Ζούμε ένα Πολιτιστικά Ανατρεπτικό Καλοκαίρι

minima olgas poutaxidou

Ζούμε ένα Πολιτιστικά Ανατρεπτικό Καλοκαίρι, το μήνυμα της Αντιπεριφεριάρχη Παιδείας & Πολιτισμού Πουταχίδου Όλγας

 

Συγκεκριμένα αναφέρει τα παρακάτω :

 

Εξαιτίας των ειδικών συνθηκών της φετινής χρονιάς υπάρχουν συνεχείς ανατροπές στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων του καλοκαιριού.

 

Στις προθέσεις μας είναι να στηρίξουμε δράσεις που προάγουν τον πολιτισμό και παράλληλα προσφέρουν θεάματα ποιότητας, όπως και να ενισχύσουμε τον κλάδο των καλλιτεχνών που και αυτός έχει πληγεί.

 

Ζητώ την κατανόηση του κόσμου για τη διεξαγωγή περιορισμένου αριθμού πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά κυρίως ζητώ τη στήριξη του στην προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του ιού.

 

Προτεραιότητα μας είναι η προστασία της δημόσιας υγείας και εύχομαι να γίνει προτεραιότητα όλων.

 


Τηλεδιάσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

tilediaskepsi ergasias periferiarxi ditikis makedonias

Τηλεδιάσκεψη εργασίας του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη που αφορούν θέματα χωροταξίας και επενδύσεων στη Δυτική Μακεδονία.

 

Για κρίσιμα και χρόνια εκκρεμή χωροταξικά ζητήματα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας συνεργάστηκε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης Γιώργος με στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας και Περιβάλλοντος.

Στη τηλεδιάσκεψη συζητήθηκαν τα εξής:

 

Α) Η χρηματοδότηση από το ΥΠΕΝ, κατά προτεραιότητα στο σύνολο των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, για την εκπόνηση Τοπικών Χωρικών Σχεδίων, διότι η έλλειψη αυτών αποτελεί εκκρεμότητα πολλών ετών που λειτουργεί ως τροχοπέδη ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία.

 

imerologia calendars

 

Β) Η επικαιροποίηση και θεσμοθέτηση του Περιφερειακού Πλαισίου Χωροταξικού Σχεδιασμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, το οποίο εκκρεμεί σχεδόν εδώ και μια δεκαετία.

 

Το νέο χωροταξικό έχει σκοπό τη βιώσιμη και ισόρροπη ανάπτυξη της Δυτικής Μακεδονίας, μέσω του καθορισμού αναπτυξιακών ζωνών, ζωνών προστασίας του περιβάλλοντος και ζωνών που θα λειτουργήσουν ως υποδοχείς νέων δραστηριοτήτων και επενδύσεων στο πλαίσιο της απολιγνιτοποίησης.

 

imerologia calendars

 

Γ) Η  θεσμοθέτηση, κατ’ εξαίρεση για τη Δυτική Μακεδονία, ταχύτερης διαδικασίας («fast track») ολοκλήρωσης των Ειδικών Πολεοδομικών Σχεδίων, με σκοπό την ταχύτερη χωροθέτηση στρατηγικών επενδύσεων μεγάλης κλίμακας στην περιοχή.

 

Δ) Ο καθορισμός και η θεσμοθέτηση νέων ζωνών χρήσεων γης, όχι μόνο στις εκτάσεις των ορυχείων της ΔΕΗ, αλλά και σε άλλες περιοχές της Περιφέρειας που στόχο έχουν τη δημιουργία επιχειρηματικών πάρκων.

 

ΓΡΕΒΕΝΑ · 20/08/2020

Εργασίες ασφαλτόστρωσης από Άγιο Γεώργιο μέχρι Μικρό Σειρήνι

Δράσεις συνεχείς, που βελτιώνουν αισθητά την οικονομία και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, ενισχύοντας δυναμικά τον πρωτογενή τομέα και τις αναπτυξιακές του προοπτικές, όπως έχει δεσμευθεί ο Δήμος Γρεβενών απέναντι στην τοπική κοινωνία.

Διαχείριση κρίσεων και αλλαγών. Πρακτικές εφαρμογές στη διοίκηση

Επιδιώκεται η ανίχνευση και η συνειδητοποίηση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συστημάτων επικοινωνίας σε συνάφεια με την ηθική των Οργανισμών/Επιχειρήσεων, την εταιρική και κοινωνική ηθική ευθύνη, την ηθική ηγεσία του σύγχρονου ηγέτη και τη σημασία του καθοδηγητικού του ρόλου στη διοίκηση.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 20/08/2020

Η νέα προπονητική ομάδα του ΑΣ Καστοριάς

Και οι 4 έχουν την εμπειρία και την όρεξη να δουλέψουν και να σταθούν δίπλα στα παιδιά μας. Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς τους καλωσορίζει και παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο χρόνο, θα κάνει ότι καλύτερο για τα παιδιά και τους γονείς, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 20/08/2020

Βίντεο από τη επιχείρηση κατάσβεσης ΙΧ αυτοκινήτου στα Γρεβενά

Με την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από κατοίκους άλλα και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα , δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα και οι ζημίες περιορίστηκαν μόνο στο αυτοκίνητο. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

ΚΟΖΑΝΗ · 20/08/2020

Ένταση μεταξύ πελάτισσας και καταστηματάρχη λόγο μέτρων κορονοϊού

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καταστηματάρχης, ακολούθησε ένας διάλογος μεταξύ τους, όπου της εξήγησε ότι επιβάλλεται η χρήση μάσκας βάσει νόμου όπως υποχρεούνται. ενώ η πελάτισσα με τη σειρά της, δυσανασχέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κορονοϊός, μας κοροϊδεύουν, είναι δικτατορία να μου επιβάλλεται να φοράω μάσκα».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 20/08/2020

Covid 19 - Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε - εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

Σχολείο - Πώς θα ενθαρρυνθούν οι μαθητές να φορέσουν τη μάσκα!

Τα πολύ μικρά παιδιά, νήπια και πρώτης σχολικής ηλικίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετήσουν τη χρήση μάσκας μέσα στο σχολείο, πρώτον γιατί τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να αλλάξουν τη ρουτίνα τους και δεύτερον γιατί η μάσκα τους δίνει την αίσθηση κάποιας δυσκολίας στην αναπνοή τους.

 

imerologia calendars
Tο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου και η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές ήδη εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως ένα από τα επικρατέστερα σενάρια των αυξημένων μέτρων ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Πώς μπορεί ο δάσκαλος να πείσει τα παιδιά του δημοτικού να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα;

 

Και τι γίνεται με τα νήπια ή και τα πιο μικρά παιδιά;


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

Αναλυτικά ο χάρτης με τα 217 νέα κρούσματα της Τετάρτης

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν φορείς του ιού, τις τελευταίες 24 ώρες. Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 19 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00