· 

Όψιμο ενδιαφέρον για τη λίμνη της Καστοριάς από τη ΝΔ και τον κ. Τζηκαλάγια

TELIGIORIDOU

Μετά την πρότασή του για τη "μοναδική σωτηρία" της Καστοριάς με τη μεταφορά στην Καστοριά της 71ης αερομεταφερόμενης ταξιαρχίας από το Κιλκίς, για την οποία δεν μας είπε αν συμφωνεί ή όχι ο πρωθυπουργός κ.Μητσοτάκης, ο βουλευτής κ. Ζήσης Τζηκαλάγιας σε επιστολή του στις 23 Ιουνίου αιτήθηκε προς την Πρόεδρο της Μόνιμης Επιτροπής Περιβάλλοντος τον ορισμό συζήτησης ώστε να συζητηθούν λύσεις για την τελική σωτηρία της λίμνης της Καστοριάς.

 

Ότι χρειάζεστε για τον γάμο!

Προσκλητήρια, σετ, δίσκος, καράφες, ποτήρια κρασιού και σαμπάνιας, στέφανα, κηροστάτες κουτιά ευχών

 

Προφανώς πρόκειται για όψιμο ενδιαφέρον μετά την κατάργηση του Φορέα διαχείρισης Προστατευόμενων περιοχών Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Καστοριά, που ίδρυσε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Ο φορέας θα διαχειριζόταν εκατομμύρια ευρώ από την Ε.Ε. με πολλαπλά περιβαλλοντικά, κοινωνικά και οικονομικά οφέλη για την περιοχή μας. Κανείς θεσμικός παράγοντας της Καστοριάς, ούτε ο βουλευτής της ΝΔ Καστοριάς, δεν διαμαρτυρήθηκε όταν η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ κατήργησε τον Φορέα Διαχείρισης με έδρα την Καστοριά και ίδρυσε άλλον με έδρα τον Άγιο Γερμανό Πρεσπών και υποκατάστημα στην Έδεσσα. Αντίθετα υποστήριξαν την κυβέρνηση βάζοντας για μια ακόμη φορά το κόμμα πάνω από τον τόπο μας, την Καστοριά.

 

Στην επιστολή του ο κ. Τζηκαλάγιας πρότεινε ως συμμετέχοντες φορείς το δήμαρχο της Καστοριάς και την καθηγήτρια κ. Μουστάκα του τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ. Σε μία τέτοια πιθανή συζήτηση για τη λίμνη της Καστοριάς είναι απαραίτητο να κληθούν οι φορείς που ουσιαστικά έχουν την ευθύνη του θέματος και τους οποίους παρέλειψε ο βουλευτής της ΝΔ .

 

Το αύριο δεν μπορεί να περιμένει

 

Για το λόγο αυτό έγινε αίτημα προς την Πρόεδρο της Επιτροπής από τον Τομεάρχη Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ κ. Σωκράτη Φάμελλο να συμμετέχουν:

 

O Πρόεδρος του μέχρι πρότινος Φορέα Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών Δυτικής Μακεδονίας, κος Θεόδωρος Μαρδίρης, ο οποίος αδικαιολόγητα δεν συμπεριλήφθηκε στο αίτημα του Βουλευτή κ. Τζηκαλάγια, παρ' ότι στην επιστολή του αναγνωρίζει ότι η λίμνη ανήκει στο δίκτυο περιοχών Natura 2000 και άρα η ευθύνη διαχείρισης και προστασία ασκείται από τον Φορέα.

 

Το τμήμα Υδροοικονομίας της ΠΕ Καστοριάς, που έχει αρμοδιότητα την προστασία και διαχείριση των υδάτων.