· 

Κατάθεση πρότασης χρηματοδότησης στο LEADER

limni polifitou

Πρόταση για δημιουργία «Κέντρου Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης Λίμνης Πολυφύτου στην Αιανή Ιστορική Έδρα του Δήμου Κοζάνης», κατέθεσε ο Δήμος Κοζάνης  στο πρόγραμμα CLLD/LEADER.

 

Στο πλαίσιο της πράξης «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών», το έργο προτάθηκε για χρηματοδότηση στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Αλιεία & Θάλασσα 2014 - 2020», με τον συνολικό προϋπολογισμό του να ανέρχεται σε 287.800 ευρώ.

 

Η πρόταση αφορά τη δημιουργία ενός χώρου για την προβολή της βιοποικιλότητας, των ιχθυοπαραγωγικών διαδικασιών και των οικοτουριστικών δραστηριοτήτων στην τεχνητή Λίμνη Πολυφύτου. Η περιοχή έχει ιδιαίτερα γεωγραφικά και φυσικά χαρακτηριστικά. Τα εν λόγω χαρακτηριστικά μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για την προβολή της περιβαλλοντικής ταυτότητας της λίμνης και τον περαιτέρω εμπλουτισμό του τουριστικού της προϊόντος.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Στόχος του Δήμου είναι η δημιουργία ενός πόλου προσέλκυσης επισκεπτών που με σύγχρονο ψηφιακό, διαδραστικό, πολυμεσικό και ψυχαγωγικό τρόπο θα προσφέρει ενημέρωση, εκπαίδευση και ευαισθητοποίηση για το περιβάλλον στο ευρύ κοινό και συνεπώς θα συμβάλλει σημαντικά στην τουριστική ανάπτυξη της περιοχής.

 


ΣΤΑΓΟΝΑ (γαΣΤρονομία, Αλιεία και υΓρότΟποι στηΝ ΚοζΑνη) είναι ο τίτλος της πρότασης του Δήμου Κοζάνης, όπως κατατέθηκε στο πρόγραμμα CLLD/LEADER, στο πλαίσιο της πράξης «Δημόσιες Επενδύσεις για την Αειφόρο Ανάπτυξη των Αλιευτικών Περιοχών»

 

Το  έργο φιλοδοξεί να αναδείξει την παραλίμνια περιοχή του Δήμου Κοζάνης, ως ένα σπουδαίο τουριστικό προορισμό και να αναπτύξει, σε στενή συνεργασία με τους τοπικούς και περιφερειακούς φορείς, περαιτέρω προτάσεις για τους υγροτόπους της ευρύτερης περιοχής.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση!

Προσκλητήρια, λαμπάδες, σετ για αγόρι και κορίτσι, κουστουμάκια, παπουτσάκια, φορεματάκια

 

Ως προς την ανάδειξη της φυσικής και πολιτιστικής ιδιαιτερότητας της περιοχής και της περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης των φορέων και των κατοίκων της, προτείνεται η υλοποίηση έκθεσης φωτογραφίας, καθώς και Μαθητικού και Νεανικού Λογοτεχνικού Διαγωνισμού.

 

Μέσω της τεκμηρίωσης και ανάδειξης των διαχρονικών δεσμών των ανθρώπινων κοινοτήτων με τους υγροτόπους, μπορούν να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για την αειφόρο χρήση αυτών των ανεκτίμητων οικοσυστημάτων. Το έργο είναι προϋπολογισμού 49.728 ευρώ.