· 

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις επιθέσεις των αρκούδων

akrouda
photo license enimerosou.gr

Ο Βουλευτής Καστοριάς Ζήσης Τζηκαλάγιας τους τελευταίους μήνες παρακολουθεί και ενημερώνεται για τον πολλαπλασιασμό των επιθέσεων από αρκούδες. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός πως τα τελευταία χρόνια ο αριθμός των αρκούδων αυξήθηκε σημαντικά. Το ανησυχητικό είναι πως τα περιστατικά εμφάνισης κυριολεκτικά στις αυλές των σπιτιών έγιναν καθημερινή αναφορά από όλες τις περιοχές του Νομού Καστοριάς.

 

Αυξήθηκαν οι ζημιές σε οπωροφόρα δένδρα, καλλιέργειες και κερασιές. Καταστροφές μελισσιών και θανάτωση ζώων σε κοτέτσια και κοπάδια.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Το καμπανάκι όμως της διόγκωσης της ανησυχίας σήμανε με τις αναφορές για συναντήσεις με ανθρώπους, πολύ κοντινές, σε αρκετά σημεία του Νομού Καστοριάς. Αποκορύφωμα η επίθεση και ο σοβαρός τραυματισμός νέου άνδρα στην Αγία Άννα.

 

Σύλληψη 30χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

 

Αποτελέσματα μικροβιολογικών αναλύσεων Δήμου Καστοριάς

 

Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας

 

Συνάντηση με τον Υφυπουργό Εσωτερικών, κ. Θεόδωρο Καράογλου

 

Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων


Ο Βουλευτής Ζήσης Τζηκαλάγιας ευαισθητοποιημένος από τις εναγώνιες εκκλήσεις των πολιτών,αλλά και διαπιστώνοντας την ΜΗ εφαρμογή του πρόσφατου νόμου ΦΕΚ: 7/2/2014 περί, λήψης μέτρων για τη διαχείριση προσέγγισης - αλληλεπίδρασης Αρκούδας σε κατοικημένες περιοχές, και επειδή δεν είμαστε μακριά από την απώλεια ανθρώπινης ζωής, παίρνει την πρωτοβουλία και συγκαλεί σύσκεψη την Παρασκευή 24 του μηνός στο αμφιθέατρο της Αντιπεριφέρειας Καστοριάς.


Στη σημαντική αυτή σύσκεψη καλούνται να συμμετέχουν οι έχοντες υποχρέωση, τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Διαχείρισης Κρίσεων και των Ομάδων Αμέσου Επέμβασης ΟΑΕ  εκπρόσωποί του όπως προβλέπεται από τον Νόμο:

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

ο Διευθυντής Δασών ως Πρόεδρο, ο Αντιπεριφερειάρχης Καστοριάς, ο Δήμαρχος Καστοριάς, ο Δήμαρχος Άργους Ορεστικού, ο Δήμαρχος Νεστορίου, ο επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας, ο εκπρόσωπος του ΕΛΓΑ, η Κυνηγετική Ομοσπονδία, η Θηροφυλακή της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας η των Κυνηγετικών Συλλόγων, η περιβαλλοντική οργάνωση ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ, η περιβαλλοντική οργάνωση ΚΑΛΛΙΣΤΩ και ο Αστυνομικός Διευθυντής Καστοριάς


Επισημαίνεται πως ενημερώθηκε από τον Βουλευτή και ο κ.Εισαγγελέας Καστοριάς.