· 

Νέο πρόσωπο σε πλατείες και οδούς της πόλης

DIMOS KOZANIS

 

Με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι εργασίες ευπρεπισμού και ανάπλασης κεντρικών σημείων της πόλης των Γρεβενών από το Τμήμα Καθημερινότητας και Πρασίνου του Δήμου καθώς ολοκληρώθηκε ένας ακόμη κύκλος παρεμβάσεων σε πλατείες και δρόμους μετά από ενέργειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ.Νίκου Τσικούρα.

 

Πιο συγκεκριμένα, μια σειρά από όμορφες γλάστρες κοσμούν πλέον την αρχή της Οδού Ευαγγελιστρίας στον Κεντρικό Πεζόδρομο που σε συνδυασμό με τα καινούργια παγκάκια που μπήκαν πριν λίγους μήνες, προσφέρουν στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης στους διερχόμενους πολίτες ενώ αναβαθμίζουν παράλληλα και την γειτονιά που φιλοξενεί αρκετά καταστήματα και επιχειρήσεις.

 

Επιπλέον, η μικρή Πλατεία του Ηρώου, που βρίσκεται στην καρδιά των Γρεβενών, έχει ήδη μεταμορφωθεί σε μια μικρή όαση όπου λογής-λογής λουλούδια και φρέσκο γκαζόν χαρίζουν πολύχρωμες εικόνες στους δημότες που περνούν από εκεί αλλά και στους θαμώνες των παρακείμενων καφέ και εστιατορίων.

 

imerologia calendars

 

Ωστόσο, η κορωνίδα των πρόσφατων εξωραϊστικών δράσεων της Δημοτικής Αρχής είναι η ριζική μεταμόρφωση της Πλατείας 25ης Μαρτίου που έγινε σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Γρεβενών.

 

Αναλυτικότερα, ομάδα εθελοντών του Συνδέσμου χρησιμοποίησε τενεκέδες τυριού, όπως συνηθίζονταν στο παρελθόν για τη διακόσμηση των αυλών των σπιτιών, δημιουργώντας μικρά καλλιτεχνήματα που συνδυάζουν εποχικά άνθη με ξεχωριστές ζωγραφιές που απεικονίζουν μνημεία, τοπία και ιστορικές περιόδους του τόπου μας.

 

Επίσης, στον χώρο τοποθετήθηκαν και δέκα καλαίσθητες ξύλινες γλάστρες, σε σχήμα βαρελιού, οι οποίες σμιλεύτηκαν εξ’ολοκλήρου και με πολύ μεράκι από τους Υπάλληλους του Δήμου μας. Ένα συνολικό αποτέλεσμα άκρως πετυχημένο που αφήνει τις καλύτερες εντυπώσεις σε ντόπιους και επισκέπτες.

 

imerologia calendars
imerologia calendars

 

Από την πλευρά του, ο Δήμος Γρεβενών θέλει να εκφράσει ένα μεγάλο ευχαριστώ τόσο στη διοίκηση, τα μέλη και τους φίλους του Συνδέσμου Γραμμάτων και Τεχνών που συνέβαλλαν καθοριστικά στην υλοποίηση της όλης προσπάθειας όσο και σε όλους τους συνδημότες μας που από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τις καλλωπιστικές παρεμβάσεις οι οποίες δεν σταματούν εδώ.

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

Το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας συνδιοργανωτής στην εκδήλωση για την εκπαίδευση στον ομογενειακό ελληνισμό

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από την κ. Στέλλα Κοκόλη, πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ελλήνων Εκπαιδευτικών Αμερικής, σε συνεργασία με τον Διευθυντή του Γραφείου Παιδείας Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής, Αναστάσιο Κουλαρμάνη και την Ελένη Γρίβα, Καθηγήτρια Εφαρμοσμένης Γλωσσολογίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.

ΦΛΩΡΙΝΑ · 25/08/2020

Κλήρωση Κυπέλλου ΕΠΣ Φλώρινας 2020 - 2021

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Αυγούστου η κλήρωση του Κυπέλλου ΕΠΣ Φλώρινας στα γραφεία της Ένωσης παρουσία μελών του Δ.Σ. και εκπροσώπων των Σωματείων.

ΚΟΖΑΝΗ · 24/08/2020

Ανακοίνωση για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης

Ανακοίνωση του Τμήματος Εμπορίου και Τουρισμού της Δ/νσης Ανάπτυξης της Π.Ε. Κοζάνης για την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης. Με αφορμή την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της Λαϊκής Αγοράς Κοζάνης επισημαίνουμε τα παρακάτω:

ΚΟΖΑΝΗ · 24/08/2020

Στην Κοινότητα του Αγίου Κοσμά ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης

Το παρών στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία έδωσαν πιστοί, μικροί και μεγάλοι, που τίμησαν με την παρουσία τους την μνήμη του Ισαποστόλου Πατροκοσμά ο οποίος στα 1777 είχε επισκεφθεί την περιοχή μας, όπως μαρτυρά και η ανακάλυψη του Σιδερένιου του Σταυρού, πολλά χρόνια αργότερα.

ΚΟΖΑΝΗ · 24/08/2020

Ο βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης για την κατασκευή νέου φράχτη στον Έβρο

Το αμυντικό αυτό έργο θα ενισχύσει σημαντικά τις προσπάθειες των αστυνομικών και στρατιωτικών μας δυνάμεων που υπερασπίζονται καθημερινά με γενναιότητα τα σύνορα και τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Ορισμοί κρούσματος COVID -19 και «επαφών»

Κλινικά κριτήρια. Απεικονιστικά διαγνωστικά κριτήρια. Εργαστηριακά κριτήρια. Επιδημιολογικά κριτήρια. Ταξινόμηση κρουσμάτων. Ανάλογα με το επίπεδο της έκθεσης, οι επαφές του κρούσματος κατηγοριοποιούνται σε:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Κρίσιμες οι επόμενες ημέρες επιστροφής από τις καλοκαιρινές διακοπές

Ας μη δείχνει τους νέους μας με το δάχτυλο, αντιθέτως με πολλή γλύκα, με πολλή αγάπη και με αίσθηση της ευθύνης, βοηθήστε τους να καταλάβουν ότι μπορεί να είναι ασυμπτωματικοί. Είναι ευθύνη όλων μας.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 24/08/2020

Η χρήση μάσκας "Ασπίδα προστασίας για τα παιδιά μας και για τους γύρω μας" τόνισε η Νίκη Κεραμέως

Η Υπουργός εξειδίκευσε αναλυτικά όλα τα μέτρα και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στις σχολικές δομές όλων των βαθμίδων - Πρωτοβάθμιας, Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής καθώς και στα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα και τις βιβλιοθήκες.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 24/08/2020

Συνέντευξη με την Ελένη Μάρκου για τη μεταγραφή της στη Bundesliga

Ελένη Μάρκου, η Καστοριανή αθλήτρια που στα 25 της χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της. Έχουμε τη ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας www.enimerosou.gr σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τον Πέτρο Πρωτόγερο:

ΕΥΡΩΠΗ · 24/08/2020

Τεχνιτή νοημοσύνη θα αποφασίζει για την πρόσληψη σου στο δημόσιο

Η νέα νομοθεσία που θα φέρει στη βουλή το υπουργείο εσωτερικών επιφέρει βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία στο δημόσιο. Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται διαφορετικά, ο ετήσιος προγραμματισμός και το νέο εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο από τα φάρμακα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του και παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.