· 

Κατευθύνσεις, προτεραιότητες και περιεχόμενο των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων

kali kyriakidou

Στο πλαίσιο της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για τα προγράμματα της νέας περιόδου ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης επισκέφτηκε χθες το Δήμο Καστοριάς.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης κ. Θόδωρος Καράογλου, ο οποίος πραγματοποίησε σειρά επαφών με τοπικούς φορείς.

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, στο εκκλησάκι του Προφήτη Ηλία στην Καστοριά, προστάτη των γουνοποιών, επ’ ευκαιρία του εορτασμού του, ο κ. Θόδωρος Καράογλου, συνοδευόμενος από τον Περιφερειάρχη και το Δήμαρχο Καστοριάς, μετέβη στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου συμμετείχε στην έναρξη της διαβούλευσης.

 

Ο Περιφερειάρχης,  ως επικεφαλής κλιμακίου, με το Χωρικό Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς κ. Σαββόπουλο και τους Θεματικούς Αντιπεριφερειάρχες κ. Κυριακίδου και κ. Λυσσαρίδη, παρουσία υπηρεσιακών παραγόντων, ανέλυσαν στο Δημοτικό Συμβούλιο Καστοριάς τις προτεραιότητες, τις κατευθύνσεις και το περιεχόμενο των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

 

ΛΑΡΚΟ, φυσικό αέριο και θέσεις εργασίας τα θέματα που τέθηκαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου

 

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις επιθέσεις των αρκούδων

 

Σύλληψη 30χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

 

Εκτενής ανάλυση έγινε για το νέο Π.Ε.Π., το Περιφερειακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, το Πρόγραμμα Αντώνης Τρίτσης, ενώ ο κ. Κασαπίδης ανέλυσε και το συσχετισμό των δράσεων των προγραμμάτων αυτών με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης.

 

wedding newamazingideas newage
baptism newamazingideas newage

 

Τις προηγούμενες ημέρες ο κ. Κασαπίδης πραγματοποίησε αντίστοιχες συναντήσεις με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων Πρεσπών, Σερβίων, Δεσκάτης, Γρεβενών και Βοΐου, όπου επεσήμανε την ανάγκη δυναμικής ενεργοποίησης και κινητοποίησης των φορέων και των πολιτών στην επικείμενη διαβούλευση.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Ο κ. Κασαπίδης επισήμανε ότι, η σημερινή Περιφερειακή Αρχή θα πραγματοποιήσει το νέο αυτό αναπτυξιακό σχεδιασμό σε στενή συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και τα κατά τόπους Δημοτικά Συμβούλια και τις Δημοτικές Αρχές. Τέλος, στο πλαίσιο της καθιέρωσης των τριμηνιαίων και εξαμηνιαίων απολογισμών των υπηρεσιών, την Παρασκευή 17 Ιουλίου 2020 έγινε, παρουσία του Περιφερειάρχη, των Αντιπεριφερειαρχών και των τελικών δικαιούχων του Π.Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας, ο απολογισμός του πρώτου εξαμήνου του 2020 της Διαχειριστικής Αρχής από τον προϊστάμενο της υπηρεσίας και της Μονάδας Α1.

 

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων Δήμου Καστοριάς

 

Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας

 

Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας αναμένεται έως την ερχόμενη εβδομάδα να ολοκληρώσει τον κύκλο επαφών που έχει προγραμματίσει με τα Δημοτικά Συμβούλια των Δήμων της Περιφέρειας και αμέσως μετά να ξεκινήσει την επόμενη φάση των ενεργειών διαβούλευσης των εθνικών και ευρωπαϊκών προγραμμάτων της νέας προγραμματικής περιόδου.

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Καράογλου

 

Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων

 

Όπως τονίζει με έμφαση στους συνομιλητές του, η δουλειά που απαιτείται να γίνει την περίοδο αυτή αξιώνει εντατικούς ρυθμούς και πυκνές δράσεις με τις τοπικές κοινωνίες και τους φορείς απ’ άκρου εις άκρον στη Δυτική Μακεδονία, για την πλήρη και ολοκληρωμένη προετοιμασία των αναγκαίων σχεδίων και επιχειρησιακών προγραμμάτων της Περιφέρειας μας.