· 

Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού έπειτα από τη χθεσινή καταιγίδα

dimos kastorias

Εκτεταμένες επιχειρήσεις καθαρισμού έπειτα από τη χθεσινή καταιγίδα που έπληξε την Καστοριά, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα, παρά την ένταση, τον όγκο και τη μεγάλη διάρκεια του φαινομένου.

 

Σε αυτό συνετέλεσε σημαντικά ο έγκαιρός καθαρισμός των φρεατίων όμβριων υδάτων που γίνεται συστηματικά από τη Δ.Ε.Υ.Α. Καστοριάς, είτε με το ειδικό μηχάνημα καθαρισμού που διαθέτει, είτε με το προσωπικό της χειρωνακτικά, με αποτέλεσμα να ελαχιστοποιείται η περίπτωση πλημμυρών καταστημάτων που υπήρχαν τα προηγούμενα χρόνια σε συγκεκριμένες περιοχές.

 

Από τις πρώτες πρωινές ώρες οι υπηρεσίες καθαριότητας βρέθηκαν κυρίως στη Βόρεια παραλία, αλλά και όπου αλλού υπήρχε άμεση ανάγκη, σε μια προσπάθεια να καθαρίσουν τους δρόμους από φερτά υλικά και πεσμένα κλαδιά.

 

Παράλληλα, ο αεικίνητος μηχανισμός πολιτικής προστασίας, διασφαλίζει την προστασία του περιβάλλοντος και της περιουσίας των πολιτών, όπου χρειαστεί και όπου απαιτηθεί, όπως συνέβη προχθές με την πτώση δένδρων και μεγάλων κλαδιών στην παραλίμνια ζώνη.

 

Με απόλυτο συντονισμό όλων των υπηρεσιών, ο Δήμος Καστοριάς συνεχίζει να βρίσκεται καθημερινά στους δρόμους, εξασφαλίζοντας τις καλύτερες δυνατές συνθήκες στους δημοτικούς κοινόχρηστους χώρους.