· 

Η 75η αποστολή των Κινητών Ιατρικών Μονάδων πραγματοποιείται στις Πρέσπες

kinites iatrikes monades

Nέα χιλιόμετρα έρχονται να διανύσουν οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM). Με σύνθημά τους παντού στην Ελλάδα ταξιδεύουν από το ακριτικό νησί της Τήλου στον Λαιμό του νομού Πρεσπών. Το χωριό με τους 250 μόνιμους κατοίκους θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τις ΚΙΜ στο πλαίσιο υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

 

Από την Πέμπτη 29 Ιουλίου έως και το Σάββατο 1 Αυγούστου 2020 - από τις 09:00 έως τις 18:00 - Ο χώρος του Γυμνασίου - Λυκείου θα μετατραπεί σε χώρο δράσης της εξειδικευμένης ομάδας των ΚΙΜ, η οποία αποτελείται από Καρδιολόγο, Ορθοπαιδικό, ΩΡΛ, Διαιτολόγο, Γενικό Χειρουργό, Γυναικολόγο, Οφθαλμίατρο, Ακτινολόγο, Παιδίατρο, Νευρολόγο και Οδοντίατρο. Σκοπός των αποστολών είναι να παρέχουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας στους κατοίκους των απομακρυσμένων περιοχών.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων, υπέρηχους, ηλεκτροκαρδιογραφήματα, μαστογραφίες, ακτινογραφίες και τεστ Pap, αιμοληψίες για βιοχημικό έλεγχο, αφαιρέσεις κύστεων και λιπωμάτων, έλεγχο εμβολιαστικής κάλυψης κλπ.

 

Παράλληλα με τα ιατρεία προγραμματίζονται ενδιαφέρουσες εκπαιδεύσεις και ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες, που συμμετέχουν εθελοντικά στη δράση, και απευθύνονται σε μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς αλλά και στο ευρύ κοινό.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των ομιλιών:

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2020, Παλαιό Δημαρχείο Λαιμός Πρεσπών

Διατροφή και ποιότητα ζωής, 18:00

 

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2020, Παλαιό Δημαρχείο Λαιμός Πρεσπών

Μάθημα Α΄ Βοηθειών, 18:00 (Ενήλικες & Μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου)

 

Για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κοινού προτείνεται ο προγραμματισμός των ραντεβού στο 2102447694, 13:00 – 16:00 καθημερινές.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Οι Κινητές Ιατρικές Μονάδες (KIM) έχουν πραγματοποιήσει από το 2014, εβδομήντα τέσσερις δωρεάν αποστολές, σε νησιά της άγονης γραμμής και απομακρυσμένες περιοχές σε όλη την Ελλάδα. Το πρόγραμμα υλοποιείται από την ΑΜΚΕ Αναγέννηση και Πρόοδος σε συνεργασία με την Ανώνυμη Εταιρεία Μονάδων Υγείας (Α.Ε.Μ.Υ. Α.Ε), υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α΄ Ορθοπαιδικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με πρωτοβουλία και αποκλειστική δωρεά από το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.