Τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για τη Δυτική Μακεδονία επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

kasapidis

Το συμπληρωματικό τρόπο λειτουργίας των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων την επόμενη προγραμματική περίοδο για τη Δ.Μακεδονία επεσήμανε κατά τη διάρκεια της διαβούλευσης στα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Φλώρινας και Αμυνταίου ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Ο κ. Κασαπίδης υπογράμμισε τη σπουδαιότητα της διαβούλευσης που γίνεται την περίοδο αυτή σε όλα τα Δημοτικά Συμβούλια στη Δυτική Μακεδονία και κάλεσε τις δημοτικές αρχές να ετοιμάσουν, μέσα στο επόμενο δίμηνο, τεκμηριωμένες προτάσεις αναπτυξιακού χαρακτήρα που θα αποτελούν και τα επιχειρησιακά σχέδια των Δήμων τους.

 

Στη συνέχεια θα δοθεί προτεραιότητα σε ώριμες μελέτες για την ένταξή τους στο κατάλληλο πρόγραμμα, μεταξύ όλων αυτών που θα τρέξουν την επόμενη διετία, ως μεταβατική περίοδος της δίκαιης μετάβασης, ενώ οι αναγκαίες μελέτες που θα τεκμηριωθούν, θα επιλεγούν προς ένταξη στα προγράμματα της επόμενης περιόδου.

 

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον κ. Περιφερειάρχη για την Ο.Χ.Ε. λιμνών και το σπουδαίο περιεχόμενό της για τις τοπικές κοινωνίες. Ταυτόχρονα, ενημέρωσε για την πρωτοβουλία της Περιφέρειας να συνάψει σύμφωνο συνεργασίας με το Σωματείο «ΔΙΑΖΩΜΑ» υπό τον κ. Σταύρο Μπένο, με σκοπό την περαιτέρω ανάπτυξη δράσεων και συνεργειών που θα βοηθήσουν σημαντικά στην υλοποίηση των προτάσεων της Ο.Χ.Ε.

 

Μεγάλες επιτυχίες για τον ΝΌΚ στο Παν. Πρωτάθλημα Κωπηλασίας

 

Απολιγνιτοποίηση - Ενός ανδρός Αρχή

 

Υλοποιήση προγράμματος δράσεων μεταλιγνιτικής περιόδου της Π.Δ.Μ.

 

Η Δυτική Μακεδονία θα "πληρώσει" το μεγάλο συμβιβασμό στις Βρυξέλλες

 

Ξεχωριστή και η σημασία που δίνουν από κοινού Δήμοι και Περιφέρεια για την αναβάθμιση της λειτουργίας του ΚΕ.Φ.Ι.ΑΠ Αμυνταίου, όπως διεφάνη από τις δηλώσεις τόσο του κ. Μπιτάκη όσο και του κ. Κασαπίδη.

 

Αργότερα, στο Δημαρχείο Φλώρινας, ο κ. Κασαπίδης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στις υποδομές μεταφορών που σχεδιάζει να αναβαθμίσει και να ολοκληρώσει η Περιφερειακή Αρχή, τόσο για τον κάθετο άξονα της ΕΓΝΑΤΙΑΣ, όσο και για το δρόμο Φλώρινας – Πισοδερίου. Ξεχωριστή αναφορά έκανε ο κ. Περιφερειάρχης και στην προσπάθεια που καταβάλλει για την επέκταση της σιδηροδρομικής γραμμής προς Αλβανία και την αναβάθμιση της αντίστοιχης προς Θεσσαλονίκη.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Η διαβούλευση, υπενθύμισε ο Περιφερειάρχης πως, θα συνεχιστεί με τα Δημοτικά Συμβούλια σε 6 θεματικά και 4 περιφερειακά συνέδρια, επισημαίνοντας την καταληκτική τους ημερομηνία εντός του Σεπτεμβρίου.