· 

Δεν θα πραγματοποιηθεί η φετινή εμποροπανήγυρη του Οκτωβρίου

grevena

Tην απόφαση για ακύρωση της φετινής εμποροπανήγυρης, έλαβε το Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών στο πλαίσιο της 17ης τακτικής του συνεδρίασης που διεξήχθη το βράδυ της Τρίτης 4 Αυγούστου 2020.

 

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμαρχος Γρεβενών  ενημέρωσε όλες τις παρατάξεις ότι η Δημοτική Αρχή αναγκάζεται να μην πραγματοποιήσει αυτή την χρονιά το ετήσιο φθινοπωρινό παζάρι της πόλης, εξαιτίας των τελευταίων ανησυχητικών δεδομένων που δείχνουν νέα έξαρση του Covid-19 στη χώρα μας. Το ζήτημα τέθηκε εκτάκτως σε ψηφοφορία αφού ήταν εκτός ημερησίας διάταξης και με το Σώμα να αποφασίζει ομόφωνα να μην γίνει τελικά η εμποροπανήγυρη του 2020 προκειμένου να προστατευθεί το κοινωνικό σύνολο από την αναζωπύρωση της πανδημίας.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

 

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Ο Δήμαρχος Γρεβενών κ.Δασταμάνης τόνισε ακόμη ότι τα σημαντικά έσοδα της τάξεως των 140.000 ευρώ περίπου που θα χάσει ο Δήμος εξαιτίας της ματαίωσης της φετινής εμποροπανήγυρης, αυτά θα διεκδικηθούν από το κεντρικό κράτος με στοχευμένες κρούσεις που έχουν ήδη ξεκινήσει προς το αρμόδιο Υπουργείο.

 

Μάλιστα, ο Δήμαρχος Γρεβενών συμπλήρωσε ότι στην έκτακτη επιχορήγηση που ζητά ο Δήμος από την Κυβέρνηση λόγω του κορονοιού έχει προβλεφθεί η απώλεια των συγκεκριμένων εσόδων, ενημερώνοντας σχετικά τον Υπουργό Εσωτερικών ο οποίος δεσμεύθηκε για έξτρα χρηματοδότηση.

 

COVID-19: Ιατρικές Οδηγίες από την FIFA για την επιστροφή στην ποδοσφαιρική δραστηριότητα

 

Συναντήσεις Περιφερειάρχη με μέλη της Κυβέρνησης για θέματα της Δ. Μακεδονίας

 

Παράλληλα, προανήγγειλε και τη δρομολόγηση μιας ολοκληρωμένης μελέτης, από πλευράς του Δήμου, η οποία θα συμβάλλει στην ουσιώδη αξιοποίηση της τοποθεσίας Μερά όπου κάθε χρόνο πραγματοποιείται εκεί η ετήσια εμποροπανήγυρη των Γρεβενών. Μελέτη που, μεταξύ άλλων, θα προβλέπει την κατασκευή στον χώρο ενός σύγχρονου συστήματος ύδρευσης, αποχέτευσης και ομβρίων υδάτων ώστε στις μελλοντικές διοργανώσεις του παραδοσιακού μας “Αχίλλη”, πωλητές και καταναλωτές να απολαμβάνουν ένα αναβαθμισμένο επίπεδο υπηρεσιών. Εδώ αξίζει να επισημανθεί ότι η δημιουργία του νέου σταθμού των ΚΤΕΛ που χτίζεται στην περιοχή δεν πρόκειται να επηρεάσει σε καμία περίπτωση την έκταση που παραδοσιακά καταλαμβάνει το τοπικό μας παζάρι.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

 

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Επιπρόσθετα, κ.Γιώργος Δασταμάνης γνωστοποίησε και την πρόθεση της Δημοτικής Αρχής να υλοποιήσει άμεσα μια σειρά παρεμβάσεων για την αναμόρφωση του Υπαίθριου Θεάτρου στο Καστράκι καθώς με την επικείμενη πρόσληψη των 8μηνιτών συμβασιούχων μπορούν να γίνουν εκτεταμένες εργασίες καθαρισμού και βαψίματος που θα ομορφύνουν ένα από τα σημεία αναφοράς της πόλης μας.

 

Σημειώνεται ότι η χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Γρεβενών πραγματοποιήθηκε δια ζώσης κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα περιορισμού της διασποράς του κορονοϊού, ενώ υποχρεωτική ήταν η χρήση της μάσκας εντός της αιθούσης.