλεία. Καλές πρακτικές και επιχειρηματικές δυνατότητες στη Δυτική Μακεδονία.
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 02/09/2020

Στις 14/9 σε πλήρη λειτουργία οι Παιδικοί κι Βρεφικός Σταθμός του Δήμου Άργους Ορεστικού

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρησή του ενημερώνουν ότι οι Παιδικοί κι ο Βρεφικός Σταθμός θα ξεκινήσουν την πλήρη λειτουργία τους και θα υποδεχθούν παιδιά τη Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020, όπως και όλες οι σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 02/09/2020

"10.000 εκπαιδευτικοί μένουν αδιόριστοι από λάθος του ΑΣΕΠ"

Αναστάτωση και σύγχυση έχει προκαλέσει σε χιλιάδες εκπαιδευτικούς η ανακοίνωση του πίνακα των εκπαιδευτικών που διορίζονται στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση καθώς περίπου 10.000 εκπαιδευτικοί μένουν έξω από τους πίνακες κατάταξης του ΑΣΕΠ
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 02/09/2020

"Να σταματήσετε προσωρινά τη διαδικασία εγκατάστασης του φωτοβολταϊκού πάρκου Κωσταραζίου."

Τον τελευταίο μήνα οι κάτοικοι του Κωσταραζίου βρίσκονται σε αναβρασμό. Η εταιρία ΑΒΟ Wing AG γερμανικών συμφερόντων ενδιαφέρεται να κατασκευάσει 7 φωτοβολταϊκά πάρκα ισχύος 15MWp έκαστο σε περιοχή της Κοινότητας Κωσταραζίου εκτάσεως 3600 στρεμμάτων. Παρακολουθώ με μεγάλο ενδιαφέρον αλλά και προβληματισμό όλα τα τεκταινόμενα. Λαμβάνοντας υπόψη όσα διημείφθησαν έως τώρα αφενός σας ενημερώνω και αφετέρου σας δηλώνω τη θέση μου.

Ποιό είναι το σχήμα αποζημιώσεων στο οποίο κατέληξε η Γερμανία - Απόσυρση Μονάδων Άνθρακα

Μετά από πολυετείς αναλύσεις, έντονες διαβουλεύσεις και την παρέλευση 18 μηνών από την εισήγηση της ειδικής Επιτροπής που συγκροτήθηκε, το Γερμανικό Κοινοβούλιο θέσπισε στις 3 Ιουλίου 2020 το νομοθετικό πλαίσιο για την απόσυρση των μονάδων ηλεκτροπαραγωγής από άνθρακα, η δυναμικότητα των οποίων υπερβαίνει τα 44 GW. Η διαδικασία (coal phase out) θα ολοκληρωθεί το αργότερο έως το 2038.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 02/09/2020

Δύο προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου

Δύο νέες προκηρύξεις του Αναπτυξιακού Νόμου 4399/2016, συνολικού προϋπολογισμού 500 εκατ. €, υπέγραψε ο Αναπληρωτής Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Νίκος Παπαθανάσης. Πρόκειται για τα Καθεστώτα Ενισχύσεων «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Πολύ Μικρές και Μικρές Επιχειρήσεις».
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€) Αφήστε τη φαντασία σας ελεύθερη και ταξιδέψτε στα δικά σας παιδικά χρόνια. Προσκλητήρια, μπομπονιέρες, ετικέτες, χωνάκια, βιβλία ευχών, καβαλέτα, μπαλόνια, στολισμός, κεράσματα είναι κάποια από αυτά που χρειάζεστε για να ζωντανέψετε το δικό σας πρωταγωνιστή στο δικό του παραμύθι.