Έναρξη της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες για τα νέα χρηματοδοτικά προγράμματα

giorgos kasapidis

Την επίσημη έναρξη της διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες, σηματοδότησε με τηv  επίσκεψή του ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης στο Δήμο Βοΐου και τη συμμετοχή του σε ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου.

 

Η διαβούλευση αφορά στην προετοιμασία σχεδιασμού και κατάρτισης σημαντικών αναπτυξιακών προγραμμάτων, η οποία λαμβάνει χώρα την περίοδο αυτή για την Περιφέρειά μας.

 

Τα προγράμματα αυτά είναι το Νέο Επιχειρησιακό και το Νέο Εθνικό Αναπτυξιακό, πρώην Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τα οποία θα διαρθρωθούν με το Σχέδιο Δίκαιης Μετάβασης και θα αποτελέσουν το βασικό κορμό χρηματοδότησης έργων και δράσεων για την επόμενη προγραμματική περίοδο για την Περιφέρεια μας.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Επίσης, ο Περιφερειάρχης αναφέρθηκε και σε πόρους που μπορούν να αντληθούν από φορείς της Αυτοδιοίκησης την προσεχή περίοδο από το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης», δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών, αλλά και έργων σε στοχευμένους τομείς για την αυτοδιοίκηση.

 

Πρόγραμμα Δια Βίου Μάθησης "Διαχείριση κρίσεων και αλλαγών. Πρακτικές εφαρμογές στη Διοίκηση"

 

Άμεσα μέτρα και υποδομές για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

 

Όπως τόνισε ο κ Κασαπίδης, ο σκοπός των προγραμματισμένων συναντήσεων με τους Δημάρχους και τα Δημοτικά Συμβούλια των δεκατριών Δήμων της Περιφέρειάς είναι διττός: τόσο η συγκέντρωση όλων των έτοιμων μελετών, όσο και η αναζήτηση και η καταγραφή όσων αναγκαιούν για έργα και δράσεις που θα ενσωματωθούν στον τρέχοντα σχεδιασμό του συνόλου των επικείμενων αναπτυξιακών προγραμμάτων.

 

Από την πλευρά του, ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής, επισημαίνοντας τις δυσχέρειες στην κοινωνία και οικονομία της περιοχής. Ταυτόχρονα, κατέθεσε δέσμη προτάσεων με συγκεκριμένα έργα και δράσεις που καλύπτουν τις ανάγκες αναπτυξιακού σχεδιασμού, που έχουν ήδη δρομολογηθεί από τη Δημοτική Αρχή.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Κλείνοντας ο Περιφερειάρχης ζήτησε την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων αλλά και των απλών πολιτών να καταθέσουν προτάσεις για το καλό του τόπου. Αυτό θα έχουν την ευκαιρία να το κάνουν είτε μέσω της διαβούλευσης στο πλαίσιο των συνεδριάσεων των Δημοτικών Συμβουλίων είτε δια μέσου των ειδικών συνεδρίων, κλαδικών και περιφερειακών, που προγραμματίζεται να λάβουν χώρα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου.

 

Οι επόμενες επισκέψεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας στους Δήμους της Περιφέρειας έχουν προγραμματιστεί σε συνεργασία με τους Δημάρχους, σύμφωνα με το εξής πρόγραμμα:

 

wedding newamazingideas newage
baptism newamazingideas newage

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ

 

Δευτέρα 13/7/2020 - 09:00 Επίσκεψη στον Δήμο Βοΐου

 

Τρίτη 14/7/2020 - 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Γρεβενών

 

Τετάρτη 15/7/2020 - 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Πρεσπών

 

Πέμπτη 16/7/2020 - 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Σερβίων

 

Παρασκευή 17/7/2020 - 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Δεσκάτης

 

Δευτέρα 20/7/2020 - 11:30 Επίσκεψη στον Δήμο Καστοριάς

 

Τρίτη 21/7/2020 - 09:00 Επίσκεψη στον Δήμο Αμυνταίου & 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Φλώρινας

 

Τετάρτη 22/7/2020 - 09:00 Επίσκεψη στον Δήμο Άργους Ορεστικού & 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Νεστορίου

 

Πέμπτη 23/7/2020 - 19:00 Επίσκεψη στον Δήμο Βελβεντού

 

Παρασκευή 24/7/2020 - 09:00 Επίσκεψη στον Δήμο Εορδαίας

 

Τρίτη 28/7/2020 - 09:00 Επίσκεψη στον Δήμο Κοζάνης