· 

Σχεδιασμός της νέας προγραμματικής περιόδου 2021-2027

Το πλαίσιο σχεδιασμού της νέας προγραμματικής περιόδου 2021 - 2027 και η πορεία υλοποίησης της τρέχουσας συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια της σημερινής επίσκεψης του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργου Κασαπίδη και στελεχών της Διαχειριστικής Αρχής και της ΜΟΔ, στον Δήμο Άργους Ορεστικού.

 

Για μια ακόμη φορά, επισημάνθηκαν τα υψηλά ποσοστά απορρόφησης κονδυλίων που παρουσιάζει ο Δήμος Άργους Ορεστικού, αλλά και η ετοιμότητά του ενόψει του νέου ΕΣΠΑ. Με δεδομένο λοιπόν τον τεράστιο όγκο έργων, ύψους 55 εκατομμυρίων ευρών περίπου, που έχει να διαχειριστεί η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου, η οποία διαθέτει προσωπικό μόλις 6 ατόμων  και 2 ειδικοί συνεργάτες, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, Πάνος Κεπαπτσόγλου, πρότεινε την αξιοποίηση τοπικού έμψυχου δυναμικού που θα λειτουργεί επικουρικά στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Όπως εξήγησε ο κ Κεπαπτσόγλου, αυτό μπορεί να γίνει με χρηματοδότηση από την τεχνική βοήθεια της Περιφέρειας, ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, και προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου και της ΜΟΔ Α.Ε. - Μονάδα Οργάνωσης της Διαχείρισης Αναπτυξιακών Προγραμμάτων. Με τον τρόπο αυτό, ο Δήμος Άργους Ορεστικού θα μπορεί να υποστηρίζεται από μηχανικούς της περιοχής για την ωρίμανση μελετών και την επίβλεψη των έργων, κι έτσι να τα ολοκληρώσει γρήγορα και παράλληλα να εξασφαλίσει νέα.

 

Την πρόταση αυτή δέχτηκε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Κασαπίδης, επισημαίνοντας πως αυτό το μοντέλο λειτουργίας θα μπορούσε να αποτελέσει πρότυπο και για τους υπόλοιπους Δήμους της χώρας.

 

Επιπλέον ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού κ. Κεπαπτσόγλου πραγματοποίησε μια ολοκληρωμένη τοποθέτηση για την αξιοποίηση του πέτρινου σχολείου του Βογατσικού με τη δημιουργία μουσικού σχολείου, το οποίο θα ξεφεύγει από τα συμβατικά όρια και σε συνδυασμό με τις κατασκηνώσεις Βογατσικού θα αποτελεί ένα πρωτοποριακό και υποδειγματικό κέντρο μουσικής εκπαίδευσης για παιδιά από ολόκληρη την Ελλάδα, αλλά και τα Βαλκάνια.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Από την πλευρά του, ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε για τη διαμόρφωση ενός ειδικού προγράμματος ΟΧΕ - Ολοκληρωμένη Χωρικής Επένδυση, που θα αφορά στοχευμένα τα ΑΜΕΑ με την αξιοποίηση των Ιαματικών Λουτρών Αμμουδάρας και του ΚΕΦΙΑΠ.

 

«Πράσινο φως» από το Technology Forum στην BEYOND 4.0

 

Αναφορά έγινε και στο Αρχοντικό Ζάχου, το οποίο ο Δήμος προσπαθεί να αξιοποιήσει, χωρίς ωστόσο να βρίσκει ευήκοα ώτα στους άλλους εμπλεκόμενους. Ο Περιφερειάρχης κ. Κασαπίδης εξέφρασε τη βούλησή του να συμβάλει στην εξεύρεση λύσης, κι έτσι μετά το τέλος της συνάντησης στο δημαρχείο, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στον χώρο του Αρχοντικού.

 

Τι απάντησε ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών για τον κάθετο άξονα Κοζάνης- Λάρισας

 

Τον τρόπο λειτουργίας των ευρωπαϊκών και εθνικών προγραμμάτων για τη Δυτική Μακεδονία επεσήμανε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης

 

Να επισημάνουμε ότι παρόντες στη συνάντηση ήταν ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Δημήτρης Σαββόπουλος, οι θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες Καλλιόπη Κυριακίδου, Νίκος Λυσσαρίδης και Γιώργος Βαβλιάρας, οι Αντιδήμαρχοι Άργους Ορεστικού Δημήτρης Ευαγγελίδης, Κωνσταντίνα Σταυροπούλου, Δημήτρης Μαυραντζάς και Χρήστος Εμμανουήλ, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του Δήμου.