Το μέλλον της επιχειρηματικότητας και οι κεντρικές κατευθύνσεις

pdm

Τμήμα των συναντήσεων που πραγματοποίησε το τελευταίο δεκαήμερο ο Συντονιστής του σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Κωστής Μουσουρούλης ήταν το μέλλον της επιχειρηματικότητας και οι κεντρικές κατευθύνσεις που θα πρέπει να ακολουθήσουν από τις επιχειρήσεις της Δ. Μακεδονίας

 

Ότι χρειάζεστε για την επιχείρηση!

Επαγγελματικές κάρτες, έντυπα Α5, Α4 και Α6, ημερολόγια, ετικέτες, εκτύπωση σε μουσαμά, πινακίδες, συνταγολόγια, μπλοκ, τιμολόγια

 

Ακολουθήθηκε ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα που περιελάμβανε σειρά επαφών, σε συνεργασία με την Περιφέρεια και με την παρουσία του Περιφερειάρχη και των αρμόδιων Αντιπεριφερειαρχών, με εκπροσώπους φορέων και συλλογικών οργάνων της επιχειρηματικής κοινότητας, μεμονωμένες συναντήσεις και επισκέψεις σχεδόν στο σύνολο των επιχειρήσεων με εξωστρεφή χαρακτήρα και τεχνογνωσία.

 

Στόχος ήταν να αποτυπωθεί η πραγματική εικόνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας στη Δυτική Μακεδονία, να παρουσιαστούν αναλυτικά στον Συντονιστή του σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης τα πλεονεκτήματα και οι δυνατότητες που υπάρχουν, καθώς και να εκφραστούν σε πρώτη φάση προβληματισμοί και προτάσεις, που στη συνέχεια θα αναπτυχθούν και θα αποτελέσουν μέρος του τελικού αναπτυξιακού σχεδίου.

 

Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει

 

Βασικό στοιχείο στην ατζέντα των συναντήσεων με την επιχειρηματική κοινότητα, αποτέλεσε η εξωστρέφεια των Δυτικομακεδονικών επιχειρήσεων και το πώς θα πρέπει να υποστηριχτεί η υπεραξία την τοπικής παραγωγής και των προϊόντων.

 

Στο τραπέζι των συζητήσεων με τους επιχειρηματίες της Δυτικής Μακεδονίας τέθηκαν οι προβληματισμοί αλλά και οι δυνατότητες επιχειρήσεων στους τομείς που δραστηριοποιούνται, αγροδιατροφή, μεταποίηση, επεξεργασία ξύλου, μαρμάρου, μετάλλου, γούνας, τουρισμός, καινοτομία κ.α.

 

Συζητήθηκε επίσης η σύνδεση των παραπάνω με την εξαγωγική δραστηριότητα ενώ τέθηκε και το θέμα των υποδομών, ΒΙΠΕ, δίκτυα μεταφορών κ.α. Οι αντίστοιχες συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν και στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες.

 

perifereia dytikis makedonias

Όλα τα παραπάνω θα εξειδικευθούν ώστε να ενταχθούν στο σχέδιο που θα κατατεθεί.

 

Γι’ αυτό το λόγο και με στόχο την καλύτερη αποτύπωσή τους, θα λειτουργήσει το Συμβούλιο Εξωστρέφειας Δυτικής Μακεδονίας υπό την αιγίδα της Περιφέρειας και την συμμετοχή των ίδιων των επιχειρηματιών και θα αποτελέσει το όργανο που θα συγκεντρώσει προτάσεις που αφορούν την επιχειρηματικότητα καθιστώντας την επιχειρηματική κοινότητα συμμέτοχη και ενεργή στην όλη προσπάθεια.

 

Σχεδιασμός της επόμενης μέρας για τη Δυτική Μακεδονία.

 

«Είναι προφανές ότι η αναπτυξιακή πορεία της περιοχής, στα νέα δεδομένα που καλούμαστε να ανταπεξέλθουμε, θα στηριχτεί σε μεγάλο βαθμό στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, μικρές και μεγάλες», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Πρόεδρος της Εταιρίας Τουρισμού Δυτ. Μακεδονίας κ. Γιώργος Βαβλιάρας υπογραμμίζοντας παράλληλα «ότι η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, δίνει λόγο στους ανθρώπους που πραγματικά μπορούν να υποστηρίξουν αυτήν την προσπάθεια, γι’ αυτό και το πρόγραμμα του Συντονιστή Δίκαιη Μετάβασης περιελάμβανε, εκτός των άλλων, τις συγκεκριμένες συναντήσεις με επιμελητήρια, σωματεία, επιχειρηματίες. Το να δαιμονοποιούμε κάθε επιχειρηματική δράση οδηγεί πολλές φορές σε λάθος συμπεράσματα. Αποδείχτηκε μέσα από τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν αυτές τις δέκα ημέρες ότι υπάρχει η θέληση και η διάθεση από την επιχειρηματική κοινότητα να συνδράμει στη διαμόρφωση του τελικού σχεδίου. Ο ρόλος της θα είναι καθοριστικός».

 

Ότι χρειάζεστε για την προβολή!

Δίκτυα αναζήτησης και προβολής, καμπάνιες, κοινωνικά δίκτυα, εικονική και επαυξημένη πραγματικότητα, δημιουργία ιστοσελίδας

 

Οι προτάσεις της επιχειρηματικής κοινότητας μπορούν να κατατεθούν και γραπτώς σε ειδική ηλεκτρονική φόρμα που θα αναρτηθεί το επόμενο χρονικό διάστημα, ώστε να μπορούν να συμβάλλουν ενεργά στην διαμόρφωση του Σχεδίου για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση.