· 

Επισκέψεις του βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη σε ΕΛΓΑ και ΕΚΑΒ Κοζάνης

stathis konstantinidis

Το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ Κοζάνης επισκέφθηκε την 13.8.2020 ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης.

 

Μετά το πέρας της επίσκεψης δήλωσε:

 

«Μετά από τα πρόσφατα ακραία φαινόμενα που έπληξαν τις καλλιέργειες στους Δήμους Σερβίων και Βελβεντού, επισκέφθηκα το τοπικό κατάστημα ΕΛΓΑ, όπου και ενημερώθηκα για την έκταση των προβλημάτων και τις ενέργειες της υπηρεσίας για την ταχύτερη δυνατή διακρίβωση των ζημιών και την αποκατάστασή τους.

 

Περαιτέρω, με τον Διευθυντή του καταστήματος Γεώργιο Βρόντζο, τον Πρόεδρο του σωματείου ασφαλιστικών διαμεσολαβητών Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Νίκο και τον σύμβουλο του Λιβαδερού, υπεύθυνο αγροτικού τομέα και γ.γ. θεριζοαλωνιστών Σπύρο Νίκο , συζητήσαμε χρονίζοντα θεσμικά και λειτουργικά προβλήματα του Οργανισμού Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων και πιθανούς τρόπους επίλυσής τους.

 

Επιπλέον, από τον Διευθυντή του φορέα ενημερώθηκα για τις πρόσφατες κατανομές και χορηγήσεις αποζημιώσεων στο Νομό μας και τις εκκρεμούσες υποθέσεις παλαιοτέρων ετών, όπως ο παγετός που είχε πλήξει τους ελαιοπαραγωγούς των Ιμέρων, για την οποία με διαβεβαίωσε ότι τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί η σχετική διαδικασία.

 

Αναμφίβολα ο τομέας ασφάλισης των Ελλήνων παραγωγών εμφανίζει αρκετές δυσλειτουργίες. Σε πρόσφατη κοινοβουλευτική συζήτηση, ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης τόνισε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη και μέχρι τον Οκτώβριο θα έχει ολοκληρωθεί η ασφαλιστική μελέτη για την εξυγίανση και τον εκσυγχρονισμό του ΕΛΓΑ, με τη χρήση μάλιστα σύγχρονων τεχνολογιών, για την αντικειμενικοποίηση των εκτιμήσεων και την επιτάχυνση των αποζημιώσεων.

 

Η απόφαση του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την χρηματοδότηση του ΕΛΓΑ με 35 εκατ. από τον κρατικό προϋπολογισμό, για πρώτη φορά από το 2011, αποτέλεσε σημαντική ενίσχυση για τους παραγωγούς. Απαιτείται, όμως, συνολικός εξορθολογισμός και αναδιάρθρωση του Οργανισμού προκειμένου να επιτελεί κατά τρόπο βιώσιμο και αποτελεσματικό τον σημαντικό ρόλο του.»

 

newage epaggelmatikes kartes
NewAge Αθ. Διάκου 2 Καστοριά - Τηλ. 2467081694

ekab

Επίσκεψη του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στο παράρτημα ΕΚΑΒ Κοζάνης.

 

Το Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Κοζάνη επισκέφθηκε την 13 Αυγούστου 2020 ο Βουλευτής Στάθης Κωνσταντινίδης, ο οποίος μετά τη συνεργασία με τη διοίκηση και τους εργαζόμενους έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 

«Στη σημερινή επίσκεψή μου στο Παράρτημα του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας στην Κοζάνη είχα μια αναλυτική ενημέρωση από τον Διευθυντή κ. Σάββα Γιασσά και τους εργαζόμενους για το υψηλό επίπεδο των υπηρεσιών της μονάδας και την πληρότητα σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό.

 

Με ιδιαίτερη χαρά διαπίστωσα το άριστο κλίμα συνεργασίας και τις ενέργειες για την περαιτέρω ενδυνάμωση του φορέα. Έχω την πεποίθηση ότι ο σοβαρός σχεδιασμός και οι τεκμηριωμένες προτάσεις σύντομα θα φέρουν ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

 

Θέλω να ευχαριστήσω και να συγχαρώ τον Διευθυντή και κάθε εργαζόμενο ξεχωριστά για τις εξαιρετικές υπηρεσίες τους προς τους συμπολίτες μας, ιδίως στην περίοδο της υγειονομικής κρίσης και να δεσμευθώ ότι παραμένω συμπαραστάτης στις σημαντικές δράσεις τους.»

 

newage printing solutions

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 14/08/2020

Αποτελέσματα αναλύσεων πόσιμου νερού Καστοριάς και Δημοτικών Ενοτήτων

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων πόσιμου νερού Δημοτικών Ενοτήτων και Δήμου Καστοριάς Σύμφωνα με τα αποτελέσματα των τελευταίων μικροβιολογικών αναλύσεων του μηνός Ιουλίου έτους 2020, κατόπιν εξέτασης δειγμάτων πόσιμου νερού που ελήφθησαν από τους οικισμούς:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/08/2020

Αναλυτικά ο χάρτης με τα 254 νέα κρούσματα Covid 19

Έχουμε 2 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 223 θανάτους συνολικά στη χώρα. 77 (34.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 77 έτη και το 96.0% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 14/08/2020

254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα

Σήμερα ανακοινώνουμε 254 νέα κρούσματα του νέου ιού στη χώρα, εκ των οποίων τα 20 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 6632, εκ των οποίων το 55.0% αφορά άνδρες. 1592 (24.0%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3207 (48.4%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

ΓΡΕΒΕΝΑ · 14/08/2020

Στοχευμένες επισκέψεις στην ακτίνα των ανατολικών Γρεβενών και στην περιοχή του Βεντζίου

Πρώτος σταθμός της περιοχής ήταν η Μεταλλευτική Επιχείρηση «ΓΕΩ ΕΛΛΑΣ Α.Ε.» στην περιοχή της Κνίδης, μοναδική ίσως εταιρεία προόδου και δυναμικότητας στα Γρεβενά και κατόπιν ακολούθησε επίσκεψη στους κατοίκους της Κνίδης, παρουσία του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, Ιωάννη Θεοδωρίδη.

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων

Ανακοινώνεται ότι για την επόμενη εβδομάδα (από 17 έως 23 Αυγούστου του έτους 2020) τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Δυτικής Μακεδονίας θα είναι τα ακόλουθα:

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ · 13/08/2020

Περισσότερα νοσοκομεία θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύουν περιστατικά COVID

Μετά τη σημαντική ενίσχυση όλων των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας με περισσότερες από 6.000 προσλήψεις, οι οποίες πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο του σχεδίου της Κυβέρνησης για ενδυνάμωση του ΕΣΥ, με απόφαση του Υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια αυξάνεται ο αριθμός των νοσηλευτικών ιδρυμάτων που θα έχουν τη δυνατότητα να νοσηλεύσουν περιστατικά COVID-19.

ΚΑΣΤΟΡΙΑ · 13/08/2020

Στην Ιεροπηγή βρέθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς Δημήτρης Σαββόπουλος

Αρχικά, συναντήθηκε με κατοίκους στο καφενείο του χωριού όπου άκουσε με προσοχή τα θέματα που τους απασχολούν και όπως του επισήμαναν το τελευταίο διάστημα έχουν παρατηρηθεί ζημιές στις καλλιέργειες από τους μετανάστες, οι οποίοι στην προσπάθεια παράνομης διέλευσης τους στη γείτονα χώρα, προκαλούν φθορές στα χωράφια τους.