Η Εταιρεία Τουρισμού Δ. Μακεδονίας για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής

pdm

 

Σε μία προσπάθεια για την ηλεκτρονική τουριστική προώθηση της περιοχής η Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας σέχει προβεί σε μία σειρά δράσεων που έχουν ως εξής:

 

Λογαριασμοί- Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης

 

Στην σημερινή εποχή τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης (social media) αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος για την επικοινωνία με τον κόσμο, και κάθε τουριστικός οργανισμός πρέπει να διαθέτει ενεργούς λογαριασμούς σε Instagram, Facebook και YouTube με συχνή ανανέωση του περιεχομένου.

 

Η Εταιρεία Τουρισμού εδώ και λίγο καιρό δημιούργησε αντίστοιχους λογαριασμούς εμπλουτίζοντας τους τακτικά με άρθρα, αφιερώματα και φωτογραφίες από σημεία ενδιαφέροντος της περιοχής ενώ διάφορα μικρά σποτάκια κάνουν την εμφάνιση τους αναδεικνύοντας κάθε φορά μέσα από φωτογραφίες ομορφιές της περιφέρειας.

 

Παράλληλα δύο spot θα δημοσιευτούν το προσεχές διάστημα αναδεικνύοντας της περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας.

 

imerologia calendars

 

Η Ιστοσελίδα

 

Οι απαιτήσεις μιας ιστοσελίδας ενός τουριστικού οργανισμού έχουν αυξηθεί. Η συχνή ενημέρωση και η δημιουργία κατάλληλου περιεχομένου είναι απαραίτητη ενώ η πλοήγηση πρέπει να είναι εύχρηστη και προσιτή στον επισκέπτη. Παράλληλα, η ιστοσελίδα πρέπει να αποτελεί και έναν δίαυλο επικοινωνίας προς τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τουρισμό (Β2Β) όπως και να ενεργοποιεί τον ντόπιο πληθυσμό στην προσπάθεια αυτή.

 

Σε όλο αυτό το εγχείρημα βασικός παράγοντας είναι η εικόνα και συγκεκριμένα η φωτογραφία. Η περιοχή μας διαθέτει εξαιρετικούς φωτογράφους που με τον φακό τους έχουν κατά καιρούς απαθανατίσει όμορφα σημεία της περιοχής.

 

Γίνετε πρεσβευτές της Περιφέρειάς μας

 

Καλούμε όλους τους συμπολίτες μας, φωτογράφους και λάτρεις της φωτογραφίας να γίνουν πρεσβευτές της περιοχής μας μέσω των φωτογραφιών τους που θα χρησιμοποιηθούν για αυτόν τον σκοπό στην ιστοσελίδα της Εταιρείας Τουρισμού!

 

Οι φωτογραφίες στα άρθρα θα εμφανίζονται με περιγραφή της φωτογραφίας και το όνομα του φωτογράφου με copyright “…… © ……”, ενώ θα υπάρχει υποσελίδα με τους παρόχους του φωτογραφικού υλικού όπου θα αναγράφεται το πλήρες όνομα και ο σύνδεσμος για την ιστοσελίδα ή και τους λογαριασμούς κοινωνικής δικτύωσης τους (social media).

 

Οι καλύτερες και οι πιο ποιοτικές φωτογραφίες θα ανέβουν στην Ιστοσελίδα μας!

 

Το υλικό δε θα χρησιμοποιηθεί για εμπορικό σκοπό από την Εταιρεία αλλά μόνον για την ανάδειξη προορισμών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 

entypa a5 a4 brochures

 

Τρόποι αποστολής φωτογραφιών

 

Ερασιτέχνες φωτογράφοι και λάτρεις του Instagram

 

Αναδείξτε και μοιραστείτε τις ωραιότερες φωτογραφίες σας στην πλατφόρμα ελεύθερου διαμοιρασμού φωτογραφιών Pixabay. Το φωτογραφικό σας υλικό μπορείτε να το ανεβάσετε στην σελίδα Pixabay.com και η διαδικασία είναι αρκετά εύκολη.

 

α) κάνετε εγγραφή (join) στον λογαριασμό google https://pixabay.com/el/ ή facebook

 

https://www.facebook.com/pixabay/

 

β) ανεβάζετε τις φωτογραφίες που θέλετε

 

γ) με λατινικούς χαρακτήρες δημιουργείστε τουλάχιστον 3 ετικέτες που αφορούν την κάθε φωτογραφία: 1) West Macedonia, 2) Greece και 3) την τοποθεσία.

 

Βασικές προδιαγραφές φωτογραφιών: Οι φωτογραφίες να είναι δικές σας. Να έχουν πολύ καλή ανάλυση (τουλάχιστον 3.000 pixel η μεγαλύτερη διάσταση). Να μην περιέχουν κόσμο που αφαιρεί την προσοχή (πχ τουρίστες).

 

Επαγγελματίες φωτογράφοι

 

Οι επαγγελματίες φωτογράφοι που επιθυμούν να βοηθήσουν μπορούν να στείλουν μέσω wetransfer.com το ψηφιακό αρχείο που επιθυμούν στην ηλεκτρονική διεύθυνση etdyma@gmail.com. Παρακαλούμε η κάθε φωτογραφία στον τίτλο να αναφέρει το όνομα της περιοχής και της θέσης ενδιαφέροντος π.χ (Λίμνη_Ζάζαρη_Αμύνταιο.png). Επίσης παρακαλούνται να στείλουν και την ιστοσελίδα τους ή τον λογαριασμό κοινωνικής δικτύωσης για να το αναφέρουμε στην ιστοσελίδα μας.

 

etiketes krasiou

 

Ενδεικτικό περιεχόμενο (με τις ονομασίες τους) που ζητάμε για να αναδείξουμε:

 

- Γεφύρια, Καταρράκτες, Λίμνες

- Μονές και Βυζαντινές εκκλησίες

- Μουσεία, Αρχαιολογικοί χώροι

- Φωτογραφίες από πόλεις/χωριά- χειμώνα/καλοκαίρι (κτίρια παλιά, σημεία ενδιαφέροντος)

- Δρόμοι του κρασιού (αμπελώνες)

- Χιονοδρομικά κέντρα

- Προορισμούς (Νυμφαίο, Νεστόριο κλπ)

- Φύση (Βάλια Κάλντα, κλπ)

- Φεστιβάλ, γιορτές

- Δρώμενα, έθιμα και λοιπά στοιχεία πολιτιστικής κληρονομιάς

- Παραδοσιακή Κουζίνα (πχ. Κιχί, Κόκκινες Πιπεριές Φλωρίνης)

 

#visitwestmacedonia

 

Μην ξεχνάτε να πατάτε “μου αρέσει», να ακολουθείτε και να κάνετε εγγραφή (like,follow και subscribe)

 

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.
ΓΡΕΒΕΝΑ · 01/09/2020

Αναρτήθηκε ο πίνακας για τις προσλήψεις προσωπικού καθαριότητας των σχολικών μονάδων

Κατά του πίνακα αυτού, επιτρέπεται στους ενδιαφερόμενους η άσκηση αντίρρησης, μόνο για εσφαλμένο υπολογισμό της μοριοδότησης και μέσα σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) εργάσιμων ημερών, η οποία αρχίζει από την επόμενη ήμερα της ανάρτησής του

2η προκήρυξη ιδιωτικού χαρακτήρα πράξεων CLID / LEADER

Σε αυτήν την δεύτερη προκήρυξη των ιδιωτικού χαρακτήρα πράξεων, περιλαμβάνονται 14 υποδράσεις με τις οποίες (ενδεικτικά) ενισχύονται: επενδύσεις σε διάφορους τομείς της οικονομίας όπως μεταποίηση, εμπορία και/ή ανάπτυξη γεωργικών προϊόντων, τουρισμός, λιανικό εμπόριο, παροχή υπηρεσιών, δασοκομικές τεχνολογίες, συνεργασίες επιχειρήσεων στον αγροτουρισμό, συνεργασίες φορέων για την ανάπτυξη τοπικών αγορών, κ.ά.
ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 01/09/2020

Για ποια πράγματα αξίζει να θαυμάζεις τον Αρχαίο Ελληνικό πολιτισμό

Ο Αρχαίος Ελληνικός πολιτισμός διαφώτισε την ανθρωπότητα και εγκαθίδρυσε τις Τέχνες, τις Επιστήμες και τη Φιλοσοφία. Υπήρξε η βάση της Δημοκρατίας στην πραγματική της διάσταση, απέχοντας παρασάγγας από την πολιτική εκμετάλλευση και καταπίεση που βαπτίζεται Δημοκρατία σήμερα, με νόμους οι οποίοι δεν έχουν καν την έγκριση των πολιτών και τους επιβαρύνουν ασφυκτικά.

Σχέδιο της Eunice για μονάδα 250 MW κεντρικής αποθήκευσης με μπαταρίες

Μία μονάδα μπαταριών ιόντων λιθίου συνολικής ισχύος με 250 MW, το οποίο θα ενισχύσει την ευστάθεια και την ευελιξία του συστήματος, αλλά και θα ενισχύσει τη διείσδυση των ΑΠΕ στο εγχώριο ενεργειακό μίγμα, σχεδιάζει να εγκαταστήσει η ελληνική εταιρεία Eunice στη Δυτική...
31/08/2020

Συνεργασία με τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Ο βουλευτής Π.Ε. Κοζάνης, Στάθης Κωνσταντινίδης, την Παρασκευή 28/8/2020 είχε τηλεδιάσκεψη με τη νέα Διευθύντρια Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, κ. Δέσποινα Παπαδοπούλου. Κατά τη συνεργασία τους, συζητήθηκε το θέμα της στελέχωσης των σχολικών μονάδων γενικής παιδείας και ειδικής...
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 31/08/2020

Με πολλούς επισκέπτες επαναλειτουργεί το Σπήλαιο Δράκου στην Καστοριά

Εδώ και είκοσι περίπου μέρες επαναλειτουργίας του, το Σπήλαιο του Δράκου, στην Καστοριά, αποτελεί και πάλι πόλο έλξης αρκετών επισκεπτών, αναλόγως βέβαια και της κατάστασης που επικρατεί στη χώρα μας, εξαιτίας του κορωνοϊού. Αρκετοί μεμονωμένοι τουρίστες έκαναν και πάλι...
ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 31/08/2020

“Ότι περισσεύει από εμάς μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον”

Σε πλήρη λειτουργία η Δημοτική Ιματιοθήκη του Δήμου Καστοριάς Με το μήνυμα: “ότι περισσεύει από εμάς, μπορεί να είναι χρήσιμο σε κάποιον άλλον”, ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας – Εθελοντισμού και Αθλητισμού, κ. Πέτρος Δοκόπουλος, ανακοίνωσε την πλήρη ετοιμότητα και...

"Αναγκαίο να συμβαδίσει η τελική προθεσμία με την Ηλεκτρονική Ταυτότητα Κτιρίου"

Επιστολή προς τον Υπουργό Εσωτερικών Παναγιώτη Θεοδωρικάκο απέστειλε ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός ζητώντας παράταση μέχρι το τέλος του έτους για την προθεσμία υποβολής δήλωσης στην ρύθμιση για τα λεγόμενα «αδήλωτα τετραγωνικά».

Κοντεύει η στιγμή που θα βαπτίσετε το μωράκι σας;

Χρησιμοποιήστε τον κωδικό: its amazing και κερδίστε έκπτωση 20% σε όλα τα είδη γάμου και βάπτισης (ελάχιστη παραγγελία 50€)