· 

"Ταξίδια, ένας τρόπος ζωής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

gefira

Γράφει η Μαρία Σκαμπαρδώνη.

 

Η μόρφωση δεν είναι ιδιοκτησία μόνο του σχολείου ή κάποιας ανώτερης παιδαγωγικής βαθμίδας. Είναι περισσότερο ζύμωση των αισθήσεων και της αντίληψής μας με νέες εμπειρίες, μέρη και ανθρώπινες κουλτούρες. Είναι τα βιώματα και όχι μόνο η αποστήθιση μίας συγκεκριμένης γνώσης η οποία χρησιμοποιείται με αποστήθιση και απομνημόνευση. Είναι η προσπάθεια του εαυτού μας να καταγράψει τις εμπειρίες και τον τρόπο με τον οποίο αντιλαμβάνεται τις εμπειρίες της ζωής στο γυμνό χαρτί της συνείδησης και της ψυχής του. Είναι η μόρφωση που αποκτάται με την εμπειρία και με την αλληλεπίδραση με άλλα άτομα μέσα από διάφορες συνθήκες ζωής.

 

Και αυτή τη μόρφωση την προσφέρουν στον άνθρωπο σε μεγάλο βαθμό και τα ταξίδια, τα οποία αποτελούν σπουδαία εκγύμναση του πνεύματος, μαζί με το διάβασμα, την ψυχαγωγία και άλλες πνευματικές δραστηριότητες.

 

next generation kastoria
Χορηγός διαγωνισμού αρθρογραφίας

 

Τα ταξίδια είναι εκείνη η εμπειρία που διανθίζουν το πνεύμα σου με νέες εμπειρίες, με τη θέαση καινούργιων πραγμάτων και πραγματικοτήτων. Είναι το αποκορύφωμα των αισθήσεων, η αλληλεπίδραση μεταξύ διαφορετικών πολιτισμών και η γειτνίαση της διαφορετικότητας.

 

Αν ρωτήσεις τους περισσότερους συγγραφείς, τι είναι αυτό που τους δίνει έμπνευση και τροφοδοτεί τη φαντασία τους, είναι βέβαιο πως θα σου απαντήσουν τα ταξίδια. Και αυτό, διότι η τροφοδότηση του πνεύματος με τη συνάντηση ανθρώπων η οποία δε θα έχει μόνο ως κίνητρο την πρόσκαιρη διασκέδαση αλλά την αύξηση των εμπειριών, θα γεμίσει την αντίληψη του ανθρώπου με νέες ιδέες και σκέψεις. Η συνειδητοποίηση πως ο κάθε πολιτισμός είναι μοναδικός και έχει τη μαγεία του, σε εξευγενίζει και σου καλλιεργεί το σεβασμό απέναντι σε κάθε ανθρώπινο πρόσωπο.

 

imerologia calendars

 

Ο άνθρωπος πρέπει να ταξιδεύει όσο περισσότερο μπορεί. Η θέαση νέων τοπίων και η ανακάλυψη κρυμμένων μυστικών και αξιοθέατων, είναι μία αποκαλυπτική εμπειρία που μεταμορφώνει τον άνθρωπο και του διευρύνει την αντίληψη που έχει για τα πράγματα. Τα ταξίδια σε διδάσκουν πως υπάρχουν περισσότερα που σε ενώνουν με τους άλλους ανθρώπους, παρά τις εμφανείς και ίσως και απαραίτητες διαφορές. Η μαγεία της φύσης η οποία αποκρυσταλλώνεται σε μοναδικής ομορφιάς τοπία, εξυψώνουν το πνεύμα του ανθρώπου και τον απελευθερώνουν από τον εγκλεισμό του σύγχρονου τεχνοκρατικού πολιτισμού.

 

Η υγιής γνωριμία με τα άλλα έθνη όπως και το να ταξιδεύεις σε μέρη του κόσμου, συμβάλλει στην υγιή καλλιέργεια της φιλίας μεταξύ των λαών, στον αμοιβαίο σεβασμό των διαφορετικών πολιτισμών και στην αναγνώριση της μοναδικότητας του κάθε έθνους. Συμβάλλει στην αμοιβαία κατανόηση, στην ορθή αξιοποίηση των σωστών χαρακτηριστικών ενός πολιτισμού, όπως και στην απόρριψη των αρνητικών χαρακτηριστικών ενός κράτους. Αναδεικνύει τη σπουδαιότητα του πολιτισμού ως μία ανάγκη του ανθρώπου και μία ξεχωριστή ανάγκη κάθε έθνους, η οποία βοηθάει το ίδιο να ξεχωρίσει με το δικό του πολιτισμό που περιλαμβάνει υλικά δημιουργήματα, κανόνες ηθικής και συμπεριφορών.

 

imerologia calendars

 

Είναι ιδιαίτερα ωφέλιμο για κάθε άνθρωπο να προγραμματίζει και να πηγαίνει ταξίδια. Θα τον γεμίσουν εμπειρίες οι οποίες θα πλουτίσουν τον εσωτερικό του κόσμο με μοναδικές εμπειρίες. Ακόμα και αν οικονομικά δεν μπορεί κάποιος να επιδίδεται σε αυτά αρκετά συχνά, αξίζει ορισμένες φορές να συγκεντρώσει κάποιο ποσό για ορισμένα ταξίδια. Είναι βέβαιο πως ο πλούτος των εμπειριών και η θέαση καινούργιων μνημείων πολιτιστικής κληρονομιάς, θα τον αποζημιώσουν και με το παραπάνω.

 

Το άρθρο συμμετέχει στο διαγωνισμό αρθρογραφίας    που διοργανώνει το NewAge Ideas με το Next Generation

 

Πηγή: enimerosou.gr

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 24/08/2020

Συνέντευξη με την Ελένη Μάρκου για τη μεταγραφή της στη Bundesliga

Ελένη Μάρκου, η Καστοριανή αθλήτρια που στα 25 της χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της. Έχουμε τη ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας www.enimerosou.gr σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τον Πέτρο Πρωτόγερο:

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 21/08/2020

"Η λαχτάρα της παλιάς εποχής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι άνθρωποι που κατηγορούν για μεγάλη ανηθικότητα τη σύγχρονη εποχή δεν αντιλαμβάνονται πως οι ίδιες συνθήκες μπορεί να επικρατούσαν και σε παλαιότερες δεκαετίες, απλώς δεν υπήρχε η κατακόρυφη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΥΡΩΠΗ · 24/08/2020

Τεχνιτή νοημοσύνη θα αποφασίζει για την πρόσληψη σου στο δημόσιο

Η νέα νομοθεσία που θα φέρει στη βουλή το υπουργείο εσωτερικών επιφέρει βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία στο δημόσιο. Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται διαφορετικά, ο ετήσιος προγραμματισμός και το νέο εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Ορισμοί κρούσματος COVID -19 και «επαφών»

Κλινικά κριτήρια. Απεικονιστικά διαγνωστικά κριτήρια. Εργαστηριακά κριτήρια. Επιδημιολογικά κριτήρια. Ταξινόμηση κρουσμάτων. Ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης, οι επαφές του κρούσματος κατηγοριοποιούνται σε:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο από τα φάρμακα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του και παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.