· 

Τεχνιτή νοημοσύνη θα αποφασίζει για την πρόσληψη σου στο δημόσιο

Artificial Intelligence
© photo enimerosou.gr

 

Η νέα νομοθεσία που θα φέρει στη βουλή το υπουργείο εσωτερικών επιφέρει βαθιές θεσμικές αλλαγές στη στελέχωση και στη λειτουργία στο δημόσιο.

 

Οι προσλήψεις μέσω ΑΣΕΠ θα γίνονται διαφορετικά, ο ετήσιος προγραμματισμός και το νέο εργαλείο με τεχνητή νοημοσύνη θα καθορίζει τις προσλήψεις στο δημόσιο.

 

Η υποβολή των αιτήσεων από τους ενδιαφερομένους θα γίνεται αποκλειστικά ηλεκτρονικά και οι φορείς στέλνουν τις αιτήσεις στα υπουργεία στα οποία υπάγονται και το κάθε υπουργείο στο υπουργείο Εσωτερικών.

 

Η Επιτροπή Ανθρώπινου Δυναμικού, θα εισηγείται στο Υπουργικό Συμβούλιο τον ετήσιο προγραμματισμό προσλήψεων, αξιολογώντας το σύνολο των αιτημάτων, σε συνδυασμό με τις δημοσιονομικές δυνατότητες και βάσει του κανόνα 1:1

 

Για το σκοπό αυτόν θα φτιαχτεί ένα εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης το οποίο θα ανιχνεύει ποιες εσωτερικές μετακινήσεις μπορούν να γίνουν και πόσες προσλήψεις.

 

imerologia calendars

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος «Ψηφιακή Ευρώπη 2021- 2027» η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα υποστηρίξει την ανάπτυξη ενός δικτύου Ευρωπαϊκών Κόμβων Ψηφιακής Καινοτομίας και επιδιώκει την ενίσχυση των δυνατοτήτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης στους τομείς της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων (HPC), της τεχνητής νοημοσύνης (AI), της κυβερνοασφάλειας (cyber security), της ανάπτυξης προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων (digital skills) και του ψηφιακού μετασχηματισμού της δημόσιας διοίκησης και της διαλειτουργικότητας.

 

Ο συνολικός αριθμός κόμβων, που εκτιμάται ότι μπορεί να υποστηριχθεί για τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, είναι 4 κόμβοι, με μέγιστο τους 13 κόμβους.

 

Οι κόμβοι αυτοί θα αποτελέσουν «καταστήματα μίας στάσης» και θα παρέχουν υπηρεσίες όπως:

 

imerologia calendars

 

Δοκιμή πριν από την επένδυση (Test before invest): αυτή η ομάδα των παρεχόμενων υπηρεσιών θα επιτρέπει στους υποστηριζόμενους οργανισμούς (ΜμΕ και δημόσιος τομέας) τη δοκιμή και πειραματισμό των υπηρεσιών και προϊόντων που σχεδιάζουν να αναπτύξουν, πριν από την επένδυση σε αυτά.

 

Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει ενέργειες ευαισθητοποίησης του κοινού, αξιολόγησης ψηφιακής ωριμότητας, δραστηριότητες επίδειξης, σχέδια ψηφιακού μετασχηματισμού, προώθηση της ολοκλήρωσης, υιοθέτησης και προσαρμογής των διαφόρων τεχνολογιών, δοκιμές και πειραματισμούς με ψηφιακές τεχνολογίες (λογισμικό και υλικό / εξοπλισμό), μεταφορά γνώσης και τεχνογνωσίας με ιδιαίτερη έμφαση στις βασικές τεχνολογίες που προωθούνται στο πρόγραμμα «Ψηφιακή Ευρώπη 2021-2027», δηλαδή της υπολογιστικής υψηλών επιδόσεων (HPC), της τεχνητής νοημοσύνης (AI) και της κυβερνοασφάλειας (cyber security).

 

imerologia calendars

 

Δεξιότητες και κατάρτιση (Skills and training): το ανθρώπινο δυναμικό καταγράφεται στην ερευνητική βιβλιογραφία ως η σημαντικότερη μορφή άυλου κεφαλαίου. Ο ανθρώπινος παράγοντας αποτελεί τον σημαντικότερο πολλαπλασιαστή της παραγωγικότητας, λόγω της μη ακόμη αντιγράψιμης από μηχανές ανθρώπινης δυνατότητας καινοτομίας και δημιουργίας.

 

Προκειμένου, λοιπόν, να διασφαλιστεί το κατάλληλο επίπεδο ψηφιακών δεξιοτήτων στους υποστηριζόμενους οργανισμούς, ώστε να αξιοποιηθούν στο έπακρο οι καινοτόμες ψηφιακές τεχνολογίες, τα ΕDIHs θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες, όπως φιλοξενία εκπαιδεύσεων ή και παροχή εκπαίδευσης, boot-camps, πρακτική άσκηση, καθώς και την υποστήριξη της υλοποίησης βραχυπρόθεσμων επιμορφωτικών προγραμμάτων σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες, απασχόληση φοιτητών και αποφοίτων σε εταιρείες και ερευνητικά κέντρα για απόκτηση προηγμένων ψηφιακών δεξιοτήτων.

 

Υποστήριξη στην εύρεση επενδύσεων (Support to find investments): τα EDIHs θα υποστηρίζουν τις εταιρείες, τους οργανισμούς και τις δημόσιες διοικήσεις στην εξασφάλιση επενδύσεων ώστε να γίνουν πιο ανταγωνιστικές και να βελτιώσουν τα επιχειρηματικά τους μοντέλα μέσω της χρήσης νέων τεχνολογιών.

 

Η κατηγορία αυτή των υπηρεσιών μπορεί να περιλαμβάνει την πρόσβαση σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και επενδυτές, την υποστήριξη στην αξιοποίηση του προγράμματος InvestEU και άλλων σχετικών χρηματοδοτικών μηχανισμών σε στενή συνεργασία με το InvestEU Advisory Hub και το δίκτυο Enterprise Europe Network (EEN) κ.α..

 

imerologia calendars

 

Οικοσύστημα Καινοτομίας και δυνατότητες δικτύωσης (Innovation ecosystem and networking opportunities): τα ΕDIHs καλούνται να διαδραματίσουν τον ρόλο του διαμεσολαβητή και να φέρουν σε επαφή τη βιομηχανία, τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς, οι οποίοι χρειάζονται νέες τεχνολογικές λύσεις, με εταιρείες, ιδίως νεοσύστατες και ΜΜΕ, που έχουν λύσεις έτοιμες για την αγορά.

 

Τα EDIH θα πρέπει να προωθούν συνέργειες σε τοπικό επίπεδο αλλά και να συνεργάζονται με άλλα EDIHs για να βρουν τους αντίστοιχους συνεργάτες αλλού στην Ευρώπη, όταν δεν μπορούν να βρεθούν κατάλληλοι τοπικοί συνεργάτες.

 

Οι δομημένες σχέσεις με τις περιφερειακές αρχές, τις ενώσεις βιομηχανιών, τις ενώσεις ΜΜΕ, τους οργανισμούς ανάπτυξης επιχειρήσεων, τις θερμοκοιτίδες, τους επιταχυντές, το EEN, τα εμπορικά επιμελητήρια κ.λπ. θα βοηθήσουν σε μεγάλο βαθμό στη λειτουργία τους ως διαμεσολαβητές.

 

 

 Πηγές: dikaiologitika.gr , governet.gr & mindigital.gr

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ · 24/08/2020

Συνέντευξη με την Ελένη Μάρκου για τη μεταγραφή της στη Bundesliga

Ελένη Μάρκου, η Καστοριανή αθλήτρια που στα 25 της χρόνια βρίσκεται στην καλύτερη φάση της καριέρας της. Έχουμε τη ευχάριστη θέση να την καλωσορίσουμε στην ιστοσελίδα μας www.enimerosou.gr σε μία συνέντευξη εφ΄όλης της ύλης με τον Πέτρο Πρωτόγερο:

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 23/08/2020

Η Ελλάδα στην 5η θέση στα τεστ κορωνοϊού

Βασίλης Κικίλιας | Μπορεί επιδημιολογικά να είμαστε πολύ χαμηλά – στην 132η θέση παγκοσμίως σε κρούσματα ανά εκατομμύριο πληθυσμού– από την αρχή της πανδημίας, μπορεί να εμφανίζουμε πολύ χαμηλότερη έξαρση μετά την άρση του lockdown σε σχέση με άλλες χώρες, αλλά τα κρούσματα αυξάνονται.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο από τα φάρμακα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του και παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 21/08/2020

Ο Δήμος Καστοριάς για τα Αργκουτσιάρια Κλεισούρας

Τα Αργκουτσιάρια της Κλεισούρας που λαμβάνουν χώρα την Πρωτοχρονιά, είναι ένα τοπικό έθιμο το οποίο πέρα από την τελετουργική και συμβολική του διάσταση, συνιστά μία πολιτισμική πρακτική που σχετίζεται άμεσα με τη δόμηση και τη διαπραγμάτευση της πολιτισμικής ταυτότητας της κοινότητας, αλλά και με τη συνάφεια της τοπικής ταυτότητας με την υπερτοπική και κατ’ επέκταση με την εθνική ταυτότητα.

ΦΛΩΡΙΝΑ · 21/08/2020

Υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων, επισήμων και φιλικών αγώνων

Άτομα με συμπτώματα (βήχας, θερμοκρασία πάνω από 37, δύσπνοια ή και άλλα συμπτώματα κρυολογήματος) θα πρέπει να εγκαταλείπουν αμέσως την αθλητική εγκατάσταση . Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις. Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν και όταν υπάρχουν παρόμοια συμπτώματα και σε μέλη του στενού περιβάλλοντος των παραβρισκόμενών στην εγκατάσταση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 21/08/2020

"Η λαχτάρα της παλιάς εποχής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι άνθρωποι που κατηγορούν για μεγάλη ανηθικότητα τη σύγχρονη εποχή δεν αντιλαμβάνονται πως οι ίδιες συνθήκες μπορεί να επικρατούσαν και σε παλαιότερες δεκαετίες, απλώς δεν υπήρχε η κατακόρυφη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.