Νέες ευκαιρίες βιώσιμης ανάπτυξης και απολιγνιτοποίηση στην Δυτική Μακεδονία

panepistimio ditikis makedonias

O Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου «ΤΗΜΕΝΟΣ», του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, Επίκουρος Καθηγητής Δημήτρης Στημονιάρης  συναντήθηκε την Δευτέρα 27 Ιουλίου με τη Γενική Γραμματέα Ενέργειας και Φυσικών Πόρων κα Αλεξάνδρα Σδούκου 

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Η συνάντηση εργασίας είχε ως στόχο τη διερεύνηση των τρόπων με τους οποίους το Ερευνητικό Κέντρο «ΤΗΜΕΝΟΣ» θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης στην ευαίσθητη περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας και στην ανάπτυξη οικονομικών δραστηριοτήτων που δεν εξαρτώνται από τον άνθρακα.

 

Η Μεταλιγνιτική εποχή διαμορφώνει τις συνθήκες και τις ευκαιρίες για τη δημιουργία ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης για τη Δυτική Μακεδονία. Σε ένα καθαρότερο περιβάλλον, στη μετά το λιγνίτη εποχή, τίθενται οι βάσεις για την ανάπτυξη νέων οικονομικών κλάδων οι οποίοι όχι μόνο θα υπερκαλύψουν τις όποιες απώλειες στην τοπική οικονομία αλλά θα οδηγήσουν σε περαιτέρω προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης.

 

Plan A & B για το πως θα ανοίξουν τα σχολεία σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας

 

Νεά μέτρα - Που είναι υποχρεωτική η μάσκα από αύριο 29/7

 

Ανάπτυξη δικτύων διανομής φυσικού αερίου στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

 

Η Κυβέρνηση, σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, επεξεργάζεται το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης, με στόχο τη σταδιακή διαφοροποίηση των οικονομικών δραστηριοτήτων στις λιγνιτικές περιοχές. Στον πυρήνα του σχεδιασμού βρίσκονται η ενέργεια και η βιομηχανία, με αξιοποίηση όλων των μορφών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, υβριδικών συστημάτων παραγωγής και αποθήκευσης ενέργειας, βιομηχανικών μονάδων υποστήριξης της ηλεκτροκίνησης, μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων, βιομηχανιών φαρμάκων και χημικών προϊόντων.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Στο σχεδιασμό και στην υλοποίηση του φιλόδοξου αυτού εγχειρήματος κομβικός είναι ο ρόλος του Πανεπιστημίου, το οποίο διαθέτει υψηλού επιπέδου επιστημονικό δυναμικό με μακρόχρονη και αναγνωρισμένη εμπειρία στο πεδίο της ενέργειας.

 

Η ενεργός συμμετοχή του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας θα συντελέσει μεταξύ άλλων στην περαιτέρω ανάπτυξη των υποδομών του, στην προώθηση της καινοτομίας, στη διασύνδεση των φοιτητών του Ιδρύματος με την αγορά εργασίας και στη δημιουργία νέων - καλά αμειβομένων - θέσεων εργασίας.