· 

Τηλεδιασκέψεις Περιφερειάρχη και Δημάρχων, για τις τηλεθερμάνσεις

«Γόνιμη και εποικοδομητική  συνεργασία» με τους  Δημάρχους Κοζάνης, Εορδαίας, Φλώρινας, και  Αμυνταίου, για το μέλλον των τηλεθερμάνσεων, είχε  χθες ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος  Κασαπίδης ,  με τη συμμετοχή και συνεργατών στις οικείες χωρικές και θεματικές Αντιπεριφέρειες, τις τηλεθερμάνσεις, του Προέδρου του περιφερειακού παραρτήματος  του Τ.Ε.Ε  και  κλιμακίου τεχνικών συμβούλων της ΑΝ.ΚΟ.

 

Η  σπουδαιότητα των  έργων  και   των  ενεργειών που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα έως το 2023, για το σύνολο των τηλεθερμάνσεων και στους τέσσερις ενεργειακούς δήμους, επέβαλλαν  την παρακολούθηση της πορείας αυτής συνολικά από την ΑΝ.ΚΟ και από τον Περιφερειάρχη ,  με σκοπό την ενημέρωση της Περιφέρειας και της Επιτροπής Δίκαιης Μετάβασης,  υπό τον Πρόεδρο της Συντονιστικής  Κυβερνητικής Επιτροπής κ. Μουσουρούλη , σε μηνιαία και τριμηνιαία συγκεντρωτική βάση.

 

Ειδικότερα, στην χθεσινή  τηλεδιάσκεψη με το Δήμαρχο Κοζάνης  Λάζαρο Μαλούτα, συζητήθηκαν  οι  ενέργειες που πρέπει να γίνουν μέχρι και τη λήψη τελικών αποφάσεων από το Δήμο για νέες επενδύσεις στην τηλεθέρμανση Κοζάνης μέχρι το 2022. Επίσης επικαιροποιήθηκαν  οι  κοινές ενέργειες  που χρειάζεται  να γίνουν προς τη ΔΕΗ,  για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης,  για το ίδιο χρονικό διάστημα.

 

Παντρεύεστε! Επιλέξτε τα προσκλητήρια του γάμου σας στις χαμηλότερες τιμές και με την εγγύηση ποιότητας της Newage invitations

 

Στην τηλεδιάσκεψη με τον  Δήμαρχο  Εορδαίας  Παναγιώτη Πλακεντά  και  τον  Δήμαρχο Αμυνταίου Άνθιμο Μπιτάκη, αποφασίσθηκε η διασύνδεση των δύο τηλεθερμάνσεων μεταξύ τους   και  η  συνέχιση των εργασιών   που ήδη εξελίσσονται και στα δύο δίκτυα ξεχωριστά. Αναμένεται επισήμως μια κρίσιμη απόφαση της ΔΕΗ,  σχετικά με τη διάθεση θερμικού φορτίου,  από  την υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαϊδα 5  και  μετά  το 2028. Τονίσθηκε μάλιστα ότι η απόφαση αυτή της ΔΕΗ είναι καθοριστική σημαντικών εξελίξεων,  για την τηλεθέρμανση του Δήμου Εορδαίας.

 

Προς την κατεύθυνση αυτή, αλλά και άλλων επίκαιρων ενεργειών που πρέπει να γίνουν για τη συνέχιση της ομαλής  λειτουργίας  της  τηλεθέρμανσης  Πτολεμαϊδας στο μεσοδιάστημα μέχρι και το 2022, αποφασίσθηκαν κοινές παρεμβάσεις  των  δύο  Δήμων  και  της Περιφέρειας  προς  τη  ΔΕΗ.

 

Σε ότι  αφορά  τέλος, για την τηλεδιάσκεψη με το Δήμαρχο Φλώρινας  Βασίλη Γιαννάκη,  συζητήθηκε  διεξοδικά  το  μέλλον  της  τηλεθέρμανσης  Φλώρινας  και   οι  ενέργειες  που απαιτείται  να γίνουν τόσο από την Κυβέρνηση,  όσο και από το Δήμο Φλώρινας,  με τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας , κάτι  που  αφορά  κυρίως  σημαντικές τροποποιήσεις στον αρχικό σχεδιασμό του έργου.

 

Σετ γάμου με τη τελευταία πινελιά της μόδας. Ροζ, χρυσά, ασημί και στρας, καράφες, ποτήρια κρασιού και δίσκοι, από 110€

 

Οι κινήσεις που ήδη έχουν δρομολογηθεί  εδώ  και  καιρό  από προηγούμενες συναντήσεις είναι σε εξέλιξη, απευθύνονται  κυρίως προς το Υπουργείο Ανάπτυξης, το Υπουργείο Ενέργειας, το Υπουργείο Οικονομικών, το ΔΕΣΦΑ,  τη ΔΕΔΑ και τον ανάδοχο του έργου. Σχετίζονται  με  καθοριστικές  αποφάσεις για την έλευση του φυσικού αερίου και την τροφοδοσία της  Φλώρινας και του Αμυνταίου  από  το  νέο μετρητικό  και  ρυθμιστικό σταθμό που θα κατασκευαστεί  από  το  ΔΕΣΦΑ στον Περδίκα  Πτολεμαϊδας, σύμφωνα με το νέο του πρόγραμμα ανάπτυξης πριν το 2023.

 

Σημαντικές  και κρίσιμες  είναι   επίσης   οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν από κοινού, μεταξύ  Περιφέρειας και Δήμου Φλώρινας , σε σύντομο χρονικό διάστημα, σε διοικητικό και τεχνικό επίπεδο,  για την ομαλή και έγκαιρη κατασκευή συνολικά του δικτύου φυσικού αερίου,  τόσο στην πόλη της  Φλώρινας,  όσο και στην Π.Ε. της Φλώρινας.

 

ΕΡΤ  ΚΟΖΑΝΗΣ-ΣΥΝΤΑΞΗ: Αντώνης  Μαυρίδης

 

Mη ξεχάσετε να κάνετε εγγραφή στις σελίδες μας: facebook, twitter, youtube