Στη Δ. Μακεδονία η γερμανική RWE για αυτοψία

solar
© photo

 

Αυτοψία στη Δυτική Μακεδονία θα πραγματοποιήσει μέσα στην εβδομάδα κλιμάκιο της γερμανικής RWE (σύμφωνα με τη kathimerini.gr) η οποία προετοιμάζεται να υποδεχθεί κοινή επένδυση με τη ΔΕΗ στον τομέα των ΑΠΕ ύψους 1,2 δισ. ευρώ.

 

Η επίσκεψη έρχεται σε συνέχεια επαφών και ανταλλαγής στοιχείων με τη ΔΕΗ και τη θυγατρικής της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, και καταδεικνύει το ισχυρό ενδιαφέρον του γερμανικού κολοσσού για την ελληνική αγορά των ΑΠΕ.

 

Η επένδυση των 2 γιγαβάτ φωτοβολταϊκών που προβλέπει το MoU που υπέγραψε η RWE με τη ΔΕΗ συναρτάται σε μεγάλο βαθμό με την ολοκλήρωση του master plan για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική εποχή, το οποίο σύμφωνα με τον προγραμματισμό του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας αναμένεται μέσα στον Σεπτέμβριο.

 

imerologia calendars

 

Η ταχύτητα έκδοσης των αδειών αποτελεί κρίσιμο παράγοντα για την υλοποίηση μεγάλων επενδύσεων στον τομέα των ΑΠΕ και το θέμα έχει τεθεί από ενδιαφερόμενους επενδυτές στην πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ, το οποίο και σχεδιάζει να εντάξει ειδικά αδειοδοτικά πλάνα για την προσέλκυση επενδύσεων στο master plan για τη μετάβαση των λιγνιτικών περιοχών.

 

etiketes krasiou

 

Ο κατ’ αρχήν σχεδιασμός των ΔΕΗ και RWE προβλέπει την ανάπτυξη από κοινού φωτοβολταϊκών πάρκων ισχύος 2 γιγαβάτ στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας. Η ΔΕΗ θα βάλει στο κοινό «καλάθι» άδειες για 1 γιγαβάτ από τα συνολικά αδειοδοτημένα 6,5 γιγαβάτ που διαθέτει, ενώ αντίστοιχης ισχύος άδειες θα εισφέρει και η RWE, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες διερευνά την αγορά για εξαγορές.

 

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο: kathimerini.gr

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
ΚΟΖΑΝΗ · 01/09/2020

Αναβαθμίζονται οι αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου - Παρεμβάσεις στην πόλη και τις Κοινότητες

Στοχεύοντας στη βελτίωση και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών και υποδομών, στον τομέα του ερασιτεχνικού και μαζικού αθλητισμού, προέβη στην υπογραφή σύμβασης για την εκτέλεση του έργου Αποκατάσταση λειτουργίας Αθλητικών Εγκαταστάσεων
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 01/09/2020

Ομόφωνο “όχι” για τη δημιουργία φωτοβολταϊκού πάρκου στο Παλαιό Κωσταράζι

Την ομόφωνη αντίθεσή του στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου στο Παλαιό Κωσταράζι από εταιρεία που εδρεύει στη Γερμανία εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Άργους Ορεστικού, μετά από έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε, ενόψει της εξέτασης του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο το απόγευμα.
ΚΟΖΑΝΗ · 01/09/2020

Τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Ν. Κοζάνης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Γιώργος Αμανατίδης

Τον Μελισσοκομικό Σύλλογο Νομού Κοζάνης επισκέφτηκε ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Γιώργος Αμανατίδης όπου συζήτησε, με το Διοικητικό Συμβούλιο, τρέχοντα θέματα του κλάδου καθώς και ζητήματα προοπτικής. Ο Σύλλογος έχει καταγεγραμμένους 680 κωδικούς με 400 άτομα ενεργά από τα οποία τα 45 με πλήρη απασχόληση στον κλάδο.
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 01/09/2020

Στον Ατρόμητο Αθηνών ο Ισίδωρος Πρωτόγερος

Ο ΑΟ ΚΑΣΤΩΡ είναι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσει πως ο ποδοσφαιριστής ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΣ ΙΣΙΔΩΡΟΣ θα αγωνίζεται τη νέα περίοδο με το αστέρι στο στήθος για λογαριασμό της ΠΑΕ ΑΤΡΟΜΗΤΟΥ ΑΘΗΝΩΝ.

Η Εταιρεία Τουρισμού Δ. Μακεδονίας για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής

Στην σημερινή εποχή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία με τον κόσμο, και κάθε τουριστικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram, Facebook και YouTube με συχνή ανανέωση του περιεχομένου.
ΓΡΕΒΕΝΑ · 01/09/2020

Αναρτήθηκε ο πίνακας για τις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων

Κατά του πίνακα αυτού, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση αντίρρησης, μόνο για εσφαλμένο υπολογισμό της μοριοδότησης και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) εργάσιμων ημερών, η οποία αρχίζει από την επόμενη ήμερα της ανάρτησής του

2η προκήρυξη ιδιωτικού χαρακτήρα πράξεων CLID / LEADER

Σε αυτήν την δεύτερη προκήρυξη των ιδιωτικού χαρακτήρα πράξεων, περιλαμβάνονται 14 υποδράσεις με τις οποίες (ενδεικτικά) ενισχύονται: επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τουρισμός, λιανικό εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, δασοκομικές τεχνολογίες, συνεργασίες επιχειρήσεων στον αγροτουρισμό, συνεργασίες φορέων για την ανάπτυξη τοπικών αγορών, κ.ά.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 01/09/2020

Για ποια πράγματα αξίζει να θαυμάζεις τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό

Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός διαφώτισε την ανθρωπότητα και εγκαθίδρυσε τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τη Φιλοσοφία. Υπήρξε η βάση της Δημοκρατίας στην πραγματική της διάσταση, απέχοντας παρασάγγας από την πολιτική εκμετάλλευση και καταπίεση που βαπτίζεται Δημοκρατία σήμερα, με νόμους οι οποίοι δεν έχουν καν την έγκριση των πολιτών και τους επιβαρύνουν ασφυκτικά.

Σχέδιο της Eunice για μονάδα 250 MW κεντρικής αποθήκευσης με μπαταρίες

Μία μονάδα μπαταριών ιόντων λιθίου συνολικής ισχύος με 250 MW, το οποίο θα ενισχύσει την ευστάθεια και την ευελιξία του συστήματος, αλλά και θα ενισχύσει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα, σχεδιάζει να εγκαταστήσει η ελληνική εταιρεία Eunice στη Δυτική...
31/08/2020

Συνεργασία με τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, την Παρασκευή 28/8/2020 είχε τηλεδιάσκεψη με τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου. Κατά τη συνεργασία τους, συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των σχολικών μονάδων γενικής παιδείας και ειδικής...

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€)