· 

Πρόταση χρηματοδοτικης στρατηγικης υβριδικού συστήματος επενδύσεων

thomas mosxos

Του Θωμά Μόσχου:

 

Πρόταση χρηματοδοτικης στρατηγικης υβριδικού συστήματος επενδύσεων στην Καστοριά ώστε να επανέλθει και να αναπτυχθεί η τοπική μας οικονομία άμεσα.

 

Να δημιουργηθεί χρηματοδοτικό / αναπτυξιακό γραφείο απο τον δήμο το οποίο θα παρέχει πλατφόρμα στο Ίντερνετ η οποία θα λειτουργεί ως εξής:

 

Θα παρουσιάζεται μία ιδέα, μέσω της πλατφόρμας όπου θα μπορούν οι πολίτες να χρηματοδοτήσουν την ιδέα σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα (τύπου *crowdfunding) , στην συνέχεια, θα δημιουργείται εταιρεία (τύπου *venture capital) η οποία θα είναι μετοχική με ποσοστά: το 51% θα ανήκει στον εμπνευστή της ιδέας ο οποίος θα είναι και ο υπεύθυνος διεκπεραίωσης και λειτουργίας της εταιρείας, το 40% θα ανήκει σε αυτούς που την χρηματοδότησαν ανάλογα με το ποσό που κατέβαλε ο καθένας, και το 9% θα ανήκει στον δήμο όπου θα πραγματοποιείται η επένδυση και ο οποίος θα είναι υπεύθυνος για την χρηματοδότηση και παρακολούθηση κατά την υλοποίηση της επένδυσης.

 

Παντρεύεστε! Επιλέξτε τα προσκλητήρια του γάμου σας στις χαμηλότερες τιμές και με την εγγύηση ποιότητας της Newage invitations


Έτσι θα μπορούν να χρηματοδοτηθούν άμεσα χωρίς γραφειοκρατικές κωλυσιεργίες πολλές ιδέες ανθρώπων που μέχρι τώρα δεν είχαν πρόσβαση σε χρηματοδότηση, επίσης οι μέτοχοι θα μπορούν να είναι πολλοί αριθμητικά που σημαίνει ότι θα στηρίζουν την κάθε επιχείρηση (σιωπηλοί συνεργάτες, προώθηση, αγορά), ο Δήμος θα έχει ανταποδοτικά ωφέλη από τα έσοδα και θα μπορεί να τα διαχειριστεί οπως θελει, θα δημιουργηθεί ένας κύκλος συνεργασίας καταναλωτών-επιχειρήσεων-δημοσίου τομέα που μέχρι τώρα δεν υπήρχε σε παρόμοια μορφή και θα αναδείξει νέες επιχειρήσεις με κοινά συμφέροντα για όλη την κοινωνία καθώς και καινοτόμες προσπάθειες. Το θετικο κομμάτι αν υλοποιηθεί η ιδέα θα είναι ότι οι νέες εταιρείες που θα δημιουργηθούν θα είναι και εν μέρη ιδιοκτησία του κάθε μετόχου που σημαίνει ότι θα προσπαθούμε όλοι για το καλυτερο αυτών άρα και το καλύτερο του τόπου μας και πως κέρδη, μισθοί, επενδύσεις κτλ θα μένουν στον τόπο μας..!!!

newage luxury wedding invitations
wedding invitation

 

Παράδειγμα επένδυσης:
Στην Καστοριά καλλιεργούνται 45000-50000 τόνοι μήλα, αν υποθέσουμε ότι από αυτά το 10% θα βγουν Γ κατηγορία και έχουμε άλλο ένα 10% απώλεια μηλιας δλδ πεσεδες, περίπου 10.000 τόνοι μήλα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για πρώτη ύλη σε ένα εργοστάσιο μηλίτη ή χυμού μήλου. Στην σελίδα αυτήν την στιγμή είναι εγγεγραμμένοι 11.413 μέλη, αν η επένδυση ενός μικρού εργοστασίου κοστίσει 500.000 θα χρειαστεί 10,000 μέλη της σελίδας να επενδύσουν από 50 ευρώ, αφού μοιραστούν οι μετοχές και γίνει η εταιρεία, η προώθηση θα είναι εύκολη καθώς η επιχείρηση θα έχει ήδη 10.000 ενδιαφερόμενους να αγοράσουν/προωθήσουν το προϊόν που ανήκει στην εταιρεία τους...φανταστείτε πόσες επιχειρήσεις μπορούμε να δημιουργήσουμε λοιπόν αν κάθε μήνα επενδύουμε 50 ευρώ... πόσες επενδύσεις μπορούμε να προσελκύσουμε από αλλους επενδυτες καθώς είναι πολύ εύκολο ένας κάτοικος της Κρήτης/Αυστραλίας παραδείγματος χάρη να μπορεί να αγοράσει μετοχές μιας εταιρείας που θα γινει στην Καστοριά με την πιστωτική/καταθετική κάρτα του η μέσω pay pal σε 5 λεπτά...

 

Επεξήγηση ορολογίας:
*crowdfunding
https://startupgreece.gov.gr/…/pr…/τι-είναι-το-crowd-funding

*Venture capital
https://el.m.wikipedia.org/…/Κεφάλαια_επιχειρηματικών_συμμε…

 

Μέρισμα μετόχων
Οι μέτοχοι εισπράττουν μερίσματα. Καταβολή μερίσματος είναι το ποσό που εισπράττει ένας μέτοχος από τα κέρδη μιας εταιρείας της οποίας κατέχει μετοχές. Το ποσό εξαρτάται από τον συγκεκριμένο αριθμό και το είδος των μετοχών που κατέχει. Συνήθως καταβάλεται κατά την λήξη ενός φορολογικού έτους, αλλά μπορεί να καταβάλεται και ανα τακτά χρόνια διαστήματα όπως πχ κάθε τρίμηνο.

 

Θωμάς Μόσχος

 

Mη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στις σελίδες μας: facebook, twitter, youtube