· 

Τους συνεταιρισμούς του Βελβεντού ΑΣΕΠΟΠ και ΔΗΜΗΤΡΑ επισκέφθηκε ο Στάθης Κωνσταντινίδης

stathis konstantinidis

 

Με τις διοικήσεις των συνεταιρισμών ΔΗΜΗΤΡΑ και ΑΣΕΠΟΠ Βελβεντού πραγματοποίησε συναντήσεις συνεργασίας ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης.

 

Ότι χρειάζεστε για την επιχείρηση!

Επαγγελματικές κάρτες, έντυπα Α5, Α4 και Α6, ημερολόγια, ετικέτες, εκτύπωση σε μουσαμά, πινακίδες, συνταγολόγια, μπλοκ, τιμολόγια

 

Μετά την την ολοκλήρωση των συναντήσεων ο κ Κωνσταντινίδης δήλωσε ότι τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποίησε κύκλο συνεργασιών με φορείς και εκπροσώπους καλλιεργητών της περιοχής, προκειμένου να σχηματίσει ολοκληρωμένη εικόνα των προβλημάτων που άφησαν πίσω τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα που έπληξαν τις παραγωγές στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού.

 

stathis konstantinidis

 

"Αν και δεν μπορεί ακόμα να γίνει ακριβής αποτίμηση της ζημιάς, οι εκτιμήσεις είναι αποκαρδιωτικές, αφού εκτός από την τρέχουσα απειλείται και η παραγωγή της επόμενης χρονιάς. Μέλημά μας είναι να επιδιώξουμε την ταχύτερη αποζημίωση των παραγωγών και την ενίσχυσή τους, ώστε να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι."

 

newage

 

Το αισιόδοξο όπως ανέφερε ο βουλευτής Ν. Κοζάνης είναι ότι επειδή ακριβώς οι παραγωγοί είναι συνεταιρισμένοι έχουν τη δύναμη να ξεπεράσουν και αυτή τη δυσκολία: "Μπορεί να πέσαμε αλλά ξέρουμε να σηκωθούμε, αρκεί να έχουμε τη στήριξη της Πολιτείας". και τόνισε ότι "Είναι, φανερό ότι τα έντονα φαινόμενα θα μας συνοδεύουν τα επόμενα χρόνια. Γι’ αυτό θα πρέπει να προσαρμόσουμε και να προστατέψουμε τις παραγωγές μας από αυτούς τους κινδύνους. Σε αυτή την κατεύθυνση θα πρέπει να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τα διαθέσιμα εργαλεία και προγράμματα."

 

Ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης τις επόμενες ημέρες θα επισκεφθεί την κεντρική διοίκηση του ΕΛΓΑ για την ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών.

 

newage

ΚΟΖΑΝΗ · 17/08/2020

Καταγραφή των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή και κατά περίπτωση ολική καταστροφή σε καλλιέργειες και υποδομές. Συζητήσαμε τον συντονισμό των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και την βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις από παρόμοια φαινόμενα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση για την άμεση συνδρομή του σε αυτήν την προσπάθεια.»

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 17/08/2020

Καθοριστικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ για τη φροντίδα της καθημερινότητας σε όλες τις περιοχές του Δήμου

Συνεχείς και καθοριστικές παρεμβάσεις της ΔΕΥΑΚ για τη φροντίδα της καθημερινότητας σε όλες τις περιοχές του Δήμου Καστοριάς.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 17/08/2020

Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στη λαϊκή αγορά

Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50361/07-08-2020 ΚΥΑ ( ΦΕΚ 3331/Β/09-08-2020) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές / κοινό των λαϊκών αγορών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 17/08/2020

Κανένα μέτρο, ούτε η δράση των ελεγκτικών αρχών, ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη.

Οι αρχές είναι ήδη σε συναγερμό καθώς ο μήνας μετρά ρεκόρ όσον αφορά στην καταγραφή νέων κρουσμάτων. Από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί επισήμως 2.635 Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι στο χέρι μας είναι να προλάβουμε τα χειρότερα και επαναλαμβάνουν συνεχώς τη σημασία της χρήσης μάσκας, η οποία κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/08/2020

Περισσότερα νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά COVID

Μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

ΚΟΖΑΝΗ · 14/08/2020

Επισκέψεις του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη σε ΕΛΓΑ και ΕΚΑΒ Κοζάνης

Αναμφίβολα ο τομέας ασφάλισης των Ελλήνων παραγωγών εμφανίζει αρκετές δυσλειτουργίες. Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μελέτη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, με τη χρήση μάλιστα σύγχρονων τεχνολογιών, για την αντικειμενικοποίηση των εκτιμήσεων και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 14/08/2020

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Δημοτικών Ενοτήτων και Δήμου Καστοριάς Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων του μηνός Ιουλίου έτους 2020, κατόπιν εξέτασης δειγμάτων πόσιμου νερού που ελήφθησαν από τους οικισμούς: