Η Δυτική Μακεδονία θα "πληρώσει" το μεγάλο συμβιβασμό στις Βρυξέλλες

europe

Ερωτήματα , εγείρουν οι μεγάλες περικοπές που όπως φαίνεται θα υποστεί το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για την ομαλή πορεία του εγχειρήματος της απολιγνιτοποίησης και τον τρόπο με τον οποίο αυτή θα χρηματοδοτηθεί.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Στην προσπάθεια επίτευξης του μεγάλου συμβιβασμού μεταξύ Βορρά - Νότου, η συμβιβαστική πρόταση Μισέλ, προβλέπει γενναίες περικοπές στα κονδύλια σειράς υποταμείων του Ταμείου Ανάκαμψης. Μεταξύ αυτών τα κονδύλια για την υγεία, την έρευνα, την περιφερειακή ανάπτυξη και την απανθρακοποίηση, την οποία επρόκειτο να χρηματοδοτήσει το Just Transition Fund (JTF).

 

Σύμφωνα με το energypress.gr περιορίζονται κατά 20 δισ ευρώ σύμφωνα με την πρόταση τα χρήματα που θα πάρει το JTF από το Ταμείο Ανάκαμψης. Μειώνονται δηλαδή από τα 30 δισ ευρώ που προέβλεπε η αρχική πρόταση της Κομισιόν σε μόλις 10 δισ ευρώ για όλες τις εξαρτώμενες από τον άνθρακα ευρωπαϊκές χώρες.

 

Κατευθύνσεις, προτεραιότητες και περιεχόμενο των νέων αναπτυξιακών προγραμμάτων

 

ΛΑΡΚΟ, φυσικό αέριο και θέσεις εργασίας τα θέματα που τέθηκαν στον Υφυπουργό Εσωτερικών Θ. Καράογλου

 

Σύσκεψη για την αντιμετώπιση των κινδύνων από τις επιθέσεις των αρκούδων

 

Στις αρχές Ιουνίου η Επιτροπή είχε προχωρήσει σε προσαρμογή της αρχικής της πρότασής για το Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης (JTF), εισηγούμενη πενταπλασιασμό της χρηματοδότησης.

 

Η Ελλάδα αντί για μόλις 294 εκατ. ευρώ τα οποία και θα έπαιρνε με βάση την αρχική πρόταση της Κομισιόν, μετά την αναθεώρηση θα της αναλογούσε σχεδόν εξαπλάσια χρηματοδότηση, δηλαδή 1,7 δισ. Τώρα, με την πρόταση Μισέλ για γενναία μείωση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, οι πόροι που θα εισπράξει η Ελλάδα από το JTF περιορίζονται ξανά σε μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια. Και αυτό καθώς τα συνολικά 30 δισ ευρώ που θα λάμβανε το JTF από το Ταμείο Ανάκαμψης, μειώνονται πλέον στα... 10 δισ ευρώ.

europe

Η πρόταση Μισέλ καθιστά σαφές ότι η ΕΕ δεν πρόκειται να υπαναχωρήσει από τους αρχικούς φιλόδοξους πράσινους στόχους της και σημειώνει ότι για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής, θα διατεθεί συνολικά το 30% του νέου επταετούς προϋπολογισμού της ΕΕ και του Ταμείου Ανάκαμψης.

 

Όλα τα παραπάνω σημαίνουν ότι η απανθρακοποίηση θα χρειαστεί να αναζητήσει κεφάλαια από αλλού.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Η χρηματοδότησή της, όπως και άλλων επιμέρους ευρωπαϊκών projects, για παράδειγμα το REACT - EU, το Horizon για την έρευνα, το πρόγραμμα περιφερειακής ανάπτυξης, θυσιάζονται προκειμένου να επιτευχθεί ο μεγάλος συμβιβασμός Βορρά- Νότου.

 

Σύλληψη 30χρονου σε βάρος του οποίου εκκρεμούσαν Εντάλματα Σύλληψης

 

Έρχονται προγράμματα με 129.000 θέσεις εργασίας

 

Η απολιγνιτοποίηση δεν είναι μόνο ζήτημα χρημάτων

 

Το πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης είχε σχεδιαστεί για να χρηματοδοτήσει την άμβλυνση των κοινωνικοοικονομικών επιπτώσεων της πράσινης μετάβασης στις περιφέρειες που πλήττονται περισσότερο, όπως η Δυτική Μακεδονία, στηρίζοντας για παράδειγμα την επανεκπαίδευση των εργαζομένων, βοηθώντας τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να δημιουργήσουν νέες οικονομικές ευκαιρίες και διαφοροποιώντας συνολικά την οικονομική δραστηριότητα, επενδύοντας στο μέλλον των περιοχών που πλήττονται περισσότερο.

 

Διαβάστε όλο το άρθρο από τη πηγή energypress.gr