· 

Πέντε τα Μαρτυρικά Χωριά του Δήμου Άργους Ορεστικού μετά την πρόσφατη αναγνώριση των Κοινοτήτων Λάγκας και Γέρμα

maria papaioanou

Οι Κοινότητες Λάγκας και Γέρμα προστίθενται στον κατάλογο των Μαρτυρικών Χωριών του Δήμου Άργους Ορεστικού, σύμφωνα με το Προεδρικό Διάταγμα 32/2020 (ΦΕΚ 59/Α/12-03-2020), αυξάνοντας τον αριθμό τους σε πέντε μαζί με το Παλαιό Κωσταράζι, το Μελάνθιο και τη Νίκη.

 

Ότι χρειάζεστε για το γάμο! 10% έκπτωση για αγορές μέχρι 30/6 με τον κωδικό: its amazing

 

Ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατέβαλλε επισταμένες προσπάθειες, έχοντας ως ατράνταχτο επιχείρημα το βαρύ ιστορικό φορτίο με θύματα και καταστροφές που φέρουν οι παραπάνω περιοχές και το οποίο αποδεικνύεται περίτρανα. Μάλιστα, συμμετέχει στο Δίκτυο Μαρτυρικών Πόλεων και Χωριών της Ελλάδας περιόδου 1940-1945 «ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΑ», το οποίο έχει σκοπό τη διατήρηση άσβεστης της ιστορικής μνήμης, την καταδίκη των θηριωδιών εκείνης της περιόδου, τη διεκδίκηση των ηθικών και υλικών αποζημιώσεων και την ανάδειξη μηνυμάτων ειρήνης, φιλίας και συναδέλφωσης των λαών.

 

Ότι χρειάζεστε για τη βάπτιση! 10% έκπτωση για αγορές μέχρι 30/6 με τον κωδικό: its amazing

 

Καθοριστική για την ανακήρυξη των παραπάνω οικισμών του Δήμου ως Μαρτυρικών Χωριών ήταν η ιστορική έρευνα και τεκμηρίωση της ερευνήτριας - πρώην προέδρου Κοινότητας Λάγκας, Μαρίας Παπαϊωάννου, χάρη στην οποία ο Δήμος Άργους Ορεστικού κατέχει πλέον ένα ιδιαίτερα σημαντικό ιστορικό αρχείο και γι’ αυτό την ευχαριστεί θερμά.