· 

Η Δ. Κοζατσάνη για τον τουρισμό Υγείας στη Δυτ. Μακεδονία

KOZANTSANI DESPOINA

Συνέντευξη στη fonikastorias.gr και τη δημοσιογράφο Ελένη Ψωμαδάκη, έδωσε η συντονίστρια για θέματα και δράσεις που αφορούν τον ιατρικό τουρισμό και τον τουρισμό υγείας κα. Δέσποινα Κοζατσάνη

 

«Η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας πληροί τις προϋποθέσεις και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τον τουρισμό υγείας»

 

Η προώθηση του ιατρικού – συνεδριακού τουρισμού, η αξιοποίηση των κέντρων αποκατάστασης και των ιαματικών λουτρών της Δυτικής Μακεδονίας, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στον σχεδιασμό της περιφερειακής συμβούλου Καστοριάς Δέσποινας Κοζατσάνη, η οποία πριν από λίγους μήνες ορίστηκε από τον περιφερειάρχη κ. Κασαπίδη ως υπεύθυνη – συντονίστρια σε θέματα και δράσεις που αφορούν στον ιατρικό τουρισμό, τον τουρισμό υγείας, ευεξίας και θερμαλισμού στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

 

Στις δράσεις που προγραμματίζονται, αναφέρθηκε η κα Κοζατσάνη μιλώντας αποκλειστικά στο fonikastorias.gr.

 

«Ο όρος τουρισμός, προϋποθέτει την μετακίνηση ενός ατόμου από τον τόπο της μόνιμης κατοικίας του σε έναν άλλον τόπο που αποτελεί ελεύθερη επιλογή. Το άτομο δηλαδή, επιλέγει που θα πάει, με σκοπό την αναψυχή. Αυτός είναι ο γενικός όρος του τουρισμού. Όσον αφορά τον όρο του τουρισμού υγείας, είναι πάλι η μετακίνηση για λόγους αναψυχής αλλά απαραίτητο στοιχείο είναι η απόλαυση του περιβάλλοντος του προορισμού για την ψυχική πλέον ευεξία του ατόμου και η παροχή, εάν απαιτείται, ιατρικής φροντίδας και εξειδικευμένων ιατρικών υπηρεσιών.

 

Είναι δηλαδή μία μορφή τουρισμού, εναλλακτικού θα το έλεγα, που έχει ως βάση την υγεία. Κάποιος επιλέγει έναν τόπο να κάνει τις διακοπές του και με σκοπό την πρόληψη, διατήρηση και ίσως, την αποκατάσταση της σωματικής και ψυχικής υγείας και ευεξίας.

 

Δεν είναι μόνο η σωματική υγεία. Είναι και η ψυχική ευεξία ενός ατόμου.

 

imerologia calendars

 

Εκεί λοιπόν αποβλέπουν οι αρμοδιότητες του συγκεκριμένου τομέα που υπάγεται στην Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας έδρα της οποίας είναι η Καστοριά, πρόεδρος ο κ. Βαβλιάρας και αντιπρόεδρος ο δήμαρχος Καστοριάς κ. Κορεντσίδης», σημείωσε η κα Κοζατσάνη αναφερόμενη στις αρμοδιότητές της, επισημαίνοντας ότι η περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας όχι μόνο πληροί τις προϋποθέσεις, αλλά διαθέτει και τις κατάλληλες υποδομές γι’ αυτή την εναλλακτική μορφή τουρισμού.

 

«Θα στηρίξουμε και θα βοηθήσουμε τον εκθεσιακό συνεδριακό – ιατρικό τουρισμό με συνέδρια ιατρικού επιπέδου. Υπάρχει το μεγάλο συνεδριακό κέντρο στα Κοίλα Κοζάνης για έναν μεγαλύτερης εμβέλειας ιατρικό – συνεδριακό τουρισμό, αλλά και τα επιμέρους, δηλαδή οι μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες που έχουν οι διάφορες Περιφερειακές Ενότητες. Όπως στην Καστοριά, συχνά έχουμε δεχθεί και έχουμε διοργανώσει συνέδρια τα οποία είναι υψηλού επιπέδου, είτε πανελλήνια είτε βαλκανικού τύπου.

 

Διαβάστε τη συνέχεια της συνέντευξης fonikastorias.gr

 


ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 20/08/2020

Στείλε το δικό σου άρθρο και κέρδισε ένα smartphone

Το NewAge ideaς σε συνεργασία με το Next Generatios, διοργανώνει τον πρώτο τριμηνιαίο διαγωνισμό για την ανάδειξη του καλύτερου δικού σας άρθρου. Στο διαγωνισμό μπορείτε να δηλώσετε συμμετοχή όλοι όσοι θεωρείτε ότι μπορείτε να εκφράσετε και να αναπτύξετε την άποψη σας μέσα από την σύνταξη του δικού σας άρθρου, ρεπορτάζ ή συνέντευξης. Έπαθλο ορίστηκε το smartphone blackview A80.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 21/08/2020

Εγκατάσταση νέου συστήματος θέρμανσης στο Κλειστό Γυμναστήριο

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο υλοποιήθηκε αποκλειστικά από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Καστοριάς, γεγονός το οποίο σημαίνει ότι υπάρχει μικρότερο κόστος και εξοικονόμηση πόρων, αλλά και ότι το ανθρώπινο δυναμικό καταβάλλει, παρά τις όποιες ελλείψεις, τεράστια και καθημερινή προσπάθεια για την επίλυση κάθε είδους ζητήματος, με στόχο τη συντήρηση και βελτίωση όλων των δημοτικών εγκαταστάσεων προς όφελος των πολιτών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Το φυσικό προϊόν που χτυπάει τον κορωνοϊό περισσότερο από τα φάρμακα

Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύτηκε στο BMJ Evidence-based Medicine, οι επιστήμονες της Οξφόρδης μελέτησαν τις επιδράσεις που έχει στον οργανισμό και σε συγκεκριμένες παθήσεις η χρήση του και παράλληλα τη συνέκριναν με τη χρήση αντιβιοτικών για τις ίδιες παθήσεις.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 21/08/2020

Ο Δήμος Καστοριάς για τα Αργκουτσιάρια Κλεισούρας

Τα Αργκουτσιάρια της Κλεισούρας που λαμβάνουν χώρα την Πρωτοχρονιά, είναι ένα τοπικό έθιμο το οποίο πέρα από την τελετουργική και συμβολική του διάσταση, συνιστά μία πολιτισμική πρακτική που σχετίζεται άμεσα με τη δόμηση και τη διαπραγμάτευση της πολιτισμικής ταυτότητας της κοινότητας, αλλά και με τη συνάφεια της τοπικής ταυτότητας με την υπερτοπική και κατ’ επέκταση με την εθνική ταυτότητα.

Οι Π.Ε. Καρδίτσας, Πέλλας και Πιερίας στις επιδημιολογικά επιβαρυμένες περιοχές

Απαγόρευση λειτουργίας χώρων εστίασης και διασκέδασης από τα μεσάνυχτα έως τις 7 το πρωί. Ανώτατο όριο 50 ατόμων για όλες τις δημόσιες και κοινωνικές εκδηλώσεις και συναθροίσεις, εκτός από αυτές στις οποίες εφαρμόζονται ειδικοί κανόνες, όπως για παράδειγμα στα εστιατόρια, τα θέατρα, τα σινεμά.

ΦΛΩΡΙΝΑ · 21/08/2020

Υγειονομικό πρωτόκολλο προπονήσεων, επισήμων και φιλικών αγώνων

Άτομα με συμπτώματα (βήχας, θερμοκρασία πάνω από 37, δύσπνοια ή και άλλα συμπτώματα κρυολογήματος) θα πρέπει να εγκαταλείπουν αμέσως την αθλητική εγκατάσταση . Η θερμομέτρηση είναι υποχρεωτική για κάθε εισερχόμενο στις εγκαταστάσεις. Τα παραπάνω μέτρα ισχύουν και όταν υπάρχουν παρόμοια συμπτώματα και σε μέλη του στενού περιβάλλοντος των παραβρισκόμενών στην εγκατάσταση.

ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΙ · 21/08/2020

"Η λαχτάρα της παλιάς εποχής..." της Μαρίας Σκαμπαρδώνη

Οι άνθρωποι που κατηγορούν για μεγάλη ανηθικότητα τη σύγχρονη εποχή δεν αντιλαμβάνονται πως οι ίδιες συνθήκες μπορεί να επικρατούσαν και σε παλαιότερες δεκαετίες, απλώς δεν υπήρχε η κατακόρυφη χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 21/08/2020

Δωρεάν οι μάσκες στα σχολεία σύμφωνα με τα όσα είπε ο Τάκης Θεοδωρικάκος

«Εμείς είμαστε έτοιμοι και αναμένουμε τις οδηγίες των λοιμωξιολόγων για τις προδιαγραφές μετά και την χθεσινή εισήγηση τους για χρήση μάσκας από όλους τους μαθητές» είπε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι λεπτομέρειες θα υπάρξουν τις επόμενες ώρες ή μέρες.

Μεγάλη επιδημιολογική έρευνα για τον κορωνοϊό

έρευνα, η οποία θα συνεχιστεί και κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, εκπονήθηκε με τη συμμετοχή δεκαοχτώ διακεκριμένων επιστημόνων μεταξύ αυτών του Καθηγητή Λοιμωξιολογίας Σωτήρη Τσιόδρα και του Καθηγητή Κλινικής Μικροβιολογίας Αλκιβιάδη Βατόπουλου.