Προτάσεις χρηματοδότησης στη Δυτικής Μακεδονίας για το πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης

agrotiki anaptixi
photo license enimerosou.gr

 

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα οι Δασικές Υπηρεσίες του φορέα, κάτω από ένα σωστά μελετημένο και οργανωμένο σχεδιασμό, εξειδίκευσαν τα έργα ύψους 3.508.401,09 εκατ. ευρώ για τα οποία αιτήθηκαν τη χρηματοδότησή τους στα Υπομέτρα 8.3 & 8.4 του ΠΑΑ 2014-2020 και τα οποία αφορούν στην πρόληψη και αποκατάσταση ζημιών σε δάση και δασικές εκτάσεις που προκλήθηκαν από δασικές πυρκαγιές ή άλλες φυσικές καταστροφές.

 

Εργασίες βελτίωσης βατότητας και κατασκευής τεχνικών έργων σε οδικά δίκτυα δημοσίων δασών καθώς και εργασίες καταπολέμησης του μεταχρωματικού έλκους του πλατάνου σε δάση και δασικές εκτάσεις υπό προσβολή, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στη συνολική πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

 

Παντρεύεστε! Επιλέξτε τα προσκλητήρια του γάμου σας στις χαμηλότερες τιμές και με την εγγύηση ποιότητας της Newage invitations

 

Ο βαθμός ετοιμότητας των Δασικών Υπηρεσιών, η γνώση του αντικειμένου καθώς και η στενή συνεργασία με τον Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Βασίλειο Μιχελάκη, αποτέλεσαν τα εχέγγυα για τη διαμόρφωση μιας πολιτικής στρατηγικού χαρακτήρα με καίριες παρεμβάσεις κάτω από το πρίσμα της προστασίας και διαφύλαξης των δασών, του εθνικού αυτού πλούτου.

 

Η ανάπτυξη των δασικών περιοχών και η βελτίωση της βιωσιμότητας των δασών σε Ήπειρο και Δυτική Μακεδονία, στηρίζονται από πρωτοβουλίες της Αποκεντρωμένης Διοίκησης δήλωσε ο κ. Βασίλειος Μιχελάκης με αφορμή την ολοκλήρωση της διαδικασίας, τονίζοντας το ρόλο της αμοιβαίας εμπιστοσύνης και της αγαστής συνεργασίας που υπάρχει με τη Γενική Διεύθυνση Δασών & Αγροτικών Υποθέσεων, τη Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών και το προσωπικό όλων των βαθμίδων των Δασικών Υπηρεσιών, οι οποίες ως συνοδοιπόροι σε δύσκολους μάλιστα καιρούς, ανταποκρίθηκαν άμεσα και διαμόρφωσαν την πρόταση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης ανά Δασική Υπηρεσία, με αναπτυξιακά χαρακτηριστικά.

 

Επίσης τέσσερις (4) προτάσεις χρηματοδότησης συνολικού προϋπολογισμού 1.131.287,54 εκατ. ευρώ, έχουν υποβληθεί στο υπομέτρο 8.3 του ΠΑΑ 201-2020 από Δήμους της Περιφέρειας Ηπείρου και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες θα αξιολογηθούν από τη Διεύθυνση Συντονισμού & Επιθεώρησης Δασών της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ως Ενδιάμεσος Φορέας Διαχείρισης του ΠΑΑ 2014-2020, σύμφωνα με τις οδηγίες του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων (ΥΠΑΑΤ).

 

Οι υποβληθείσες αιτήσεις-προτάσεις προς χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 αναλυτικά ανά οργανική δασική μονάδα και Δήμο, παρουσιάζονται στον κάτωθι πίνακα :

pinakas
enimerosou.gr

Mη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στις σελίδες μας: facebook, twitter, youtube