· 

Καταγραφή των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα

stathis konstantinidis

Το Παλατανόρευμα του Δήμου Σερβίων επισκέφθηκε ο Βουλευτής ΠΕ Κοζάνης Στάθης Κωνσταντινίδης όπου είχε συνάντηση με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και του Τοπικού Συμβουλίου Πλατανορεύματος, για την καταγραφή των ζημιών από τα πρόσφατα έντονα καιρικά φαινόμενα.

 

Με την ολοκλήρωση της συνεργασίας, ο βουλευτής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές στην ευρύτερη περιοχή και κατά περίπτωση ολική καταστροφή σε καλλιέργειες και υποδομές. Με τον Δήμαρχο Σερβίων Χρήστο Ελευθερίου, τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου Διονύσιο Αλεξόπουλο, τον Περιφερειακό Σύμβουλο, εντεταλμένο για τον Προγραμματισμό και την Ανάπτυξη, Μενέλαο Μακρυγιάννη, την Δημοτική Σύμβουλο Έφη Παπαδοπούλου, τον Πρόεδρο του Τοπικού Συμβουλίου Ευστάθιο Τζικανούλα, τον πρ. Πρόεδρο Γεώργιο Λαγογιάννη και τον πρ. Αντιδήμαρχο Νικόλαο Καφτηράνη, συζητήσαμε τον συντονισμό των ενεργειών για την αποκατάσταση των ζημιών, αλλά και την βελτίωση των υποδομών και των εγκαταστάσεων, ώστε να περιοριστούν κατά το δυνατόν οι επιπτώσεις από παρόμοια φαινόμενα. Θέλω να ευχαριστήσω τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ κ. Στάσση για την άμεση συνδρομή του σε αυτήν την προσπάθεια.»

 

Επιπλέον, συζητήθηκε η πορεία άλλων αναπτυξιακών προγραμμάτων και δράσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη όπου δεσμεύτηκαν για στενή συνεργασία, ώστε να πετύχουν την ταχύτερη υλοποίησή τους.

 

"Ο Δήμος Σερβίων έχει τεράστιες αναπτυξιακές δυνατότητες και είμαστε αποφασισμένοι να τις αξιοποιήσουμε."

 

Τέλος, ο κ. Στάθης Κωνσταντινίδης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον πρ. Πρόεδρο Γεώργιο Λαγογιάννη για την προσφορά του πονήματός του, με τίτλο “Το Πλατανόρευμα στο χθες και το σήμερα”, στο οποίο αποτυπώνεται σημαντικό υλικό για την ιστορία του τόπου από το 1821 μέχρι και σήμερα.


ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 17/08/2020

Κυρώσεις σε όσους δεν τηρούν τα μέτρα προστασίας στη λαϊκή αγορά

Από το τμήμα Εμπορίου και Τουρισμού της Διεύθυνσης Ανάπτυξης της Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς, γίνεται γνωστό ότι σύμφωνα με το σύμφωνα με την υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 50361/07-08-2020 ΚΥΑ ( ΦΕΚ 3331/Β/09-08-2020) είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας από το προσωπικό των πωλητών και τους καταναλωτές / κοινό των λαϊκών αγορών.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 17/08/2020

Κανένα μέτρο, ούτε η δράση των ελεγκτικών αρχών, ούτε τα πρόστιμα, μπορούν να αντικαταστήσουν την ατομική ευθύνη.

Οι αρχές είναι ήδη σε συναγερμό καθώς ο μήνας μετρά ρεκόρ όσον αφορά στην καταγραφή νέων κρουσμάτων. Από την 1η Αυγούστου έχουν καταγραφεί επισήμως 2.635 Οι επιδημιολόγοι προειδοποιούν ότι στο χέρι μας είναι να προλάβουμε τα χειρότερα και επαναλαμβάνουν συνεχώς τη σημασία της χρήσης μάσκας, η οποία κρίνεται πιο απαραίτητη από ποτέ.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/08/2020

Περισσότερα νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά COVID

Μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

ΚΟΖΑΝΗ · 14/08/2020

Επισκέψεις του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη σε ΕΛΓΑ και ΕΚΑΒ Κοζάνης

Αναμφίβολα ο τομέας ασφάλισης των Ελλήνων παραγωγών εμφανίζει αρκετές δυσλειτουργίες. Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μελέτη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, με τη χρήση μάλιστα σύγχρονων τεχνολογιών, για την αντικειμενικοποίηση των εκτιμήσεων και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 14/08/2020

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Δημοτικών Ενοτήτων και Δήμου Καστοριάς Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων του μηνός Ιουλίου έτους 2020, κατόπιν εξέτασης δειγμάτων πόσιμου νερού που ελήφθησαν από τους οικισμούς:

Write a comment

Comments: 0