· 

Δράσεις Ευρωπαϊκής εβδομάδας κινητικότητας

Κοζάνη, Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου 2019

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

 

Οι δράσεις του Δήμου Κοζάνης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας συνεχίστηκαν χθες 19 Σεπτεμβρίου 2019 με τη δράση «Περπατώ, παίζω, μαθαίνω». Μαθητές του 1ου Δημοτικό Σχολείου μετακινήθηκαν πεζοί μέχρι το Δημοτικό Κήπο όπου αρχικά έγινε ενημέρωση για το φετινό θέμα «Ασφαλές περπάτημα και ποδηλασία» και έπειτα ακολούθησε παιχνίδι. Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή με παραδοσιακά παιχνίδια της γειτονιάς όπως το μαντηλάκι, λάστιχο, σχοινάκι.  Παράλληλα, μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Δρεπάνου παρακολούθησαν εκπαιδευτικό πρόγραμμα για ασφαλείς μετακινήσεις από τη Δημοτική Αστυνομία.

 

Οι δράσεις συνεχίστηκαν σήμερα 20 Σεπτεμβρίου 2019 με την Τροχαία Κοζάνης να αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει μαθητές του 8ου Δημοτικού Σχολείου στο θέμα της φετινής διοργάνωσης.

 

 

Αύριο Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 το ΚΤΕΛ Αστικών Κοζάνης στηρίζει την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας με δωρεάν δρομολόγια των mini bus για τις γραμμές Πλατάνια και Άγιος Αθανάσιος από το πρωί μέχρι το μεσημέρι.

 

Την Κυριακή 22 Σεπτεμβρίου 2019 στις 18.00 στην Πλατεία Νίκης θα λάβει χώρα η εκδήλωση λήξης της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας 2019 με τη συμμετοχή γυμναστηρίων της πόλης και παιδιών.