· 

Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

stathis konstantinidis

Εισήγηση του Βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη στην Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς.

 

«Στην τοποθέτησή μου στις 23 Ιουνίου στην Επιτροπή Ελληνισμού της Διασποράς, αναφέρθηκα στη μεγάλη πρόοδο που έχει συντελεστεί στη χώρα μας τους τελευταίους μήνες, αναφορικά με τη χρήση ηλεκτρονικών εφαρμογών και ψηφιακών μέσων, που καθιστούν ευχερέστερη την πρόσβαση των πολιτών στις δημόσιες υπηρεσίες και αποτελεσματικότερη την άσκηση της διοίκησης.

 

Ότι χρειάζεστε για την επιχείρηση!

Επαγγελματικές κάρτες, έντυπα Α5, Α4 και Α6, ημερολόγια, ετικέτες, εκτύπωση σε μουσαμά, πινακίδες, συνταγολόγια, μπλοκ, τιμολόγια

 

Εξίσου σημαντική είναι η αξιοποίηση αυτών των εργαλείων και στην κατεύθυνση της ενεργοποίησης των Ελλήνων και Φιλελλήνων σε όλο τον κόσμο, για την προώθηση ζητημάτων της χώρας μας. Η εφαρμογή που υλοποιήθηκε από δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, με τη συνεργασία της ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος στο Πανεπιστήμιο Simon Frazer, είναι η πλατφόρμα “staellinika.com”, που αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσας, της μυθολογίας και του πολιτισμού μας. Μέσω αυτής, πριν από λίγες ημέρες, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ήρθε σε επικοινωνία με νέα παιδιά απ’ όλο τον κόσμο που συμμετέχουν στο πρόγραμμα και μοιράστηκαν μαζί του τις εμπειρίες και τα ενδιαφέροντά τους.

 

Διαδικτυακή Συζήτηση για το σχέδιο Απολιγνιτοποίησης

 

Ο Έλληνας Πρωθυπουργός και ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής που επίσης συμμετείχε στην παγκόσμια αυτή τηλεδιάσκεψη, αναφέρθηκαν στη σημασία της εκμάθησης της γλώσσας μας από τις νέες γενιές των Ελλήνων της Διασποράς, ως στοιχείο της ελληνικής ταυτότητας αλλά και ως μέσο για τη διάδοση του πολιτισμού μας. Περαιτέρω, αναφορικά με τον σχεδιασμό επόμενων δράσεων της επιτροπής μας, εισηγήθηκα τη πρόσκληση του Υπουργού Εθνική Άμυνας, προκειμένου να ενημερωθούμε για το περιβάλλον που διαμορφώνεται εξαιτίας των συνεχιζόμενων προκλήσεων της Τουρκίας και ιδίως για την ενεργοποίηση των Ελλήνων του εξωτερικού στην υπεράσπιση των εθνικών δικαιωμάτων και τη διασφάλιση της ειρήνης στην ευρύτερη περιοχή.»

 

Στάθης Κωνσταντινίδης

Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Π.Ε. Κοζάνης