· 

Ανακοίνωση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης

laiki kozanis

 

Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης

 

 

Με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης επισημαίνουμε τα παρακάτω:

 

- Την 14/8/2020 πραγματοποιήθηκε έλεγχος από μεικτό κλιμάκιο αποτελούμενο από ελεγκτές του Τμήματος Εμπορίου της Υπηρεσίας μας και την Αστυνομία, μετά από σχετικό έγγραφο της Διυπηρεσιακή Μονάδα Ελέγχου Αγοράς της Γενικής Γραμματείας εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (ΔΙ.Μ.Ε.Α.).

 

- Κατά τον έλεγχο διαπιστώθηκε ότι δεν τηρούνταν το βασικό μέτρο προφύλαξης για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, που είναι η απόσταση τριών μέτρων μεταξύ των πάγκων των εκθετών.

 

- Η συγκεκριμένη απόσταση είχε παραβιαστεί από μεγάλο αριθμό εκθετών και σε καμία περίπτωση από δύο ή τρείς εκθέτες όπως κάποιοι υποστηρίζουν. Κατά τον έλεγχο συλλέχθηκε και σχετικό φωτογραφικό υλικό που αποδεικνύει τα παραπάνω.

 

imerologia calendars

 

- Οι ελεγκτές της υπηρεσίας μας διαθέτουν τον επαγγελματισμό και την εμπειρία να αντιληφθούν και να αξιολογήσουν με τρόπο αντικειμενικό την κατάσταση. Έκριναν και λειτούργησαν ορθά στην συγκεκριμένη περίπτωση χωρίς καμία αμφιβολία.

 

- Η νομοθεσία προβλέπει την αποστολή αναφοράς στην Γενική Γραμματεία Εμπορίου στην περίπτωση μη τήρησης των απαιτούμενων αποστάσεων και στη συνέχεια την έκδοση ΦΕΚ για τη δεκαήμερη αναστολή λειτουργίας.

 

- Δεν μπορούσε να εφαρμοστεί κανένα άλλο μέτρο πιο επιεικές όπως ακούστηκε από κάποιους (πχ πρόστιμο στους εκθέτες που δεν τήρησαν την απόσταση) γιατί κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από κανέναν νόμο και καμία διάταξη. Ο μοναδικός χειρισμός που ήμασταν υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε ήταν αυτός που πράξαμε, δηλαδή την αποστολή της αναφοράς.

 

- Σχετικά με τα όσα ειπώθηκαν για την απουσία της υπηρεσίας μας τα προηγούμενα Σάββατα στο διάστημα της πανδημίας, διευκρινίζουμε ότι έργο μας δεν είναι η τοποθέτηση/χωρική διευθέτηση των εκθετών, αυτό είναι έργο του φορέα λειτουργίας που είναι ο Δήμος. Έργο μας είναι ο έλεγχος της τήρησης των μέτρων για την αποφυγή διασποράς του κορωνοϊού, το οποίο και κάναμε την ημέρα του ελέγχου.

 

- Σχετικά με αυτό που ακούστηκε ότι επιτηδευμένα κινήθηκαν οι διαδικασίες πολύ γρήγορα και εκδόθηκε αμέσως το ΦΕΚ της αναστολής λειτουργίας, θέλουμε να τονίσουμε ότι αυτό αποτελεί πραγματικό ευτύχημα γιατί σε διαφορετική περίπτωση εντός του δεκαημέρου θα υπήρχαν δύο Σάββατα και συνεπώς δύο χαμένες λαϊκές αγορές. Αυτός ήταν και ο λόγος που η αναφορά στάλθηκε από την υπηρεσία μας την ίδια μέρα που έγινε ο έλεγχος.

 

- Τέλος θέλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η ίδια ακριβώς διαδικασία ακολουθήθηκε πριν από τέσσερις μήνες για την λαϊκή αγορά της Πτολεμαίδας και η έκδοση του ΦΕΚ της αναστολής έγινε με ακόμα μεγαλύτερη ταχύτητα.

 

Οι παραπάνω παρατηρήσεις είναι αποκλειστικά διευκρινιστικές προς αποφυγή δημιουργίας λανθασμένων εντυπώσεων και συμπερασμάτων που έχουν δημιουργηθεί τις τελευταίες ημέρες για το σχετικό ζήτημα ενώ επισημαίνεται ότι ο έλεγχος έγινε υπό τη ΔΙ.Μ.Ε.Α..

 

Παρατίθενται ενδεικτικές φωτογραφίες της κατάστασης που επικρατούσε στη Λαϊκή Αγορά της Κοζάνης.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΚΟΖΑΝΗ · 24/08/2020

Στην Κοινότητα του Αγίου Κοσμά ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσαν πιστοί, μικροί και μεγάλοι, που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Ισαποστόλου Πατροκοσμά ο οποίος στα 1777 είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, όπως μαρτυρά και η ανακάλυψη του Σιδερένιου του Σταυρού, πολλά χρόνια αργότερα.

ΚΟΖΑΝΗ · 24/08/2020

Ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο

Το αμυντικό αυτό έργο θα ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών μας δυνάμεων που υπερασπίζονται καθημερινά με γενναιότητα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Ορισμοί κρούσματος COVID -19 και «επαφών»

Κλινικά κριτήρια. Απεικονιστικά διαγνωστικά κριτήρια. Εργαστηριακά κριτήρια. Επιδημιολογικά κριτήρια. Ταξινόμηση κρουσμάτων. Ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης, οι επαφές του κρούσματος κατηγοριοποιούνται σε:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές

Ας μη δείχνει τους νέους μας με το δάχτυλο, αντιθέτως με πολλή γλύκα, με πολλή αγάπη και με αίσθηση της ευθύνης, βοηθήστε τους να καταλάβουν ότι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. Είναι ευθύνη όλων μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

170 νέα κρούσματα του νέου ιού το τελευταίο 24ώρο

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 24 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων στην Π.Ε. Χανίων

Για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Π.Ε. Χανίων:
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Η χρήση μάσκας "Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας" τόνισε η Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός εξειδίκευσε αναλυτικά όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων - Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις βιβλιοθήκες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 24/08/2020

Συνέντευξη με την Ελένη Μάρκου για τη μεταγραφή της στη Bundesliga

Ελένη Μάρκου, η Καστοριανή αθλήτρια που στα 25 της χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της. Έχουμε τη ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας www.enimerosou.gr σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τον Πέτρο Πρωτόγερο:

ΕΥΡΩΠΗ · 24/08/2020

Τεχνιτή νοημοσύνη θα αποφασίζει για την πρόσληψη σου στο δημόσιο

Η νέα νομοθεσία που θα φέρει στη βουλή το υπουργείο εσωτερικών επιφέρει βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία στο δημόσιο. Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται διαφορετικά, ο ετήσιος προγραμματισμός και το νέο εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο από τα φάρμακα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του και παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.