Άμεσα μέτρα και υποδομές για τη μετάβαση στη μεταλιγνιτική εποχή

mitsotakis
photo naftemporiki

Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ενημερώθηκε για την πρόοδο της υλοποίησης του σχεδίου δίκαιης αναπτυξιακής μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μετά τον λιγνίτη εποχή, με τη συμμετοχή των τοπικών βουλευτών των επηρεαζόμενων περιοχών.

 

Συζητήθηκαν, τα άμεσα επόμενα βήματα, με έμφαση στην εξειδίκευση των εμβληματικών δημόσιων και ιδιωτικών επενδύσεων ανά πυλώνα ανάπτυξης για κάθε περιοχή. Ο πρωθυπουργός υπογράμμισε τη μεγάλη σημασία που θα έχει το master plan που θα παρουσιαστεί τον Σεπτέμβριο και ιδίως η ευέλικτη και ενιαία δομή αποτελεσματικής διαχείρισης και εφαρμογής του.

 

Ότι χρειάζεστε για την επιχείρηση!

Επαγγελματικές κάρτες, έντυπα Α5, Α4 και Α6, ημερολόγια, ετικέτες, εκτύπωση σε μουσαμά, πινακίδες, συνταγολόγια, μπλοκ, τιμολόγια

 

Τονίστηκε δε ότι το ενιαίο και ολοκληρωμένο Σχέδιο Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης που εκπονείται έχει στόχο τον «ολικό αναπτυξιακό μετασχηματισμό των λιγνιτικών περιοχών της χώρας, μέσα από τη δημιουργία στρατηγικών δυνατοτήτων, με σκοπό τη διατήρηση και ενίσχυση του κοινωνικού τους ιστού».

 

printing solutions newamazingideas

 

O Πρωθυπουργός ανέφερε πως αποτελεί απόφαση δική του και της κυβέρνησης να προχωρήσουν αμέσως θεσμικά μέτρα και υποδομές για τη βέλτιστη πρόληψη και αντιμετώπιση των κοινωνικό - οικονομικών ζητημάτων που απορρέουν από τη διαδικασία της μετάβασης στις περιοχές αυτές. Για τον λόγο αυτόν θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς εντάσεως εργασίας για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, σε συνεργασία και με τον ΟΑΕΔ.

 

Ότι χρειάζεστε για την προβολή!

Δίκτυα αναζήτησης και προβολής, καμπάνιες, κοινωνικά δίκτυα, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, δημιουργία ιστοσελίδας

 

Το αναπτυξιακό σχέδιο προβλέπει επενδύσεις και δημιουργία θέσεων εργασίας στους τομείς της πράσινης ενέργειας, της γεωργίας, του βιώσιμου τουρισμού, της βιομηχανίας και της βιοτεχνίας και της ψηφιακής οικονομίας και εκπαίδευσης.

 

Η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΝ ανέλυσε τις σημαντικές πρωτοβουλίες που ήδη προχωρούν στο πλαίσιο της μετάβασης, όπως ενδεικτικά: Διαβάστε τη συνέχεια του άρθρου