· 

Εργασίες ασφαλτόστρωσης από Άγιο Γεώργιο μέχρι Μικρό Σειρήνι

dimos grevenon

Tο μεσημέρι της Τετάρτης 19 Αυγούστου 2020 Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Γιώργος Δασταμάνης και ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων κ.Χρήστος Τριγώνης βρέθηκαν στην Κοινότητα Αγίου Γεωργίου όπου παρακολούθησαν από κοντά τις εργασίες ασφαλτόστρωσης που ξεκίνησαν από την ανάδοχο εταιρεία ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΤΕΒΕ, στον νέο δρόμο που θα συνδέει το χωριό με τις Κοινότητες Ελευθέρου και Μικρού Σειρηνίου.

 

Μετά τις απαιτούμενες ενέργειες που έγιναν τους τελευταίους μήνες για τη βελτίωση και συντήρηση του αγροτικού αυτού οδικού δικτύου που περιελάμβαναν έργα διαπλάτυνσης, διάνοιξης και τεχνικών, το έργο βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην ολοκλήρωσή του καθώς η τοποθέτηση του ασφαλτοτάπητα αποτελεί το τελικό στάδιο των σχετικών εργασιών.

 

Το εν λόγω έργο, που εκτελείται υπό την εποπτεία της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γρεβενών, θα δώσει μια μεγάλη ανάσα στους πολλούς γεωργούς και κτηνοτρόφους που δραστηριοποιούνται στην περιοχή καθώς η πρόσβαση στα χωράφια και τις μονάδες τους θα γίνεται πολύ πιο γρήγορα και με μεγαλύτερη ασφάλεια.

 

imerologia calendars

 

Επίσης, ο νέος δρόμος θα συμβάλλει καθοριστικά στην καλύτερη σύνδεση των Γρεβενών με το Βόιο ενώ βελτιώνεται σε σημαντικό βαθμό και η επικοινωνία μεταξύ των τριών χωριών.

 

 

Το συγκεκριμένο έργο χρηματοδοτείται από πόρους του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με προϋπολογισμό που αγγίζει το 1,5 εκατομμύριο € και αποτελεί ένα μόνο σκέλος των κομβικών παρεμβάσεων που προχωρά με γοργούς ρυθμούς η Δημοτική Αρχή των Γρεβενών σε ολόκληρο τον Δήμο και οι οποίες θα βοηθήσουν στην αρτιότερη μετακίνηση των πολιτών και στη ορθότερη μεταφορά των ντόπιων προϊόντων.

 

imerologia calendars

 

Δράσεις συνεχείς, που βελτιώνουν αισθητά την οικονομία και την ποιότητα ζωής στον τόπο μας, ενισχύοντας δυναμικά τον πρωτογενή τομέα και τις αναπτυξιακές του προοπτικές, όπως έχει δεσμευθεί ο Δήμος Γρεβενών απέναντι στην τοπική κοινωνία.

 


Διαχείριση κρίσεων και αλλαγών. Πρακτικές εφαρμογές στη διοίκηση

Επιδιώκεται η ανίχνευση και η συνειδητοποίηση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συστημάτων επικοινωνίας σε συνάφεια με την ηθική των Οργανισμών/Επιχειρήσεων, την εταιρική και κοινωνική ηθική ευθύνη, την ηθική ηγεσία του σύγχρονου ηγέτη και τη σημασία του καθοδηγητικού του ρόλου στη διοίκηση.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 20/08/2020

Η νέα προπονητική ομάδα του ΑΣ Καστοριάς

Και οι 4 έχουν την εμπειρία και την όρεξη να δουλέψουν και να σταθούν δίπλα στα παιδιά μας. Ο Αθλητικός Σύλλογος Καστοριάς τους καλωσορίζει και παρά τις δυσκολίες που βιώνουμε όλοι τον τελευταίο χρόνο, θα κάνει ότι καλύτερο για τα παιδιά και τους γονείς, με υπευθυνότητα και επαγγελματισμό.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 20/08/2020

Βίντεο από τη επιχείρηση κατάσβεσης ΙΧ αυτοκινήτου στα Γρεβενά

Με την έγκαιρη αντιμετώπιση της πυρκαγιάς από κατοίκους άλλα και των ανδρών της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έσπευσαν στο σημείο με δύο οχήματα , δεν υπήρξαν περαιτέρω προβλήματα και οι ζημίες περιορίστηκαν μόνο στο αυτοκίνητο. Τα αίτια εκδήλωσης της φωτιάς παραμένουν άγνωστα.

ΚΟΖΑΝΗ · 20/08/2020

Ένταση μεταξύ πελάτισσας και καταστηματάρχη λόγο μέτρων κορονοϊού

Όπως αναφέρει ο ίδιος ο καταστηματάρχης, ακολούθησε ένας διάλογος μεταξύ τους, όπου της εξήγησε ότι επιβάλλεται η χρήση μάσκας βάσει νόμου όπως υποχρεούνται. ενώ η πελάτισσα με τη σειρά της, δυσανασχέτησε λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν υπάρχει κορονοϊός, μας κοροϊδεύουν, είναι δικτατορία να μου επιβάλλεται να φοράω μάσκα».

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 20/08/2020

Covid 19 - Πως θα ανοίξουν τα σχολεία στις 7 Σεπτεμβρίου

Αναμένεται να βγει ένα αναλυτικό πρωτόκολλο. Μέχρι στιγμής υπήρχε η οδηγία ότι κλείνει το τμήμα και ακολουθεί ιχνηλάτηση. Θα αναμένουμε τις οδηγίες του ΕΟΔΥ και της επιτροπής των ειδικών στην κατεύθυνση αυτή. Το υπουργείο, πάντως, είναι προετοιμασμένο να παρέχει τηλε - εκπαίδευση σε περίπτωση που αυτό χρειαστεί

 

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

Σχολείο - Πώς θα ενθαρρυνθούν οι μαθητές να φορέσουν τη μάσκα!

Τα πολύ μικρά παιδιά, νήπια και πρώτης σχολικής ηλικίας, είναι εξαιρετικά δύσκολο να υιοθετήσουν τη χρήση μάσκας μέσα στο σχολείο, πρώτον γιατί τα μικρά παιδιά δυσκολεύονται να αλλάξουν τη ρουτίνα τους και δεύτερον γιατί η μάσκα τους δίνει την αίσθηση κάποιας δυσκολίας στην αναπνοή τους.

 

imerologia calendars
Tο σχολικό κουδούνι θα χτυπήσει φέτος στις 7 Σεπτεμβρίου και η υποχρεωτική χρήση μάσκας από τους μαθητές ήδη εξετάζεται από την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας ως ένα από τα επικρατέστερα σενάρια των αυξημένων μέτρων ώστε τα σχολεία να λειτουργήσουν με ασφάλεια για μαθητές και εκπαιδευτικούς.

 

Πώς μπορεί ο δάσκαλος να πείσει τα παιδιά του δημοτικού να χρησιμοποιήσουν τη μάσκα;

 

Και τι γίνεται με τα νήπια ή και τα πιο μικρά παιδιά;


ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

Αναλυτικά ο χάρτης με τα 217 νέα κρούσματα της Τετάρτης

Σε ποιες περιοχές της χώρας εντοπίστηκαν φορείς του ιού, τις τελευταίες 24 ώρες. Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 19 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

217 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Ημερήσια έκθεση επιδημιολογικής επιτήρησης λοίμωξης από το νέο κορωνοϊό (COVID-19) Δεδομένα έως 19 Αυγούστου 2020, ώρα 15:00

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 19/08/2020

Θλιβερή η μικροπολιτική εκμετάλλευση της πανδημίας

Η δήλωση που έκανε η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η κυρία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, για την πολύ μεγάλη επιτυχία της Ευρώπης να εξασφαλίσει 300 εκατομμύρια συν άλλα 100 εκατομμύρια δόσεις από το εμβόλιο της Οξφόρδης με την Astra Zeneca, το οποίο φαίνεται θα είναι πρώτο, μεταξύ άλλων, είναι μία πολύ σημαντική ευρωπαϊκή κατάκτηση.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 17/08/2020

Κανένα μέτρο, ούτε η δράση των ελεγκτικών αρχών, ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη.

Οι αρχές είναι ήδη σε συναγερμό καθώς ο μήνας μετρά ρεκόρ όσον αφορά στην καταγραφή νέων κρουσμάτων. Από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί επισήμως 2.635 Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι στο χέρι μας είναι να προλάβουμε τα χειρότερα και επαναλαμβάνουν συνεχώς τη σημασία της χρήσης μάσκας, η οποία κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.