· 

Απαιτούμε να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το κατάπτυστο νομοσχέδιο.

Η ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΤΣΑΚΙΖΕΙ ΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ
ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΙ ΑΓΩΝΑΣ Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ
Συναδέλφισσες – Συνάδελφοι


Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε την πάλη μας ενάντια στο αντεργατικό «αναπτυξιακό» νομοσχέδιο της κυβέρνησης που ικανοποιεί και τις υπόλοιπες, πέραν του 62% που πρόφτασε ο ΣΥΡΙΖΑ, απαιτήσεις των βιομηχάνων που τσακίζει τις κλαδικές συμβάσεις, τους μισθούς και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες των εργαζομένων.

Απαιτούμε να πάρει τώρα πίσω η κυβέρνηση της ΝΔ το κατάπτυστο νομοσχέδιο.
Με τις δύο απεργιακές κινητοποιήσεις, τα συλλαλητήρια και τις υπόλοιπες δράσεις που πραγματοποιήθηκαν όπου πρωτοστάτησαν οι Ομοσπονδίες, τα Εργατικά Κέντρα και τα Συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ, ξεσκεπάσαμε την προπαγάνδα τους, ακυρώθηκε ο σχεδιασμός κυβέρνησης, εργοδοσίας και της ηγετικής ομάδας της ΓΣΕΕ να περάσουν τα νέα αντεργατικά μέτρα χωρίς ουσιαστική ενημέρωση και απάντηση των εργαζομένων.


Αποκαλυπτική για τα παραπάνω ήταν η τοποθέτηση των φορέων στην επιτροπή της Βουλής κατά την συζήτηση του πολυνομοσχεδίου σκούπα των εργατικών δικαιωμάτων. Ο ΣΕΒ και οι άλλες εργοδοτικές ενώσεις «πετάγανε τη σκούφια τους» αφού «κάνει τη ζωή τους ευκολότερη και καλύτερη» όπως λέει κι ο Υπουργός Ανάπτυξης Γεωργιάδης ενώ ο καημός της ορντινάντσας τους, του προέδρου της ΓΣΕΕ ήταν για «τον ανταγωνισμό των υγιών επιχειρήσεων».
Οι επιχειρηματικοί όμιλοι, οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί τους υπηρέτες «βαράνε στον ίδιο σκοπό» της ανάπτυξης για τα κέρδη των λίγων, που απαιτεί ένταση του βαθμού εκμετάλλευσης και υποταγή των εργαζομένων, χτύπημα των συνδικάτων που παλεύουν με γνώμονα τα συμφέροντα των εργαζομένων. Η ανάπτυξη τους και η ικανοποίηση των αναγκών μας δεν συμβαδίζουν, συγκρούονται.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ
ΜΑΣ ΘΕΛΟΥΝΕ ΚΑΙ ΔΟΥΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ


Δεν κάνουμε βήμα πίσω στην οργάνωση της πάλης μας για σύγχρονους όρους δουλειάς και αμοιβής, ζωή με δικαιώματα. Ο τροχός της ιστορίας όσα εμπόδια κι αν βάλουν θα κυλήσει μπροστά με κινητήρια δύναμη την ταξική πάλη.
Καλούμε τα Συνδικάτα, κάθε εργαζόμενο του Κλάδου να κάνουμε ότι περνάει από ο χέρι μας για να εκφραστεί η μαζική κατακραυγή των εργαζομένων στα συλλαλητήρια της Πέμπτης 24 Οκτώβρη. Να αποσυρθεί τώρα το πολυνομοσχέδιο. Κάτω τα χέρια από τα Συνδικάτα!


ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ  ΤΗΣ 6 ΩΡΑ Μ.Μ. ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΛΙΑ ΝΟΜΑΡΧΙΑ