4 νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας

Για το διάστημα 4 – 8 Ιουλίου 2020 ανακοινώνουμε τέσσερα νέα θετικά κρούσματα στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας το σύνολο των οποίων είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Μεταξύ αυτών περιλαμβάνεται ένα ορφανό κρούσμα που διαγνώστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου προεγχειρητικού ελέγχου ενώ τα υπόλοιπα προέκυψαν μέσα από τη διαδικασία της ιχνηλάτησης στενών επαφών θετικών κρουσμάτων. Τα νέα κρούσματα χαρακτηρίζονται ασυμπτωματικά.

 

Ο συνολικός αριθμός των θετικών κρουσμάτων στην Περιφέρεια από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα ανέρχεται συνολικά στα 27 από τα οποία τα 24 είναι κάτοικοι του νομού Καστοριάς και τα 3 κάτοικοι του νομού Κοζάνης.

 

Φ. Μπακαδήμα για τα "υποσχόμενα" μέτρα στην δημοτική ενότητα Μεσοποταμίας

 

Στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από την παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας έχουν λάβει εξιτήριο δύο ασθενείς που νοσηλεύθηκαν επιτυχώς με covid-19 λοίμωξη του κατώτερου αναπνευστικού συστήματος. Παράλληλα, συνεχίζεται ομαλά η νοσηλεία για άλλους δύο ασθενείς.

 

Εξεταστική με φυσική παρουσία φοιτητών

 

Δεδομένου ότι η πλειοψηφία των θετικών κρουσμάτων προκύπτει μέσα από τις διαδικασίες της ιχνηλάτησης και αφορά συνήθως ασυμπτωματικά άτομα, η επιδημιολογική κατάσταση στον νομό Καστοριάς αξιολογείται ως ελεγχόμενη.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Απόλυτα ενθαρρυντικό είναι και το γεγονός πως από τις ιχνηλατήσεις των τριών πρώτων ορφανών κρουσμάτων στο νομό Καστοριάς δεν έχει διαπιστωθεί ουδεμία διασπορά του ιού SARS-CoV-2 στο περιβάλλον τους. Συνολικά, από τις 24 Ιουνίου μέχρι σήμερα έχουν ελεγχθεί από το Εργαστήριο Μοριακής Βιολογίας του ΓΝ Κοζάνης 298 δείγματα στο πλαίσιο ιχνηλάτησης επαφών θετικών κρουσμάτων.

 

(Video) Αριστούχος γιαγιά από την Κοζάνη πήρε πτυχίο βοηθού νοσηλευτή

 

Η τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας, η αποφυγή συγχρωτισμού, η έγκαιρη απομάκρυνσή μας από το χώρο εργασίας επί εμφάνισης ύποπτων συμπτωμάτων είναι επί της παρούσης οι μόνοι αποτελεσματικοί τρόποι αναχαίτισης της διασποράς της λοίμωξης.

 

Ιορδάνης Α. Ρωμιόπουλος

Παθολόγος – Λοιμωξιολόγος

Συντονιστής ΕΟΔΥ Δυτ. Μακεδονίας